Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

A hülyeségek kora

 

Deutsch szerint hülyeség, hogy annyi pénz jár a paralimpikonoknak, mint az épeknek...”!

Ez az ember egy aljas, gusztustalan féreg, az emberiség legutálatosabb szemete! Aki ilyeneket mond az nem normális, még ha ideiglenesen is elnöke a paralimpikonok egyesületének... a sérült ember mindig is több ellátást igényelt fenntartásához mint az egészséges, akár eszközökben, akár gyógyszerelésben, egyáltalán az ellátásban... (persze soha nem kapták meg).

Ez nem egyenlőség és egyenjogúság kérdése, hanem az emberséges hozzáállás kérdése volna. Ezt a barmot meg le kell váltani és el kell zavarni minden tisztségéből – nem akarja esetleg bevezetni, hogy a hegyről dobják le, aki már sérülten is születik? - hogy ne legyen vele gond a későbbiekben, ugyebár?

Kijelentette: „szerinte rossz megoldás, ami még Gyurcsány Ferenc sportminisztersége alatt lett bevezetve, hogy az ép és fogyatékkal élő sportolók ugyanannyi pénzt kapjanak az olimpiai érmekért, mert szerinte „az egyenjogú az nem egyenlő”.Szerinte az a normális, ha a paralimpikonok az ép sportolók juttatásának 70 százalékát kapják.”

Egy kis Gyurcsányozás megint belefért! (hála Deutschnak, pozitívra sikeredett!)

Szerinte hetven százalék elég! - szerintem vagy ugyanannyi legyen mint az egészséges sportolóknak, vagy még több! Ennyi!

De- mit is várhatnánk a Fidesz-KDNP-től és a parlamenttől (tagjaiktól), ha olyan törvényeket hoznak, hogy a betegek járandóságát is meg kell vonni!

Szerintem meg a javadalmazásuk a képviselőinknek (beleértve Deutschot is) csak a jelenlegi 30%-a legyen, mert nem teljesítményarányos, ezért be kell vezetni a haszonelvet itt is, ugyanis a javadalmazásukat a nemzet hasznából- csak az adósságok levonása után vihessék haza (nem sokat vinnének el)! Ne a színészi képességeiket fizessék meg, hanem a tényleges munkát, amit a haza javára kellene, hogy végezzenek... (ha valakiktől elvárható lenne, nos- azok épp ők lennének!).

A bizalom feléjük immár végképp elveszett, mert haszontalanok!

Csak csendben teszem hozzá, hogy a paralimpikonok eredményei ugyanolyan súllyal emelik az ország hírnevét, mint az egészséges sportolóké! Megjegyzem ugyanazon nemzeti lobogó alatt értük - és eredményeik elismeréseként is - ugyanúgy szól a himnusz!

Már az is furcsa szó, hogy adok (valamit juttat a hatalom) – adok, átengedek, adtam, átengedtem, azt akarom, hogy a tietek legyen, vagy jövő időben, mint például, hogy adni fogok, át fogok engedni, vagy épp el fogok venni. Ezeket a jövő-időben levő szavakat vegyük ígéretnek (vagy vegyük inkább fenyegetésnek?) nevezzük aminek... de- és annak is vehetjük?

Egy frászt (se egyik, se másik), már megszokhattuk és még sokáig szokni is fogjuk, hogy bolond-lyukból bolond szél fúj!

A következtetett nyilatkozat olykor csak szavakból, olykor hallgatásból, olykor cselekedetekből, olykor pedig cselekedetek elmulasztásából levont következtetés... de sajnos és most az ideiglenes elnök akaratát bizonyítja és nem pozitív az iránya!

Egyszóval, lehet parázni, mert „para” van!

 

Más...

 

„Erősödik a Fidesz-KDNP szövetség”!

A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében három százalékpontot javult, ezzel 30 százalékos. A Jobbik tábora 14 százalék, ami két százalékponttal kevesebb a májusi szintnél. Az MSZP támogatottsága nyolc százalék, ez statisztikailag azonos a májusi hét százalékkal. A DK változatlanul hat, az Együtt két, a PM egy százalékon áll. Az LMP két százalékpontos veszteséggel négy százalékon áll, az egyéb párttámogatók két százalékot tesznek ki.”

Ez persze így nem igaz, ettől bonyolultabb a kép! - de mert az ellenzék sehogy nem akar magára találni, a”Jobbik” meg belépett a nagy koalícióba, így már a „nagy” hármas indul együtt a 18-as választásokon.

És győzni fognak!

Ezt borítékolom is!

Orbán a nagy szarkeverő (már mint az EU-ban, ezzel nem kisebbítve az itthonit is), eljátssza a bölcs uralkodót, hogy csalárdságait jó-színben tüntethesse fel (nem számít, hogy a béke megy veszendőbe- sőt semmi nem számít csak az ő akarata).

A szószegések fejedelme lett Orbán, aki a róka természetéhez tartja magát (tartotta is mindig) – Ám jól titkolja, mert szenteskedő és jó színlelő (hiába no- ilyen ostobák az emberek, hogy csak a mának élnek, hogy aki be akarja csapni őket, mindig megtalálja a maga emberét!).

A „Jobbik” megvezette választóit is (Orbánért), most megvezeti az országot is, összeborulásuk már régtől nyilvánvaló volt a Fidesszel (a nála nagyobb erővel), megszólalásaikkal, esküdözéseikkel- ékesszólásaikkal rászedte az embereket, hogy azután az ellenkezőjét cselekedje, és mégis mindig minden úgy sikerül nekik, ahogyan akarják (talán, mert ismerik a világ dolgait?).

Orbán legnagyobb támogatója lett e párt!

Őszinteség helyett, ravaszsággal élnek ők is...

Orbán azt mondta nem akar a köztársaság elnöke lenni (pedig), nos majd meglátjuk, mert lehet kormányzó is (!) - de mindenképpen az ország első embere lesz (mindegy minek hívjuk), mint most is! Orbánról elképzelt dolgokat mellőzve - s csak a valóban létezőkről beszélve - azt mondom, hogy minden emberben találunk dicséretes vagy kárhozatos dolgokat (tulajdonságokat), Orbánban pedig még inkább, mert magas polcon van!

...és többnyire, nem is vallásos (csak mutat valamit belőle- talán, mert most jól hangzik is!), nem is kegyes (lásd: a migránsokat), így nem is emberséges, de nem is őszinte, mert a mögöttes a lényeg (a zavaros) – a látszat mindig csal! Többnyire a szerencsére támaszkodik, de az országot romlásba viszi a szerencsétlen magzatja!

...és a „Jobbik” felvállalja a támogató szerepet, mert csak így boldogul és így juthat a hatalomba...

Az egész rendszer már régtől nem demokratikus (csak belemagyaráznak valamit a különbözőségekből), de diktatórikus (ezt jelenti az illiberális: meg a kettős beszédet, a pávatáncait!), ő meg egyre inkább illegitimmé kezd válni megint, mint volt 2010-ben (amit az ellenzék – az MSZP – nem ismert fel, már késő bánat!). Orbán ott mutatja meg hatalmát, ahol nem áll vele szemben átgondolt erő, s oda fordítja „haragját”, ahol semmi nem állja útját, most épp ő állja mások útját szögesdróttal... így játszik a szerencsétlen a szerencsével!

Majd az Isten... virtusával, meg az egyház támogatásával (jó-lehet a pápa már véleményezte a segítségkérők elutasítását!), de így az Ég nem támogat tovább!

Innen a nagy igazság: "iustum enim est bellum quibus necessarium, et pia arma ubi nulla misi in armis spes est”!

és- ahogy Petrarca jövendölte volt (s talán van igazsága most is):

„Erény a téboly ellen fegyverre kap: vívásuk röpke lészen, mert még az ősi szellem nem halt ki a szívből egészen” - de ehhez az ellenzéknek elébb magukra kell találniuk!

 

agyon-pusztítva

 

...fáradhatatlan a bolondozás

így – oroszlánképpel

pláne még...

- hogy bajom eshet?

Ezért bősz-apád

saját háborút vív értem- érted

éhes határain épp...

- ismétlődnek szürkülnek laposodnak

„agyonpusztítva sértve csontig

maradandón sérthetetlenül...”

csak „táplálja” a hozzá járulókat! -

...hogy ki a bárány és ki a farkas?

Szolgálják a művet így is mind

s azt is „akinek köszönhető (a) sok

keserves

és boldog felszisszenés” itt! – (szőke)

 

2015. 07. 02.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: A hülyeségek kora
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »