Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbáni helyzetkép...

 

Rólad is szólok, sokakat-legyűrő harcos s „paripás”... „Csinján bánj te azért azzal, amit Líber adott, a vad centaurok, lapithák rettenetes mámora jel: vigyázz ön-lelkedre, vigyázz, Euhius int, ő, ki a még szabad s már tiltott gyümölcsök közt a határt szüntelen áttörő trákon nem könyörül.”

...hisz az esztelen dölyföt szítja a nagy lárma”, s vak önszereteted tüzét, s a néphez való hűtlenségedet, „amely, mint az üveg, fölfedi titkait”... meglásd!

 

Orbán nem a békét hirdeti s nem is emeli fel, azt jelképként... ám- ha győzne is- el nem hozná a befejezés sikerét! Köznapibb attól és nyomasztó- pesszimista kicsengéssel. Színei, a váltások- csak fáradt elnyugvások nála, legföljebb árnyalataiban és a hangulatra fogékonyan, ha ráébred a valóságra- akkor jön a a pazarlás és a színjáték, akként adja elő pávatáncát és közönsége, már tapssal jutalmazza az alakítást!

Népi ízekhez „édesedő” nyelvezete, küldi földi sárba- a valóságra riadt angyalát országának... (!)

A fülke forradalom előtti időkben ígért ő mindenkinek egymillió új munkahelyet, fűt, fát, jólétet, békét, de végül is csak a vele hatalomba kerülőknek lett lényegesen jobb az anyagi helyzete, meg a kevés kiválasztottnak akiknek addig is jobban ment a sora mint a fizetést havonta beosztó nagy többségnek. Elvette a szerzett jogot a rendvédelmi korkedvezménytől, csalót kiáltott a rokkantra, lenyúlta a magánnyugdíj teljes összegét az azt félrerakóktól, bevezetett számtalan új adót és nem megszorítást, és megalkotott egy új munka törvénykönyvet a munkavállaló kárára. Megadóztatta a minimálbért, elvette a pótlékok egy részét. Cserébe nem nagyon teremtett új munkahelyeket, de kitalálta helyette a közmunkát. Még a saját dolgozóinak sem nagyon kegyelmezett, az egészségügy, a szociális ágazat, az oktatás, a rendvédelem, és az állam többi területe életpálya modellben kapott gumicsontot a valódi bérrendezés helyett. Viszont a felső szinteken legalább megvalósult a szegénység ellenni küzdelem, számtalan pozíció került megalkotásra a hűséges pártkatonák kifizetésére. Állami cégek vezetői keresnek munka nélkül milliókat most már bérplafon nélkül, államtitkárok, helyettesek, tanácsadók, megbízottak visznek haza további milliókat havonta az érdemtelen munka jutalmaként.”

...immár a lélegzet elfulladt, fakul körülöttünk minden- fáradunk s ráalszunk a valóra. Összejátszások vannak. A színfalak mögött más a játék (talán még őszinte is a megnyilatkozásokban) a nép elé a leírtakat adják, így játszva széppé a sors-szerű találkozásokat, a tragikumot, a kiszolgáltatottságot, az orvosolhatatlanul végzetest is orvoslásra bírva e játékkal, és a hang is, oly duruzslósan mászik a fülekbe, hogy feledve minden vele... még a megfogható tények is... ekként a BECS, mint bolondkereplő, annak szemfényvesztő varázslatában – már mindent észreveszünk csak magunkban az embert nem? - ilyetén fakadunk dalra? - és hol a létezés e létben? - miként társul, így a nyelv (a társadalomhoz) – valójában egy segghez? Látjuk? - akarjuk egyáltalán látni? Nem. Elrejtve, elnyomorító viszonyaiból- immár menekülésre, így bírva, már nemcsak a „migráns”- de hazánk fiai, lányai is! Nincs bizalom már... s az ősök emlékező tudata, a múlt tudata- a tanulságok vele, a szándékok, a vágyak feledhetők? Ha nincs öntudat, bizonyára!

...és feledtethető az okfejtés is?

A jólét bizonyos körökben szépen növekszik ahogy ezzel párhuzamosan az ország lakossága elszegényedik. Folyamatos félretájékoztatással még egy darabig fenntartható a helyzet, de egyszer összeomlik a rendszer. Nagyobb esély van arra ez magától történik meg, a tündérországi szavazók nagy része még inkább elhiszi azt amit mondanak neki, mint saját magának higgyen. Erre az emberi gyengeségre, na meg az irigységre, a nagyon okosságra büszkén építhet a kormány, és tömheti tovább az emberek adójából a saját zsebét. Így még a szegénység szépen emelkedhet egy darabig, ahogy Orbán Viktor és bandájának a gazdagsága is. Nem csak ellenzék kell már ide, vagy annak a hiánya hanem józan ész, és akarat, ha egyszer majd ráér mással is foglalkozni a szavazó, mint saját magával.”

Addig hallgassuk a CÖF-föt, miként is: „A hamis próféták, felforgató elemek, nemzetárulók, provokátorok, külföldi ügynökök alantas eszközökkel meg akarják gyengíteni nemzetünket, hogy az így kiszolgáltatottá, függővé váljon a pénzéhes nagyhatalmak érdekeitől.” Ennyi sületlenséget, aki ma bevesz, az ne nagyon egyen, mert úgy is kihányja! - mert ha szólsz igazat, vagy valaki- valakik másként látják, ami szemük elé került – ott a CÖF azonnal véleményt mond: „...határozottan visszautasítunk minden olyan hamis vádat, aljas rágalmat, amely nemzetünk törvényes és becsületes vezetőinek, hatalmi ágainak intézkedéseit megkérdőjelezik.” Atya-gatya, hát mi van itt? Lám a felsőbbrendűség... harc az harc és ha nem megy másként, akkor uszítunk is... szolgálva a hatalom ügyét és érdekét? A népé mi lesz? … és folytatja a CÖF: „A liberalizmus mételye hatalmas veszélyt jelent mind országunkra, mind a keresztény Európára, de azt is bátran kijelenthetjük, hogy az egész világra. A Szabadság, Egyenlőség, Testvériség (Liberté, Égalité, Fraternité) eszméinek álnok hívei a nemzet megátalkodott ellenségei.” Ó, mily szép! :)

Mi hallgatunk és lesz, aki csak éppen néz téged, mert örül, hogy lát ma itt fehérek közt egy európait.” (?) - és mert: „Az 1571. október 7-én történt dicsőséges lepantói ütközet során 23.000 mártír a vérét adta azért, hogy a keresztény Európát megvédje. A CÖF-CÖKA nem hagyja, hogy ezeket a hősöket felelőtlen liberális elemek meggyalázzák, és lerombolják az európai kultúra és a kereszténység több mint ezer éve fennálló rendjét és értékeit. Az egyháznak Istenadta joga van a fontos társadalmi döntésekbe való beleszólásba, és tevékenységével segítenie kell a törvényes hatalom munkáját. Az egyház és a hatalom elválasztása nevetséges és felháborító törekvés. Ez az eretnek gondolat rettenetes és halálos sebet ejthet hazánk testén. Az Anyaszentegyház jelenti ugyanis a legnagyobb biztosítékot arra, hogy a liberalizmus eszméje ne dönthesse anarchiába és pusztulásba nemzetünket.”

Elég, ha ti teszitek, hogy az anarchia itt és most, ránk szakadt, miként a keresztényi érzület is, a kiforgatott köpönyeggel- és a püspöki kar hozzáállásával „gyász panasszal”, miként „a Pápa nem tudja mit beszél”! Mert istenünk Orbán, az egyetlenünk - és ministrálói a CÖF ekként?

Nem kell félni a dá-dá nem fog elmaradni, csak várakozó álláspontok vannak... kerülnek még napfényre és vizsgálat alá is a most „elhanyagolt” ügyek: „Ilyenek lehetnek kormányközeli üzletemberek cégügyei, a közbeszerzések, és más korrupciógyanús ügyek, amik amerikai cégek érdekeit is sérthetik. Emellett gyakorlatilag folyamatosan napirenden vannak energetikai ügyek, ezen belül kiemelten a paksi bővítés, és az orosz kapcsolatok, valamint a civil szervezetek helyzete, és más emberi jogi problémák.” Ha mi a nép nem is mondjuk ki, ami fáj, majd megteszik azt helyettünk mások!

 

„Hidd el, nem vagyok én tigris,

a gyilkosod,

még csak oroszlán sem Líbia dombjain.”

 

szerep?

 

...és a szerep: Jágo-i

Európán át interpretálva

egy titkos tanba rejtve el

törvényelt szeszéllyel...

Ó - az emeletes szamár!

Kalifaként sem- nem -

mégis a kálvárián?

...feltételekhez nem köti

a semmi csak kázusi

s a rend máris itt

tömeguralmi

kombinatíve

ferde helyzetében

a felelősség lett indítvány

lett-légyen így - így konzervál

ahogy Pilátus a crédóban

...szaladgálni Ponciustól

heródesi-parancsra nyereségért? – (szőke)

 

2015. 10. 12.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 278
Heti: 1 083
Havi: 4 228
Össz.: 373 339

Látogatottság növelés
Oldal: Orbáni helyzetkép...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »