Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán a mindenes…

 

„…aki az idővel nem tud lépést tartani, szerencsétlen”!

 

Beintett a Magyar Gárdának Strasbourg.

A Magyar Gárda Egyesület bírósági feloszlatása nem sértette az Emberi Jogok Európai Egyezményében lefektetett gyülekezési és egyesülési szabadságot - mondta ki keddi ítéletében az Emberi Jogok Európai Bírósága Strasbourgban.A törvényszék szerint a Magyar Gárda Mozgalom a Magyar Gárda Egyesület részeként működött, nem volt attól független, a mozgalom megmozdulásai alkalmasak voltak a félelemkeltésre, a megfélemlítő menetelések pedig egy "lényegében rasszista" jogrend megvalósítása érdekében tett első lépéseknek tekinthetők.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a Magyar Gárda Egyesület feloszlatása volt az egyetlen hatékony módja annak, hogy a hatóságok megszüntessék a Magyar Gárda Mozgalom által másokra jelentett fenyegetést.

Őszintén örülök neki… ilyen szervezetre végképp nincs szükségünk. Ha masírozni akarnak, akkor szorgalmazzák a kétéves kötelező katonai szolgálatot (a „kötelező” mindjárt nem lesz olyan vonzó, de legalább ezzel még munkahelyek is létesülhetnének!) – és máris kiélhetik az egyenruha adta lehetőségeket, esetleges fegyver-mániájukat… az „alaki”, amúgyis gyengéjük - utána nyilatkozzanak, hogy akarnak-e gárdát!Lehet „papolni” az erkölcsről… mert a fogalmak már igencsak összezavarodtak.

Szeptemberben „minden eddiginél nagyobb” tömegtüntetést szervez a Jobbik civilszervezetekkel közösen a devizakárosultak érdekében.

Vona hangsúlyozta: „az őszi tömegtüntetéssel azt akarják megmutatni, hogy a károsultak nem segélyt vagy segítséget kérnek, hanem az igazságot követelik". Nem értem – az igazság alatt mit érthet a jobbik… a segély valóban nem megoldás, de a segítség ezerféle lehet!

Nem vitatom a jó-szándékukat… de naiv a hozzáállás – kicsit (vagy nagyon?) - a választásért szól – nem szívből jön… ennek ellenére is pozitív bármilyen elért eredmény.

„A kerekasztal résztvevői kedden elkészítettek egy intézkedéscsomagot, ez tartalmazza a végrehajtási moratóriumot, amely mentesítené a devizahiteleseket az indokolatlan költségek alól, két százalékban maximálná a végrehajtói jutalékot, mert „ebben a rendszerben nincs helye a profitérdeknek", valamint megtiltaná a dolgozó nagycsaládosok kilakoltatását - ismertette Z. Kárpát Dániel, a párt szakpolitikusa.” Mint szakpolitikus a parlamentben jól végzi munkáját, szépen és érthetően beszél – valamint kellően (nem durván) kritikus! De ezek fél megoldások csak: kicsiny segítség annak, aki már mindent elveszített vagy feladott- esetleg áron alul – kényszerítve - eladta vagyonkáját, hogy kifizesse a bankot! És a fennmaradt adóság miatt továbbra is a végrehajtás pallosa alatt szenved…  

„A dolgozó nagycsaládosok ne legyenek kilakoltatva” – senki ne legyen Magyarországon kilakoltatva. Nincs már elég bajunk így is (?) - aki éppen a kilakoltatás miatt lett hajléktalan – ebből a helyzetből soha senki nem jöhet ki magától… a Jobbik sem akarja érteni (a többi párt mellett… nyugi (!) – az MSZP még ennyire sem érti! Bajnayék is csak kapizsgálják… megoldás? Hm…): hogy a rendszerrel (a gazdasággal, az idióta kormánnyal, aki a gazdagokat – pénzeseket segítette meg, meg az önkormányzatokat) van a baj és nem az emberekkel. Nem azért nem fizetnek többen, mert nem akartak, hanem azért kerültek méltánytalan helyzetbe, mert nincs munkahelyük és vagy - még az események előtt elvesztette azt! Nem kell a kirakat, az olyan tüntetés, ami már előre kialkudott végeredménnyel bír! Nesze semmi- csak balhé vele! - nem megoldás!

Korrupt országunkban az oligarchák jóvoltából csak a gazdagok gazdagodhatnak, a középosztály megerősödésével a nyomorgók száma nőhet csak – a fél-ország padlót fogott és az elnyomorodás egyre nő… Magyarország korrupt, és az elmúlt években csak romlott a helyzet – a legtöbbünket zavarja a mindent átható mutyi, de egyre kevesebben akarnak ellene fellépni – egy felmérés szerint.

Olvasói vélemények szerint: lehet harcolni a korrupció ellen, csak felesleges. Az Országban dúló korrupció olyan jogi bástyával van levédve, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja kezdeni. Továbbá, a hétköznapi halandó négyévente abban bízik, hogy majd az új kormányzat, majd felszámolja a disznóságokat, csak azt felejtik el sokan, hogy ha felszámolnák, akkor ők sem tudnának a zavarosban halászni.

Miben állnak élen? Íme: hazudozás, hamis ígéretek, lenyúlás, korrupció, lopás, törvények felett állás, kapzsiság, anyázás, feljelentgetés, hamis tanúzás, okirat hamisítás, közpénzek eltüntetése, élősködés, tömegek kisemmizése - nyomorba döntése, mások anyagi javának elvételére törvényalkotás, és ezt még lehetne estig folytatni, mert kicsi hazámban a politikusokról pozitív jelzőt sajnos nem tudok felsorolni.

Sajnos a papok mellett Orbán is csak prédikál (valódi jobbítás helyett, a szándék tettek nélkül nulla, hacsak a megkülönböztetés nem az) – ami azt illeti, én Istenben nem hiszek (ez valóban hitkérdés) – és mert a papság Isten nevében prédikál, már-már átveszik Orbán frázisait is… de csak azért, mert „kizsákmányoló-érdekeiket” így érvényesítik. Nem olyan jóságos szervezetek, mint azt mutatni méltóztatnak, de Istenre hivatkozva szinte mindent megtehetnek… ők is!

Mivel az állam és nem híveik tartják el őket is, az állam pénze a köz- pénze – a közpénz meg az adófizető állampolgárok pénze is… következésképpen az ateisták is akarva-akaratlan hozzájárulnak létezésükhöz! Különböző hit-egyletek között válogatva támogat Orbán (és bár vallom a vallás magánügy – ebbéli cselekedetét mégis elítélem), ha jár az egyiknek, járjon a másiknak is (pláne, ha igény van rá)! Semjénnek meg üzenem (az egyszemélyi kereszténységnek): vallásosnak nemcsak látszani kell, de annak is kell lennie!

Valahogy semmi nem működik úgy, ahogy kellene. A nyomor az ige (!) – egyre rosszabb a helyzetünk… a pénzünk már a boltban szinte a felét éri a 2010-es „kosárhoz” viszonyítva! De mert nem emelkedett, még így is és mindig a hasán spórol az ember – a fogyasztás csak azért nem mutat nagy változást (pedig erősen negatív a szám), látszólag, mert az ország fele még viszonylag jó-kondícióban szinten tartja! Meddig is (?) - mert a gazdaság stagnál, munkahelyek szűnnek meg, újak nem létesülnek - beruházások nincsenek (a mutyi nem beruházás!). A kirakat fényes – a terek szépek (EU-s pénzekből) – még nagyon sok itt a formajáték, amit a formamámor szül, az élet sivársága elől a szép dekorációk közé menekülés! Valamiféle önvigasztalás a hatalom részéről – néha (már mindig) túldekorált a közérzet, az igazság sötétsége mellett a félfeudális-kapitalista szélső-jobbratolódása miatt is látszólagos – nem lehet komolyan venni ennek a hatalomnak a munkáját, saját paródiájának hat kormányzati munkája! Nevetni még sincs kedvem… itt már nem sejtelmesség van és a titokzatosság sem kedvez, hanem reális valósága, ami siralmas!

Orbán a mindenes, mindent gyakorol (alapvető tény), de a társadalmi haladást gátolja… sajátosan alakítja a kormányzottak szokásait, a közszellemnek is ad egy-egy lökést, formát bont a törvénykezésben és sorolhatnám… erkölcsökön és törvényeken túlterjeszkedett – véleményez vele érzelmeket kelt, de csak a rossz szokások irányába inspirál. Nincs egyenlőség, a lehetőségeket is elvette már, a központi erő mindent visszavetett – nem az emberek javán munkálkodik, csak a saját klientúráját szolgálja javakkal-adományozással (ezt hívják pályáztatásnak), de a felelősségét az egész országra szétosztja, és a Magyar-nép mögé bújik, ha úgy ítéli meg sérelem érte. Lám a keresztényi hatalom népének rémisztő látványa – a valós érdek helyett a vak ösztön vezérli. Volt fülke-forradalom, most van harc (mindenkivel már) és visszatartó „ragyogása” – visszatörvénykezések, koncepciós perek, eszmékben, szokásokban és erkölcsökben csak romlott helyzetünk… lassan alapvető jogainktól is megfoszt a hatalom… gőgtől és alantas indulatokból állnak felettünk. Munkát és kenyeret! Ez az, amit kérünk… a nemzeti érzülettel a boltban semmire nem megyünk! A demokrácia Orbánnak egy nagy kaland. És kalandozik tovább, mert hagyjuk…

Manapság sokan vannak, akik könnyen kiegyeznek az önkénnyel, a zsarnokoskodó közigazgatás és a népuralom efféle kompromisszumával… de leépítése ennek is, így is folytatódik. Mit tehetek, ha rabszolga nem akarok lenni? Szabadon meghalhatok… az alkotmányban sincs lefektetve, hogy a hatalom csak egyetlen emberé, ha jól tudom, ezért érződik a zsarnokság! Orbán a szerencsére támaszkodik, annak forgandó volta miatt saját romlásába rohan…

 

...nem-lét aktusain éretlen
méretlenségén hatalmasodik egy érzés,
mit tékozló-ihletőmre a hajlam égetett,
        s töredékel
megnevezhetetlen időre,
        hol még hevertetnek nincstelennek-- (szőke) 
 

 

2013.07.10.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 278
Heti: 1 089
Havi: 4 234
Össz.: 373 345

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán a mindenes...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »