Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Elment az öszöd”?

 

 

Amúgy nyelviségében szegedis… és? – annak valóban elment az esze, aki ilyen filmre bármekkora összeget is kiadott- közpénzből! Szégyen az Orbán kabinetre, már hogy csak ennyire telik… többre meg – hát semmit, éhen dögölhetsz magyar! Fontos az emlék és a múlt – „melynek emléke sose lehet hűvös, melynek emléke teher is de kincs is” – csak csendben megkérdezem: nem lehetne már a jelenért is tenni valamit? Gyurcsány idejében az igazságbeszéd ellenére is jobban éltünk, mint most, volt remény… ma a ritmus felgyorsult, végrehajtók, banki átverések, kormányzati blöffök, inkasszók- zárolások, kilakoltatások és megannyi sok kis kérdő-mondat egyre drámaiabbá teszi a végkifejletet, részleteiben ördögin, mit- ki kívül a bajtól még – meg sem ért! Fájdalmas rezignáció következményeként feladtam a reményt, hogy rabja lettem ennek a kormánynak, munkájuk révén mindenem veszett- mára megrészegülten vennék életemet? Szédületükben, kilátástalan léthelyzetemben más út maradhat-e még nekem?

Orbán Viktor három éve folyamatosan hazudik, amit kimond, annak az ellenkezője igaz mindig – végül is könnyű őt követnünk. Mert- amiben számolunk az is ellenkezőleg kell, hasson rá is!

Másféle népszámlálás lesz az EU-ban: „Egységesen számított adatokra többek között azért van szükség, mert a miniszterek tanácsában ez alapján kalkulálják ki, hogy hány szavazat jár az egyes tagállamoknak. A népességszám az uniós támogatások összegét is befolyásolja.”

Lám- csak a sánta a kutyát nem, de a hazug beállítású hamiskodó „Főt” utolértük… „megcsíptük Oszi!” – szóval, ezért kell a röghöz kötés, ezért a hazahívó szó, hogy az uniós pénzekből még-több juthasson nekik! „Ércsűk?” Nem semmi! Valahogy beledermedtem e korba… vágyódás a gazdagodás felé náluk, az elszegényedés és a nyomor a mi részünk, így élősködnek a mások munkájából „nagyjaink”! Már akinek van munkája… mert mindent-érintő a szerencsétlenség, hogy- ahogy létbizonytalanságunk sarjad (!) – élménye egyértelmű, tételként benne hidege- minden képzeletet felülmúl!

Félelmet mutat a hatalom? A székház-foglalók békés demonstrációja kapcsán, mert amit állítanak vagy igaz, vagy nem… (hiszen Kósa megnézni sem engedte a „kárt”!)

Ahogy Kocsis mondja: „Selmeczi Gabriellának nem sok nő lett volna a helyében. Bízom benne, hogy ön nem is fogja megismerni azt az érzést, amit ő ott érezhetett. Az egy lelkileg és minden szempontból embert próbáló szituáció volt!"

Amit viszont a kabinet tesz az országgal, de már Európával is, na – az, az embert próbáló! Nyomorok érzését is megillatoltatnám velük és rájönnének a „szerencsétlenek” (mármint „nagyjaink”), hogy a rezsicsökkentés sem, mint- ahogy a banki megsegítés sem- nem a szegényeknek szól… rajtunk nem segít, olyan ez, mint a mellé „öntött” keresztvíz. Van, mert mondják… és dokumentálják!

Az aktuális konfliktus megértéseiben is problematikus, hát még a megoldása milyen nehéz… ugye? Kerülőutak mentén lopakodó Fidesz „aktivisták”, felmondatják az éppen ügyeletes mesemondóval a mesét – majd érzéseiket és bajaikat általa rátolják a tüntetőkre, így próbál szabadulni a nyomástól, nem tudva, hogy amit csinál, amit a tettel létrehoz, mit okoz – mert ugye fordítva is igaz, amit elmond Kocsis. Nagy-vonalazott a tétel, amelyben nincs ember, aki képes lenne olyan viszonyt elviselni, ahol állandóan növekszik a feszültség… már az egész ország érzi!

Ezért is nem hazahívják az embereket, hanem épp ők azok, akik kitolják már az öregebbeket is nemcsak a fiatalokat, külföldre – keressék ott a boldogulást. Erre hajaz a sok inkasszó is és a zárolás is, mindenki menekül!

E hazában a hazugság művelői tesznek arról, hogy százezrek ne találják helyüket az életben- idehaza… az unió már a magyar helyzetet egyfajta reprezentatív mintaként kezeli, mert- ami itthon játszódik le az rájuk (a közösségre is) stigmaként hat – az a dolgok természeténél fogva is torz! Vagyis tettekre vár az EU és nem a dumára kíváncsi, amivel Orbán bennünket etet, immár három éve… tűrést, ottlétet és érintettséget kér és nem feltétlen övék a cselekvési „kényszer” (ebben nekünk van lépéshátrányunk, a megoldások irányában), bár még – inkább türelmet és megértést tanúsítanak, várják, hogy Orbán magából kihozzon (létrehozzon) valamit! De a Vezér (kit már jól ismernek és kiismertek) általában menekül a konfliktus elől odakinn, idehaza meg nagy mellénnyel van… mert kiosztotta a jutalmat (taslit, kokit, pofonjait)! Kettős beszédekkel altat – amit végül is létrehoz, elénk tár, felfoghatjuk egyfajta alkotásnak is – alkotókészségének terméke!

Mindegy is, analizálhatom – kanalizálhatom, traumatikus szükségét mégis ránk testálja. Hatékony rendszert hozott létre, és kiépített hozzá egy erős szervezetet - amely szabályait betartatja. Ám itt fordul visszájára minden – ugyanis megint eljutottunk a frusztráltvalósághoz… hol gátolt (és erősen) a gondolkodás, ahogy hajlik a dogmatizmusra, „kény-szereivel” kényszerít bennünket, hogy azonosuljunk politikájával, hogy így introjiciáljuk őt- Orbánt és ideáljait, hogy ezekből az identifikációkból építhessen fel egy erős felettes-ént! Mellyel ránk telepszik, amivel irányít bennünket és magát is! Ez mehet és megy is mindaddig, amíg ráfogható viszonyainkra a békés egymásmellet élés, bár így is megszenvedjük a feszültséget, mert képmutatóvá és hazuggá tette eseményeit, annak hamis irányait, mert bármely igazi polémia szakadáshoz vezet úgy is…

„Itt az idő!” - szerintem meg még nem jött el az idő, ugyanis a nem-egységes- ellenzék semmit fel sem ismert, érték-lehetőségein az eltévelyedés veszélye állandósulni látszik, amivel kitörölhetetlen nyomot hagynak a gondolkodáson, erkölcseik hatásában a „mozgalom”- hatásai körülírtabb és szűk területekre korlátozódnak! Bár igen megtermékenyítően hat a szűk területre (gazdasági vonatkozásaiban), mit magáénak tudhat pl: Bajnai! Fórum- mozgalom- párt- mindegy is, de ebben a térben a módszer már átlendült indítékain és veszített dinamikáján a viszonyokban! És már (mint volt régen is) – minden újabb távlat, olyan megfogalmazást nyer, amely lehetetlenné tesz a részletes kifejtést. Kérdés: marad-e az Orbáni trauma, vagy létre lesz hozva ellenében egy tartós viszony, hol nem a „sajt” a lényeg és az „énekóra”? Vigyázat! – ahogy Nietsche mondotta: „A meggyőzés veszélyesebb ellensége az igazságnak, mint a hazugság”!

És előtte még nem ártana a bizalom, mi kell a népnek, mint a falat kenyér (ha tudjátok, még miről beszélek), és a barátságos jóakarat és a teljes szabadság légköre!

 

Szertelen-történelem szakadéka nagy
A múlt és jelen kívül-belül,
Sövényen innen,
S árkon túl, már húsz év álmát „őrzi”
Nyugtalan…
Mit szégyen- rengetegével,
Tüske- vágyaiban
A végzet- ködébe takar-,
Itt már egy nép él szegényen:
Csendje ül rajtam – élhetetlen –
Bár - rendeltetve önmagával a teremtés,
De ily’ kegyetlen,
Hogy törvényeiből
Kifordult láthatóan…
Mit kezdhetnék a maradékkal… éljem „éhem”, hol
Csak az útszél feketedik elmondhatatlan?- -(szőke)
 

 

U.i: Köszönjük a Fidesznek a Gyurcsány filmet… a negatív reklám is reklám – miközben a Fidesz népszerűsége csökken, Gyurcsány népszerűsége egyre nő! Hajrá!

 

2013.04.21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Elment az öszöd?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »