Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Észveszejtő...

 

Magyarázkodásnak, mindig rossz a vége, mert az elhúzódó ismertetés, emlékezetkiesést okoz a folyamatban, és akkor már, aki műveli, azt sem tudja mit mondott az elején és milyen összefüggéseket vázolt fel közben, így a vége és az eleje összevetve, a sokféleséggel- már más-más számokat mutat... szóval a dolgok igazságtartalmából más számokkal más összegezést ad. Mit is hihetnék, ha már az – és nevezzük hazugságnak – így szép sorjában tényszerűen sző hálót a tartalomra, imigyen kerítve hatalmába az akaraterőt, s együttes belső-befolyással megakadályozva az új – nevezzük azt igazságnak – megszületését. Így hajlik a jellem, s ellágyítva akaratra már maga-magát kényszeríti a nem kívánatos mondandókba, amelyekbe általában mindig- mindenki belebonyolódik... Rogán után már Szíjjártó is.

„Három ingatlan és 82 millió forintos megtakarítás után egy 167 milliós ház is becsúszott.” Persze, hogy a szülők segítettek, nem is történhetett másként, alig várták, hogy „kistafírozzák” a csemetéket! Milyen jól megy egyesek dolga... nekem nincs is szavam már hozzá, úgy elállt a lélegzetem, immár csak egy-egy sóhaj hagy el időnként, ahogy feltör belőlem a megbánás, hogy szólni ekként mertem.

Ilyetén a parlamentben, csupa örökös és gazdag csemete osztja az észt a szegény nemzet fölött, nem számít már az sem, hogy általuk immár az ország fele elszegényedett - akik egyre csak lejjebb és lejjebb a szakadékban- e helyzetből láncolva ők a hatalomhoz, és ha szólni is mernek jöhet az éhség korbácsa- ilyetén a nemulass... meg némi morzsa, hogy nehogy má' feladják a függőséget, amivel és ahogy láncolva vannak a hatalomhoz „demokráciájuk” efféle kompromisszumával...

...ide nem is kell már a vagyonokról az elszámoltatás – mindenki örökölt ugyebár, a szülök is így, a nagyszülők is hasonlóképpen, hát akkor nincs is mit vizsgálni (!) - jöhet a bocsánatkérés, hogy merészeltem valamit, amiről bebizonyosodott, hogy rágalmazószavaimmal csak veszélyeztetem a magántulajdont! Bocsánat!

 

Teremtő! - mivé tettél? Vallomás zeng tolul,

mint a fény győzelmi-kórusából a sugár,

sikoltva- lélekből zeng másnemű anyagára

visszavonhatatlanul-

A túl innen, s át- vég-kép bőrömre dolga

csonkán tudott változatából már fonákra fújt...

Akarva-akaratlan a fondorkodás, életemet hibernálja,

kitől a jog, hogy rendjéből kitúrt--(szőke)

 

2014.09.26.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 14
Tegnapi: 278
Heti: 1 095
Havi: 4 240
Össz.: 373 351

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Észveszejtő...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »