Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A KDNP álságos családvédelme…

 

Pálfy szerepel és mondja – már az „angol” neveltetése okán is, hogy védik a családokat, hogy Európa pillére a család, és minden a házasságról, a családról szól… no és a gyermekáldásról!

Mondják, mert szerepelni jó, mert ez az a része a politikának, amiről beszélni lehet mindenféle következmény nélkül. Talán, ha körülnéznének, meglátnák a bajba került családokat, az erőszakkal kitelepített (kilakoltatott családokat) családokat, a gyereket elválasztó erőszakot a családoktól – vagy nincs egy egységes szabályozás már semmire? Mert jogi vonatkozásában nem követik a házasság és család intézményétnek gazdasági és társadalmi életünkben végbement változásokkal kapcsolatos tényleges átalakulását! Simán az utca, ha tartozás van, simán a családi-pótlék és a családi adókedvezmények megvonása a büntetés, ha köztartozás van! Ki veszélyezteti a gyermeket, ki a családokat (ebben besegít a hatalom) – és a körülményeket ki teremtette meg?

Ez a családpolitika s vonatkozó szabályai nem húzhatók a szocialista kormányzásokra, ez már nyíltan is fasiszta jelleggel bír – üldözés van, banki- önkormányzati tartozásokért, szolgáltatók felé és a köztartozásra átvett tanulmányi-hitelek kapcsán is! És nyílt bosszúállás a nehéz helyzetbe került családokon! Pálfynak az orráig sem ér a szeme, mert látna is – és dolgozna a helyzetek megoldásán egy egységes törvényjavaslattal, mert a jogviszonyok nagy része még mindig szabályozatlan, de vehetjük akár a nők helyzetéből is (épp a kétharmad eseményeiből) és tanulságul a kiszolgáltatottságukra és alárendeltségre, a nők függő helyzetére való tekintettel. Radikális politika következtében folyik a családok szétzúzása – a módosítások ellenére is! Minden eset más és más, elbírálás is - mégis egységesíteni kell! Ha valaki csúnya, de mindig azt mondom neki, hogy szép, attól még nem lesz az! Istenem!

Család? – hol nevelkedik egy gyermek egészségesen? – abban a családban, amelyben megszületett, és- mert önhibájukon kívül bajba kerültek nem az utca a megoldás és nem is az intézeti elhelyezés a gyerekeknek (ez mindig a végső megoldás legyen!). Ugyanis azt a pénzt az állam, amibe kerül egy gyermek az intézeti elhelyezéssel, a család megsegítésére fordítanák (vagy az önkormányzatnak adnák a segítségnyújtás címén, hogy mindjárt az ellenőrzés is meg lenne ezzel – hiszen a helyi problémát jobban érzékelik és tudják a megoldás irányát), már sokat tettek volna az egyben-maradás érdekében… (ami a családnak is és a gyermeknek is jobb!). Az intézeti elhelyezés semmivel sem jobb, mint a legutolsó putris hely (sőt!), annyi a különbség, hogy nem patkányt és sünhúst esznek! Durván - kurva durván mondva, mutatva az áldatlan helyzetet, amibe kerülhet egy család… kapitalista, kizsákmányoló, és ebben az önkényuralmi helyzetben, ahol már a hivatali ügyintézés is önkényesen működik – elfelejtették, hogy elébb értesíteni kell, azután intézkedni! Ez a rendszer ma úgy működik – igen az Orbán rendszeréről beszélek – hogy bejönnek a lakásba, majd jól pofán- vágnak és utána magyarázzák el, hogy miért is jöttek (képletesen érzékelve – lehet, hogy gyakorlatban már érezve is?). Tehát így működik! Szégyen a politikusokra – talán, mert nem szerepelni kell, hanem tenni! Ez a burzsoá szemlélet, amivel bírnak embertelen – jogjellegzetességéből adódóan a nő alárendeltségében, egyenjogúságának hiányában, a családi kapcsolatok terén: szülők és gyermekek fölött hatalmaskodó rendszerben – helyi kiskirályokkal - a demokrácia teljes felszámolása mellett eltorzult erkölcsi felfogásnak adtak helyet…

Hiába itt a vallásos érzület (hamis az is), és hiába a kötelező erkölcs- etika, vallásismeret (hittan) az iskolákban, ha nem a család megmentésén fáradoznak, mert mindennek ez az alapja. Kezdjük elölről, és kezdjék magukon a politikusok – Orbán se a gátakon legyen legény (szégyene, ha arra nincs emberük), hanem az ország egységén fáradozzon úgy, hogy a házasságról a családról szóljon elébb a cél – megfelelő erkölcsi felfogásban az, hogy a család intézményét védje, a nők egyenjogúságát, a gyermekek érdekeinek védelmét és előmozdítsa az ifjúság fejlődését és nevelését. Most épp e cél teljes lerombolása folyik! Az alapelvek teljes semmibevételével.

Persze duma az van, tett nincs a megoldások irányában – azaz csak rossz mozdulatban! Hiszen még a méltánylás szót is elfeledték… noha az ellehetetlenítés helyett, lehetne a családi pótlék, a családi kedvezmények békén hagyásával segíteni is (még inkasszó esetében is!)! A családok nem jókedvükben és nem is restségből kerülnek elnehezült helyzetbe – talán mert nincs munkahely… talán, mert nem fizetnek rendes bért, talán, mert rászorultságukat kihasználják, talán, mert a régió (ahol laknak) problémáit érezhetik saját bőrükön – és ezer más oka is lehet „elesettségüknek”! Itt a társadalomnak, ennek a rendszernek nagy a felelőssége!

Ahogy a jó székely megjegyezte vót: „Együnk, hadd fogyjon, úgyes mást ad az Isten helyibe – ezt a kicsit is bizon tudom, hogy még elveszi”!

 

Formák ívein vergődik a jelen, terében dúl az érzelem,
időre gyaláz a hatalom és végítéletén foltoz feltételesen-
bűnt- bűnre halmoz fel, próbáinak adja kedvemet- 
itt tévelyegtem el.
Magyar a beszéd mégsem értem, 
         mást tájol a tartalom, mást dühömmel…
hogy jelenről a múltba épít a szándék, és a jövőn
képeinek sora maszatoltan lelt- mosódik el indoktalan, 
         csak rosszabbul, véletlenül sem szebben- 
idegen lett tőlem- 
rossz példával él ki senyved, még rosszabbal, kié az élvezet-
         történelemből a hatalom hol idézget, több veszély felől 
eseményeinek vágyait festi fel, így készül a kereszt mart sebekkel,
          hová látszat-érdemekkel feszít meg—(szőke)
 

2013.06.12.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A KDNP álságos családpolitikája...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »