Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Hűha...

 

 

Orbán Viktor spirituálisan egy magasabb síkra jutott... nagyon sok jelét lehetett már látni korábban is /.../ már a külső-belső ellenségei számára is ez egyértelmű. Nem is azért támadják újult erővel az ellenségei mert hülyék lennének, hanem....mert egyszerűen csak gonoszok. (Széles)

 

Atya-gatya, azért valljuk be nem semmi nyilatkozat. Bizony- „nagyon sok jelét lehetett már látni korábban is” (!)

Hozzáteszem, így születik egy zseniális gondolatból a magabiztos butaság... egyszóval megint a vallás. Jó, vallásos – magánügye. Mármost a vallás és mindenfajta dogmatizmus hozzá – úgy keletkezik, hogy valaki abszolutizál egy gondolkodási szerkezetet (a sok közül), hogy csak abban a síkban lehet és szabad gondolkodni, minden más hamis- bűnös módon tévelygő is. Ajaj.

Szíve ügye, azt csinál mindenki magából, amire „tehetsége” által (ha más baja nincs) indíttatást érez.

Egyszóval ez a sík „magas”- ezért egyedüli és egyedül igaz, tehát, aki ilyetén gondolkodik – bármilyen szamárságokat mond is – az csak a helyes eredményhez juthat... (?)

Erre is van válaszom, mert ugye nem arról van szó, hogy nincs hitem és nem is hiszek semmiben, hanem úgy gondolom, hogy minden lehetséges... lehetségesnek tartok. Gondolkodom, hogy a sík meghaladja-e Orbánét nem tudhatom, de nem árt másik irányba is gondolkodni. Mondjuk mi van az érzelmi és morális erőkkel, s ne adj, talán- más vélemény is igaznak bizonyulhat, akkor azt fogja igaznak érezni? Vagy spirituálisan már nem számítana a gondolat... létezik- és csak a létezés van?

 

Ha már az erkölcsi érzék megálljt parancsolna netán, akkor a vélemény elmarad, csak mert magas a sík? Nem szédül egy kicsit, amikor a lét ilyen magasába eljutott és lenéz, magának ilyenkor megálljt nem parancsol? Vagy annyira „elszállt” a spirituális bódulatban?

Véleményre ott válasz: a gondolkodási módban, és mint eredmény az irracionális indítékok hatására megmerevedett állapotában... vagy minden irányban lehet gondolkodni? Biztos, hogy érvelhetünk valami mellett vagy esetleg ellene is?

Ilyen magasságokban már a pszichológus ad választ! Vagylagosság határából az egyértelműség határáig „sárkányrepülés a tudat fölött”! A magasból az ív csak lefelé van, vagy csak „alászáll” a látható világba? És akkor felteszi (mert felteheti magának) a kérdést: hogyan tovább? Énjéből kibújni nem tud, azt megszerezve jó volna már a jövőbeli történetét is megszerezni és hozzá illeszteni a tudati fejlődést is, mint felfelé tartó ívet: a teljes öntudatra ébredést- vagy marad még az álomtudat (mint- mai emberben, affekcióiban)? - mert még nem a holnap embere, a jelek ellenére sem, hisz állandóan a múltba kacsingat!

Egyszóval idő kell ahhoz, amíg a fizikai érzékelés élményigénye kiég az emberből, s ez - mint látjuk – nagyfokú kínlódással jár!

 

Ahogy a hal a hínár rácsát félretolja

úgy az ember sem másként múltra-

babusgat, igazgat – féloldalas vállal

tornyoz erőt, ahogy egymással viadalra

ring hajlama... időben a kezem fogja

ezer-színben takart bogárhaddal idomulva

a még holdbéli pusztaságra,

ahogy telelőre ébred a táj-

s himnuszát mondja a napba...

Korona rácsa alól árnyék és fény

a törvény – ámítás és remény

több-nyári tartamára

megrongyolódni volt jövő... hol ész-zugokba

engesztelődni hív tavasza...

de új rendcsináló forradalma eltagadva már

e világgal vékonyult kétes parancsra?--(szőke)

 

2014. 08. 16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 54
Heti: 374
Havi: 3 519
Össz.: 372 630

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Hűha...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »