Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Megtámadás...” (?)

 

„Varga miniszter szerint 1700 milliárd forinttal, azaz a GDP 5,5 százalékának megfelelő mértékkel mérséklik a költségvetési kiadásokat az elkövetkezendő években.”

No, talán – vagy máris beütött a ménkű... mintha áprilisban nem erről lett volna szó, mintha könnyebbség lett volna mondva – lám idevezetett a nagy flanc, a sokkoló foci és stadionjaik hiábavalóságra felépítve, majd a pusztulás jön, mint anno Stadler stadionjára- mert fenntartani senki nem tudja, pláne ekkora megszorítások mellett!

Jön a járás megint, s a csökkentett létszámú önkormányzatok mellett a vármegyei státusból fakadó önellátás? „És hogyha véget mondanál, hát – akkor sincsen vége.”(Ady)

A való a képzeletnek ad munkát és úgy, hogy sokszoros erővel zúg fülünkbe... a morális züllöttség már kézen-fogható, ahogy e „diadalmas” zöngedmény elhangzott. Eszméletlen pénzeket vett el a hatalom eddig is, elég a nyugdíjpénztárak 3000 milliárdjára gondolni, most megint egy irgalmatlan nagy összeg lát napvilágot. Élni mikor fogunk?

Én szégyelleném magamat, ha csak ennyit tudnék, ha hatalomban lennék (de nem vagyok, és nem is leszek soha) – a nemtudásuk immár ékes példája, hogy „hozam” nélkül, hogy száguld a gazdaság... a megtámogatás mindig a néptől? Meddig még, mert a feszített húr egyszer csak elpattan, ha tovább és mindig s egyre jobban túlfeszítve van. Ebből- úgy gondolom elég (!)

A tudás nem így szól- tessék megkeresni a megoldást másként. Ami bőr lehúzható volt, immár hétrét is a népről, folytatni ilyetén már nem ildomos. Nincs magyarázat- csak egy elme torz gondolatai ott, nincs egy csepp törekvés sem a kiszámíthatóság irányában? Kaotikus a helyzet talán? Lehet, ami a tehetetlenség következménye. Vagy az unió nem ad eleget nekünk? Amivel kevesebb az összeg, az is a békétlen harcok eredménye. Jó- vegyétek el, amit még lehet, a gazdagoktól is és nem ártana, ha minden politikus ilyen esetekben a saját vagyonával is felelne... pláne, ha egy szükség helyzet is beállna (legalábbis a politikusi pályájuk alatt szerzettekkel). Lehet visszafizetni a jogtalanul felvett költségtérítéseket is- a be nem vallott vagyongyarapodásból származó összegeket is, mert nem az a lényeg, hogy mi törvényes és mi a törvényszerű, erkölcsiségben mindenképp magasabban kell állaniuk, mint az átlag polgárnak.

Itt az ideje elszámoltatni vagyonukról politikusainkat, ha bebizonyosodik, hogy mások nevére történik a gyarapodás, ott a teljes vagyont el kell kobozni! Gondos vizsgálódás után megtisztulva már adhatnak tanácsokat, az állam szükséglete szerint, s a közjó javára, ahogy az megkívánja. Jó volna, ha minden oldal mérlegelné az érveket... (megjegyzem: ezek után nem csoda, hogy minden tizedik gyanú az unióban Magyarországhoz tapad.)

A 100 első milliárdos az ország teljes vagyonát tudja magáénak, akkor hajrá, lehet befizetni, mert amíg ment a szekér csak kivettek belőle, akkor most tegyék vissza! „Az ellenzék „idiótizmusa” és tehetetlensége nem jogosítja fel a kormányt, hogy magas szinten tartsa a korrupciót, és alacsonyan az életszínvonalat!”

„Lemoshatatlan szégyenünk minden nap, amelyet az orbáni hatalommal együtt töltünk el.”

Lám, a nagyravágyás és ostobaság vegyítve mit hoz ki a hatalomból! Megpróbáltak korlátlan hatalmat szerezni... sikerrel tették, mert már korlátlanul tesznek olyan lépéseket, ami veszélyezteti az emberek életét, szabadságát és mások vagyona fölött mondanak ítéletet, de a magukét megvédik foggal és körömmel. Felhatalmazást egészen más célokra kapott ez a kormány! A beléje vetett bizalommal (ami létszámban ugyan kevés, a választások megnyeréséhez elegendő volt, a parlamenti 2/3-hoz is, bár az már billeg) immár ellentétesen cselekszik.

Könnyű megállapítani, hogy mekkora hatalmuk legyen a társadalomban azoknak, akik ezt a hatalmat, a beléjük vetett bizalommal ellentétesen használják fel – és be kell látnunk (végre), hogy többé nem lehet bízni abban, aki egyszer megpróbálkozott ilyesmivel!

Nem kaptak örökké tartó felhatalmazást, bár úgy viselkednek. Ha a törvények mindenkire vonatkoznak, akkor nem kell átírni azokat az egyes esetekre, vagy ez is valami új kormányforma lenne?

Obama véleménye is megjelent Clinton mellett, íme:

„Magyarországtól Egyiptomig egyre inkább véget nem érő szabályozások és nyílt megfélemlítések veszik célba a civil társadalmat.”

De vegyük ide az olvasói véleményeket is: „A magyarok többsége is látja és tudja, hogy ma, Magyarországon látszat demokrácia van. A hangjukat nem felemelő emberek, a megfélemlítésben, munkahely elvesztésének tükrében nem hangoztatják a hangjukat. Mindenki látja, aki a hatalom ellen van, az Orbán ellen van. Mikor szállta meg pl. Mészáros, Közgép, CBA, De az egész oligarchia vállalkozását? Egy CBA dolgozó felemeli a hangját? Nem ! Holnap az utcán lenne, 47-ezer forintból és egy kecskével.”

Vagy: „A világ tudja, hogy az Orbáni Magyarország minden csak nem demokrácia! Mikor fogjuk már fel végre mi is, mi magyarok?!”

És még vég nélkül, sokáig lehetne sorolni a véleményeket...

 

 

Könnyezem... megállok és nézek,

hogy miért nem látok?

Bizalomra már a hűség is veszett –

vagy fordítva egy mesét sző

a képzelet -

Csak ne lenne hazugság - csak ne könnyeznék -

csak ne szednék adóját – csak kép ez (!) - álmos, minő

a való...

gondolatom már az öreg temetőben foszlatja idejét

még bú nélkül -

örök-álom velem,

hogy világodból ki,

lehetne számításból hasznom könnyült-éjjelem--(szőke)

 

2014. 09. 24.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 226
Heti: 40
Havi: 3 185
Össz.: 372 296

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Megtámadás..." (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »