Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A stréber...

 

 

Vadai Ágnes szerint Simicska Lajos szavai "bántóan alátámasztják és érthetővé teszik" a kormány keleti nyitással kapcsolatos külpolitikáját. Úgy fogalmazott, így már talán érthetőbb, miért kellett harminc évre titkosítani a paksi bővítés részleteit, miért lettünk "az oroszok falova, Európa árulói", miért van, hogy a magyar miniszterelnök "orosz érdekeket képvisel" és miért nem hozta nyilvánosságra a Fidesz az ügynökaktákat.”

Kezd érthetővé lenni, ami az elmúlt huszonöt-év alatt kevésbé vagy egyáltalán nem volt érthető. Lehet a véletlenek összjátéka is, bár ennyi véletlen nem igen adódik egy személyre vonatkoztatva.

Mondjuk- több mint furcsa, hogy a nagy elánnal támadott szocializmus haszonélvezője volt Orbánunk, pont ő a stréber. Kövér sem másként, benne ez-irányban a tömény gyűlölet kifejezőbb... csak reményleni tudom, hogy ő nem érintett a dologban! Elkendőzés az megy, nagy az összjáték a vizsgálandók eltitkolása mögött...

Az anyagok, lehet- már meg sincsenek- valahogy eltűntek, mint a meggazdagodások dokumentumai is!

A többi titkosítva.

A szocik ellen épp azért lépnek és mindig is léptek nagy dirrel- durral, hogy kendőzve legyenek dolgaik, a nép a szocializmus és a szocik elleni harcra figyeljen és ne a a hatalom élet-hangulatára, miként a vagyon csak a zavarosban halászva szaporodik!

Hát- szépen vagyunk, mondhatom... a realitás az realitás, a tény az tény és a közmondás: „nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja”!

Erre mit lépsz Orbán?

Tudom, nálad kész a válasz mindenre, jó előre felkészültél- nem is ért váratlanul a nyakadba ömlött szenny... reszkessen az, aki vádol!

Normális esetben egyébként a tolvajok ilyen nyilvános hajba kapása után a rendőrség azonnal letartóztatja mindkettőt" – mondta az Origónak Szanyi Tibor.”

Erre nem tudok mondani semmit, legfeljebb egyfelől a harang másfelől a dob szól- a téma egybe játszik a két szálból, bár a hangzás, amolyan reszelő csikorgása még a fűrész-fogak között... majd meglátjuk mi-végre még!

Orbánnak le kell mondania, de mert a bőr vastag... húzni fogja idejét (a vő sem elég gazdag még) neki meg megvan hozzá a vér-szeme, amire kapott az évek során!

A Fidesz szorgos méhei begyűjtik a mézre-valót, hogy a csorgatás elmarad-e, azt senki nem tudhatja, mert itt a szó kevés- tettek kellenek, nem rejtve, nem lappangva – sok a szünet-jel rajta, és a hang-váltás sem jelent többet önmagánál.

Aztán kiderül lassan, hogy a keringélő, napban játszó galambokkal azt üzeni-e az ég, hogy „Béke és restség a nagy titok”!

Érdekpolitika ez is, az is, a konszolidáció álarcát már vetkezik!

Lám a szocializmusban „bolond idők voltak”, s én mindig úgy tudtam, hogy a besúgó az valamilyen vádalku alapján lett másokra valló – lehet, mint oly sok mást, ezt is rosszul tudtam? Lehet...

Tehát előzetesen, hogy a tökét elkapták, már valamit csinált- egy párttitkár fiát csak úgy nem kapják meg!

Valahogy az egyéni tragédiák mellett, olyan komikus is, a beszariság anno, és a mostani gazdagság párhuzamában az érték és érdek összefüggése, az ifjonci hév és a mostani lét „hitelessége”: a birtoklás, a bőség, a gazdag „termés” képeivel egy kifosztott ország már egy-családi vállalkozásában és rá a hatalom teljes kisajátítása még.

No eddig jutottunk, most már ne tovább?

De is nagyon szép lenne! :)

De mert „antilop”- így a Fideszben mindenki lop, van együtt-légzésük a „jóra”... Orbán a világot énekli, és a világ énekel őhelyette... és...

Az élet értelméről és értékéről már mindent tudnak!

Az istenit!

Ezért is jó volna valami más vélemény is, erkölcsi értékrendjével nem szabad azonosulni, zsarnokság idején legyen más a vélemény (!) - legyen már egy harci-felszólítás és radikálisabb nézet, a dilemma annak nem sajátja, de bizakodó a hangulata... a „népek országútján” nem egymás ellen kell harcolnunk a jövőben és persze most sem – vagyunk elegen szenvedők - (ha már megdőlt a zsarnokság együtt legyen a tovább!) – bár még túl sok a színváltozás- sok a hangulatokra fogékony megfáradt ember, aki idejekorán feladta a harcot... ám a remény, hogy lesz egy vezető párt, mozgalom, vagy civil szervezet, akik az élet kitagadottjai felé is éreznek – és ráéreznek arra, hogy az embereknek van érthetőbb igénye is, amit a jelen önzéssel alkotott társadalma megadni nem tudott- akkor lehet más az élet...

Abba nem férnek bele ezek a kisstílű tolvajok! Bár a pofátlan vagyonosodásokat inkább mondanám nagystílűnek... a büntetés nem maradhat el!

Orbán: „Sajnálom, hogy Simicska ilyen mélyre jutott”!

Túl gyenge védekezésnek!

„...a sértettség beszél Simicska Lajosból. A miniszterelnök nem látja értelmét „ilyen csinn-bumm cirkuszokat csinálni a magyar politikában”.

Ilyen egyszerűen már nem lehet elintézni!!!

 

távlattúra

 

...fény s árny-élmények

a semmin a kifosztottság

egybeszőve -

...bomló tavaszom a léttel

értelmetlenség

rideg számítás

tétova részletekben -

szomszédságában

én a veréb

a kis szürke...

de az ágyút te kezeled

kettős-látással

már az alakzatok leírható képére

...káprázatán

a szerep- a viszony fellazult

mégis – így is

a látomásnak ad

mindent

hogy egyre tömörebb a sötét? – (szőke)

 

2015. 03. 09.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A stréber...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »