Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Agyalágy ország…”

 

 

„A jövőben a miniszterelnök irányítja a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget (NFÜ), aki ezt a feladatot a Miniszterelnökséget vezető államtitkár útján látja el - olvasható a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben. Ez azt is jelenti, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter ezentúl a nem uniós fejlesztéspolitikáért felel.”

Ez volt eddig is csak most nevesítik… Orbán és Lázár elintéz mindent – lám csak mily egyenes-ági az „öröklés”! A Fidesz boldogsága már az egekig hatol. Jó idő a Fideszé – eljött a Kánaán nékik (!)

Az ország állapotában változást mikor várhatunk? Ej’ ráérünk arra még… majd. Ostobaság leszállni velük erre a silány értelmi nívóra s vitázni azon, amit ők vitatandónak, vagy vitán-felülinek tartanak. Hogy a vidék már Tiborc panaszát mondogatja (immár három éve lecsúszó állapotában), nem számít, nem mérvadó véleménynyilvánító közönség. Már ebből is láthatnám, hogy ők a végzet! A „kurzus” az értelmi nívót idehaza és már Európában is gyászosan leszállította.

Zsarnoki a képlet… de csak az ország most kezdi emészteni. Számunkra valósága- valóilag boldogtalan jelenség – ez az út csak lefelé vihet! Nem valami kísérlet ez – nem is túl bátor dolog (ehhez csak elég pofátlannak lenni) – nem is epekedő tudásszomja hajtja Vezérünket – csak a hatalomvágya motorja… tehát, nem bátor- de nagyszabású, inkább-is ravasz és köntörfalazó kísérletét láthatjuk benne! Övé a pénz! – és akié a pénz, azé a hatalom is! Immár semmi akadálya annak, hogy a prezidenciális rendszerét kiépítse, ahol is Horthy mintára Kormányzóként a legfőbb lehessem… 

„Orbán beteg – ez nem nagy újság. Az viszont újdonság, hogy Észak-Koreát épít hazánkból. Az elmúlt hét újabb bölcs vezéri tanácsa, hogy kiránduljunk és gyűjtsünk mohát, ha nincs pénzünk nyaralásra a családdal. Ő pedig majd suhantában frissen töltött kolbásszal a kézben kiinteget az ő népének a páncélozott luxusbuszából, mint egy kicsire nőtt David Hasselhoff. Papcsáknak van igaza: szarik az egészre. Attól, hogy van bélrendszerünk, még nem feltétlenül szükséges az asztalra szarunk. Magyarország miniszterelnöke nem tanult meg késsel-villával közlekedni a világpolitika svédasztalánál sőt, az is erősen kétséges, hogy ifjonti falusi eszmélése idején látott-e bármilyen eccájgot. Bizonyította mindezt a brüsszeli fellépésével, amikor olyan stílusban és modorban adta elő vád- és védbeszédét a Tavares-jelentés megvitatásakor, hogy esküszöm azt vártam, mikor veszi le a csizmáját és kezdi verni az asztalt, mint Hruscsov annak idején az ENSZ-performansza alkalmával. A közelmúltban két hazai sztár rendítette meg a világot: Orbán Brüsszelben és VV Évi Görögországban járatta le Magyarországot- e két gumiceleb versengett egymással a magyar sajtó fősodrában a héten. Szeretlek Magyarország!” (huppa)

Másfélmilliós életjáradék eltörölve…

„Antallné, Mádlné rendben, Hornné nem.
Méltón kicsinyes a méltányosnak sem nevezhető bosszú, mert gondoljon bárki bármit Hornról, egy tény: ő beírta magát a magyar és a világtörténelembe, Orbán meg ki. Ezt pedig a jelenlegi miniszterelnök soha, de soha nem fogja megbocsátani sem a sorsnak, sem a szociknak, sem Hornnak. Inkább vidéki kocsmát csinál az enerváltan intelligens Európai Parlamentből, hogy felhívja magára a figyelmet, mert átlépett már rajta a történelem és sem alázata, sem önértékelése nem képes fel- és eljutni odáig, ahol Horn kénytelen?, kelletlen?, de történelmi döntést tudott hozni megértve a világtörténelem aktuális kívánalmát. Inkább látványosan kifütyülteti magát Horn temetésén, de az özvegyének nem adja meg azt a végtisztességet, amit a holt politikustársnak kétes őszinteséggel gyakorolt. Még mindig nem érti, honnan értené, hogy az élőkön kell segíteni.

Mint látjuk, van itt baj és épp elég! Hogy áldjon meg a magyarok Istene!

Vizionálhatunk egy szebb jövőt, amiben minden Fideszes polgármesteri iroda intimhelyisége egy-egy aranyér, közvetlen összeköttetésben a Lendvay utcai Fidesz-központtal és egy azonos időpontban egyszerre nyomnák meg az öblítő gombját. És az így pumpálni vágyott közpénzek helyett az összes szar a nyakukba ömlene, elborítaná a kormánypárti sasfészket Kubatovostól, Kövérestől, Orbánostól és lippiti-lippiti, új választásokat írnának ki már a jövő héten, mert eltűnt a kormány, elsodorta, de nem ám a vörös-iszap, hanem eddigi tevékenységük szalmiáktól gőzölgő esszenciája, a szar maga. (huppa)

Ezt az országot már visszakorbácsolták Horthyig! Az útszélén felejtődtünk. E hatalom hazugsággal kikövezett útján telve lettünk eszelősökkel, és látjuk (mert láttatják is diccsel), hogy mi veszett itt el – a sivárságban: mi erő, bátorság… kuruckodnak és a mesék rémei között mindent magukért söpörnek be a hatalomért – mondják ők: a magyarság céljaiért! Eltévedt a dakota lovas, de nagyon… még csönd van (!) – ám nem csupán a tétlen magány némasága rajtunk, de egy rejtelmes közeg lett (várunk még, hogy a lélek hatókörének, érdekeltségi terének arányait megsejthessék!), egy üzenet most belőlünk, mit közvetít a lélek...

A lét határszélére sodródott nemzet így teremt kapcsolatot most a világgal! Bár halljuk az ellenpontozó szólamokat (látjuk Orbánék sóvárgó álmaiból „mik vagy muk”) már meglátjuk bennük a szavak színét is, hogy mivé lehetünk még általuk… az alkonyi sötét drámaiságában, az adott helyzetünkből leszűrt tapasztalat, abszolút érvényű törvénnyé hogy általánosult!

 

„Kiáltozásom a népről, az emberiségről, fogadkozásaim és pátoszaim milyen nevetségesek és esendők!”

 

Csordultig panaszban… kiúttalan?

 

A nyomorult lenézett, gyenge-tűzzel
Feléled, ha fel-fellobban szóváltással.
Mi kifacsart- a hely keserű levén ízlelt
Zajos élbe-állásra el is vetekedett…
 
Ága-bogán összetorhadt életemmel
Játszik cselekvőt-,
Esztelen ütemet
Győzelmi- „marsban”
A történelem (!)
Ellenemre-, már nem először,
Kiszolgált a létnek--(szőke)

 

 

2013.07.17.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Agyalágy ország..."
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »