Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Az Állam hanyatlása...

 

...hogy mindnyájan a magántulajdonra és a magánérdekekre támaszkodnak, „az minden alapok közt a legrombolóbb hatású”!

 

...az is benne van ami nincsen

vagy ami van

vagy lennie kell -

benned – bennem hűtlenségre

szétoldva a léttel

és ziláltan a feléd- felém leselkedőkkel...

a házát ki hazamegy még megtalálja

...csak hazáját vesztette el! (részlet- szőke)

 

A tehetség hatalomátvételéről álmodtunk, és lett ami: tehetetlenség! Adók és nyomorúság, hazugság és megaláztatás, jólét egyeseknek és a több mégis itt szegényen, hiába van bennük tehetség és tudás, dönt a hovatartozás... miközben az elképzelések és az anyagi-gazdaság a béka feneke alatt. Megismertük az éhséget (bár ilyent mondani nem szabad), elfogultság van a „nagyoknál”, tudás hiányában csak technikai applikációik által nyomorok ezrei és babonaság újfent, vallási előítéletek és lelket-nyomorító rend lett.

Lám! - és itt- most egy megjegyzés csupán, ami ide kívánkozik: ha az ember az érzéki világból és az érzéki világban szerzett tapasztalatból alakítja ki minden ismeretét, érzetét stb. akkor az a feladat (lenne), hogy úgy rendezzék be az emberi világot, hogy valóban az emberit tapasztalja benne, ahhoz szokjon, hogy embernek tapasztalja magát... de mert nincs ráció, nincs egyenlőség (csak valami egyenlősdi, az is negatív előjellel), ezért nincs szabadság sem csak korlátozás mindenben (félelem már a vállalkozástól is, mert ha nem vagy Fideszes csak a korlátozást tapasztalhatod meg), az illúziók és a szociális visszaélések mentén egy rabszolga-élet... amit „közjónak” neveztek el. Spekuláció, immár az ember életével is.

Korrupciók és mutyik mindenütt!

Rátéve a hatalmi kéz minden közösségi tulajdonra, szigor és erő és korlátlan ura lett a hatalom ennek az országnak. Ám semmi nem veszélyezteti jobban a köz, a valóságos közösség érdekét, mint a közérdekre hivatkozva a hatalmi visszaélés és a kialakult (még mindig alakulóban lévő) „uralkodó” szeszélye, ahogy mindenre találva ürügy csak bölcsesség hiányából a zsarnoki erőszak marad...

Moralizálnak és háborognak – színház a politika és benne nagy-színészi képességekkel megáldva, benne a politikus maga! Haszonelv mindenben és mindenből (már a migránsokból is) – a tömegek sötét nyomorából, annak kontrasztjából csak még kiáltóbban igazságtalanok a hatalomban és erkölcstelenek is. Európa pénzeljen, egyébként meg ne szóljon bele semmibe, mert Orbán a szuverén hatalom maga.

Most jönnek a kommunistabűnök kivizsgálásai – és eddig miért nem voltak? - csak mert a hatalomban ült minden régi „nagy”? - és ül még sok, de másokra kennék fel a szart?

Talán azért, hogy a jelenről elterelhessék a figyelmet... és milyen alapelveket követ a jogrend? Hogy mi a jó és mi a rossz, ezekből fogjuk levezetni, vagy a megfélemlítések eszközével kívánnak tovább élni. Nehogy már valaki kimerje mondani az igazságot, azt csak egy ember teheti és az Orbán!

Krisztusi értelemben cselekedd a jót és kerüld a rosszat? Bár- ami logikailag lehetetlen, azt a tételes jog sem rendelheti el!

Az erkölcsi lehetetlenségeket ki veszi figyelemben, hiszen a legnagyobb kommunisták most a tanácsadók! Rideg a valóság... igazság meg „odaát” van – az emberi jog éppen az emberi dolgok tökéletlensége folytán szembesülhet a hatalom olyan parancsaival, ahol- amelyek ellenkeznek az igazságossággal. Lám csak így, az emberi és társadalmi élet zavara és fokozati különbségei, ahol is a kikiáltóan erkölcstelen kiszámíthatatlan következményekhez vezethetnek...

Az ember lelkében végbemenő folyamatok bizonyos sajátosságokat hordoznak - a cél kitűzve s az eredmény (már előre látszik) elmarad.

A szardobálás nem lehet eredmény, csak egyfajta hatalmi önzés!

A dolgok természetéből adódik, hogy- amíg Horthyt felmentik, pedig a tapasztalás már adott, és a történelmi ismeret - ez okból - sem lehet vak- a rombolás helyett már építkezni is illene! Biszkun akarják gyakorolni a mostani hatalmukat? Hát rajta, és mivé lesz így a társadalom – semmit nem bizonyítanak csak vádaskodnak (csak a személyről beszélek és nem a megtörtént eseményekről)! Itt sem az emberi természet kap elsőbbséget, mint ahogy az emberi ész sem, bár tudjuk (régről), hogy örök érvényű, változatlan, feltétlenül helyes jog nincs! Vagy a koncepciós perek borzalmait hozzuk megint előtérbe és erkölcsi elvként, ideálnak adjuk el? A jognak is vannak határai, korlátai!

Itt most a lehetetlenség kap helyet (élvez prioritást), a valóságtól oly messze száguldva, hogy a gyakorlati keresztülvihetőség reménye is csak halovány mivoltában villan egyet-egyet és a fantázia adhat csak a rendelkezéseknek „megfelelő” irányt!

Akkor, mi is van? Orbán és a katonaság és a ki- kit jelentett fel? Miféle kényszerektől vezérelve félemlítik meg az embereket? Vagy a közérdek elé helyezik a magánérdeket? Figyelem-elterelés, hogy mi egy hazafi kötelessége most? És a vagyoni differenciák ne szúrjanak szemet? Mintha e rend megváltozhatatlan volna... mintha álmodoznának csak és a tekintélyelv számítana, amiben csak az ösztönöket engednék szabadjára?

Fényűzés van és kísérlet az államosítással és kísérlet az emberi lélekkel- és hol az a felebaráti fene-nagy szeretet itt? Vagy a felfordulás legyen nagyobb?

Elméleti jog (a hatalom biztosítja) érvényessége a „közvetlen jogszabályok fogalma” - az a végállomás, ahol egy „metabasis cis allo genos”-nak, a jog világából a tények világába való átlépésnek kell megtörténnie! Így a szakadék csak nő a hatalom és a jog különbözőségéből adódóan. Nem lehet, hogy amit a hatalom parancsol az mindig követendő- eléggé önkényes dolog volna! Ugyanis az alkotmány álljt parancsol(na), ha nem salátaként lett volna ezerszer átírva!

A jogmagyarázatot, majd megadja a bíró!

Érdek-vezényelt politika mellett, itt most egy remekbe faragott színdarab előadására készülhetünk fel? - ahogy valamely emberi érzelem is szolgálhat értékmérő gyanánt!

Ebben az értelemben Kantnak van egy szép mondása. Idézem: „Két dolog az, ami lelkünket és mindinkább növekvő csodálattal és tisztelettel tölti el, minél gyakrabban és minél tartósabban foglalkozik vele gondolkodásunk: A csillagos ég fölöttem és az erkölcsi törvény bennem.”

 

 

Igénytelen napkelték,
csodássá lelkendezett mesék...
„Jó lét” helyett „jóllétben”-
Afféle szutyok-testiség,
árokszélen feledett szemétként...
Békében mindig üresebben,
„mert okozat teremt okot” még:
hogy „fordítva jár a folyamat” jórészt
magából-eredett kezdetében--(szőke)

 

2015. 08. 24.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 74
Heti: 9
Havi: 4 309
Össz.: 373 420

Látogatottság növelés
Oldal: Az Állam hanyatlása...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »