Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Utolsó percek...

 

Vak vagyok: bírhatatlan volt a fény.

De jobb így, új mocskot nem láthatok,

s a régit meg kimossa belőlem

a belső tündöklés, hogy csak nevessem

a teremtés e „gyönyörű” hibáit...”!

 

Egy biztos Orbánék nem a béke őrzői. Az erő most velük van... hogy meddig? - amíg Orbán úgy akarja. Leváltva nem lesz- csak akkor adja át a hatalmat, ha maga úgy akarja... érdekét elsődlegesnek tételező politikát szolgálja (mit szolgálja – hiszen a politika is ő maga!), miként is ezt foglalta racionális és jogilag kidolgozott rendszerbe!

 

Orbán Viktor nem tud meglenni a hatalom nélkül, és ezért mindenre képes. Gyűlöletet kelt, felelősséget hárít, társadalmi csoportokat ugraszt egymásnak, szociális érzéketlenséggel rúg bele a tehetetlenbe, a rokkantba, a betegbe, a menekültbe. Keresztényi ájtatossággal leöntött nemzeti mázzal keni el a valódi problémákról a figyelmet. Közben mindent elkövet a hatalom megtartásáért, ezért semennyi közpénz nem számít neki. Plakáton hirdeti a nézeteit, de nem érdekli az ehhez fűzött vélemény. Neki csak a sajátja számít.”

 

Jogi-kategóriák és a szuverenitáselmélete áll a központba, ehhez illeszti hozzá a nemzetközi és az alkotmányjog alapvető fogalmait... persze, hogy nem érti senki, de mert utólag magyaráz- és az eseményekhez igazítja a jogi formulát, már abszolút jellegét teremtette meg hatalmának, pragmatikus okokból „toleráns”, az állam egységét és érdekét elsődlegesnek tételező politikájával, amit kirakatilag jogszerűvé teszi a rájuk ruházott hatalmat – és mértékben annyi ideig, ahogy és ameddig tetszik Orbánnak!

A párt már kevés szerepet játszik itt!

Fogy az ország és ilyetén lakóssága- kimegy az értelmiség és már megy a szakmát tudók sokasága is... pékek, ácsok, lakatosok, szerelők, kőművesek és burkolók (!) - és ki marad itthon? - majd a most érkező migráns csoportok, ha...

Lesz még Budán kutyavásár, kutyahelyzet már van – és a költözés a Várba, majd mindent egycsapásra megold, az elterelő műveletek adják az eredeti tervet és első számú vezérré lépteti Orbánt (még akkor is, ha nem akarja- vagy mert csak ő maga akarja), mert a spekulatív elvek fenntartása másként nem lehetséges. Az emberek ugyan zabolátlanok, ha egy-egy pártcél mozgatja őket, erőszakosság jellemzi, meg sietség és kapkodás irányítja a célok felé, ami bölcsnek már nem nevezhetők!

Egy-emberi akarat létezik csak: az Orbáné- mert mindentudó, aki nem téveszt meg semmilyen esemény vagy tevékenység (így hitette el „csodás” beavatkozásait).

Ami immár semmi jót nem jelent!

Aligha mondható el, hogy a társadalom elérte volna a polgári és a demokratikus kormányzás állapotát Orbán, mindenben egyedi, a nép-nemzetiségétől a diktatórikus vonásáig és a haszonelvéig vitt mindent erőnek erejével... a zavaros választásoktól, az engedelmesség törvényeiig – és mindezeket a legnagyobb arcátlansággal, merthogy urat adott és így, urat kapott a nép!?

A lenyúlások sorozata folytatódik, de megfejelik a „kikérem magamnak szólással”, és törvényeikkel (amihez nem „pászolhatók”, ott hoznak azonnal újat) az ilyen véleményeket már büntetik is, miként- hogy a legfőbb személy (Orbán) sérthetetlen!

A kormány fel nem bomlik (az szörnyű volna :)), csak egyes „bábukat” (vélhetően a kikiáltott ellenséghez tartozót) cserélnek le. Valahogy még mindig a harmincas évek szellemiségei lebegnek előttünk – ahol az engedelmesség és a hűség volt mérvadó!

Orbánnál sem másként, ha valaki érvényesülni szeretne, szinte mindenki általános érdeke és szükségleteink szükségessé is teszik az ilyen alkalmazkodást...

Az engedelmesség kötelezettsége épp olyan erejű és hatályú, mint a hűségé, ezért semmit nem nyerünk azzal, ha az egyiket a másikból magyarázzuk! És ha visszapörgetett időket nézzük is, akár történész szemmel is, csak azt láthatjuk, hogy a történelemben nincsen bizonyosság!

Az újszülöttnek minden új, tehát, ami van az mai!

A nép beleegyezésére alapított rendszerében hiába az aggály, mert hármas választást nyert Orbán- ott buktuk el, hogy szavazni ment, aki ment! Így legitimálták 2010-től Orbánt és munkásságát. A hazafias-kötelesség maszlagának bedőlve, az orrukig sem látók demokratikus elemein nyugodva megerősítették a jövő metafizikai elven működő elméletét és orbáni-gyakorlatát...

mert- hogy azt sem tudják, hogy a keresztény vallást sem Jézus alapította és az Ószövetségben leírtakhoz igazított Újszövetségben, már áthelyezett és szájakba adott mondandók tartalmának „igazságát” fújják, azaz tartják magukénak! Igen, mert azt sem tudják Jézus ki volt... származása és nyelve és kultúrája tekintetében – és mégis a mai felfogás spekulatív igazságait szajkózzák mindig meggyőző erővel, a morállal összefüggő valamennyi kérdésben. Pászítva azt a mindig-múlthoz!

 

Túl az Édenen

összébb ment a világ, kiűzetés

lett az én sorsom is. Menny és Pokol

térségein ki biztosan mozogtam,

s Turkesztántól Rómáig, Mexikóig:

ma ágy és asztal közt is csak botorgok.”

 

Csak egy igazság létezik a Tízparancsolat... csak ezt az egyet kellene mindenkinek betartania, mert ez az egy igaz és emberi- szinte nincs is más mérce (nem is lehetne, hiszen törvényeink erre alapulva szankcionálnak). Ennek ellenére – kikiáltjuk a főt (a legfőbbet) magyarnak... és bár egy parancsolatot nem tudnak sajátjuknak a kormányban (azokat át is hágják, ahol csak tudják) ilyetén, csak a mondvacsinált elmélet mellett - mára már - minden gyakorlat bizonytalan és kétséges lett.

Nos láthatjuk, hogy a béke, az összefogás és az egyenlőség ellensége a politikai szőrszálhasogatásnak.

Az egyenes és egyszerű embereket nehéz megtéveszteniük, mert egyszerűek: maszlaggal és ravasz ürügyekkel nem lehet hatni rájuk (nem elég agyafúrtak ahhoz, hogy túl lehessen járni az eszükön)... de a temérdek mesterkedés mégis eredménnyel járt! - és a hatalom kacagva agyal ki mindenféle bolondságot, mint egy ügyes csaló, el is hiteti népével, hogy értük cselekszi, miközben csak a maga javát gyarapítja sokszorosára!

Eredmény: illa-berek és kifelé a menet (aki rájött a turpisságra)... tehát a kormány becsülje meg a migránsokat, mert lassan az országban már nem lesz, aki magyar!

Nem akarják belátni, hogy az államot Orbán és csapata a tönk szélére juttatta... és az üres forma immáron senkinek sem kell, innen a migráns is menekülne, mert látják és érzékelik: minden szívben kihunyt a társas érzület, Orbán egy-emberi akarattal felülír mindent!

Így lesz a szarból „Vár”, és az ízesített hitványságokból „közjó”!

 

évek-ruhája

 

...már- mint magányos nyomorult

rovom utam métereit

és mégis – így is

jaj! - zsúfolt az országút

furcsa szokatlan nagybeteg

ki itt mind

- ki velem most egyként

mégis

furcsán szokatlanul...

Az évgyűrűk szokatlan ráncain

sem a tudás fája lombosodik

a léptek sem katonásan

csak

évek ruháján keresztül

számolja ujjait -

...szúrnak vágnak

a szakadt-levelektől

lompos ágak

hol álmos-szemekkel a lét megint

öklömnyi gondjain

rám békétlenül

ahogy szemem könnyel telik

kopárrá lesz is

vagy csak látszat így?

- csak hagyjatok önmagam lenni itt!

Vagyok- vagyunk

külön és együttesen

közelről aki és akik kicsik

s megnőnek mind

amint

akik távolodnak – ez itt már a kín

...része lett utamnak! – (szőke)

 

2015. 08. 15.

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 61
Tegnapi: 54
Heti: 377
Havi: 3 522
Össz.: 372 633

Látogatottság növelés
Oldal: Utolsó percek
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »