Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a főhatalom...

 

...és lesz még segédszemélyzet: „súgó, kellékes, ügyelő - a világosítók még, a kulisszatologatók is, akik láthatatlan szolgálják a művet...”!

 

„Indul az űzettetés

hajnalodik

a nincsen-út-visszafelé...”

 

Orbán egy nagy gazember lett – még ha kicsibe mutatja is valója!

Alkotmányt módosítani sem népszavazással, sem konzultációval nem lehet.

(viszont piszok sokba kerül)

"Ki és hogyan módosíthatja az Alaptörvényt?

Alaptörvény elfogadására vagy az Alaptörvény módosítására irányuló javaslatot a köztársasági elnök, a Kormány, országgyűlési bizottság vagy országgyűlési képviselő terjeszthet elő. Alaptörvény elfogadásához vagy az Alaptörvény módosításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.”

Az orbáni hatalom a legdrágább , ami eddig fennállt! Hülyeségeikre szórják el az adófizetők pénzét, mert e népszerűséghajhász Orbán (a kis Rákosi) csak magáért és a hatalomért kapar... ezért semmi semmi sem drága!

A társadalmi szerződésre ne hivatkozzon senki, az egy megvezetés... mindez tökéletesen egybecseng a 2,5 éve meglebegtetett, majd takarékra tett "rendeleti kormányzás" ötletével. Akkor nem volt elfogadható apropó a bevezetésére - most tesznek róla a fiúk, hogy úgy tűnjék majd' mindenkinek: igenis a "plebs" érdekében lesz rá szükség. Innentől már csak egy lépés, hogy a szépen burjánzó horthysta hagyományokat követve "kormányzó"-vá avanzsáljon hőn-szeretett Vezérünk!!!

A társadalmi szerződésről csak akkor beszélhetnénk, ha az állam alapelve és célja az erény uralma volna!

Ha megnézzük a jelen hatalmat, vele a bagázst, ami körbeveszi, akkor csendben megkérdezném : hol az erény? Egyébként is hol itt a demokrácia, mert a 'szerződés csak annak a talaján jöhetne végbe, viszont azt inkább elhiszem, hogy Orbán egy főhatalom létrehozásában érdekelt... amiben, még véletlenül sem a nép kap szerepet (csak mintegy arctalan tömeg – szavazóként, amiként tetteikkel előlük- magát a választást is, Orbánék- a törvényeket is átírva, elcsalnak- mint tették eddig is).

Azt látom, hogy Orbán mindig a közérdekre hivatkozik, de elsődleges – gyakorlatában – a kizárólagos hatalom és minden különérdek és más pártok (frakciók) elítélése – sőt ha lehet- azok lenullázásával megsemmisítésük!

Ma Orbánnál a vallás kapott főszerepet és vele az „erény” zsarnoksága! Nesze neked felvilágosodás... ész nélkül, hogy jutunk el az ész államáig? Orbán túlzásokba esett, keresztény kultúrát és a népét akarja megvédeni egy láthatatlan ellenségtől, mert egy sem- egy terrorista sem táblával a nyakán fog jelentkezni – akkor hogyan is? Egyébként meg minden adott egy ilyen helyzetben – nem kell, ahhoz, külön felhatalmazás! TEK, Rendőrség, Katonaság! Nyomozati szervek, elhárítás stb.! Csak a hatalmát és a népszerűségét kívánja növelni, hogy úgy tesz mintha... pedig ezt a népet telibe leszarja! Aki megvezeti népét és ezt teszi, immár hosszú idő óta, az ne akarjon többlet-felhatalmazást kapni... és ha kap mégis- csak zsarnokivá válhat. Tehát, ha a társadalmi szerződésre hivatkoznak, akkor a következő van: Minden személy, valamennyi képességével együtt, az általános akarat legfőbb irányítása alatt egyesül, és mindenki testületileg az összesség elkülöníthetetlen részévé fogadva... ám- ha az emberek társulásra lépnek – a szerződés kinyilvánításától kapja egységét, közös énjét, életét és akaratát... az egyén polgár, a köztársaság társadalom nevet viseli, ami az állam, amennyiben nem cselekszik, főhatalomnak, amennyiben cselekszik egyszerűen hatalomnak nevezik... amennyiben Orbán egy főhatalomban töri a fejét, akkor a polgárok már alattvalók... persze a kifejezéseket lehet keverni, kavarni- ettől még a tudomás csak akkor jut fényre, amikor használják.

Higgyem, hogy egy merő agyszülemény?

A társadalmi szerződésbe hallgatólagosan beleértik, hogy aki nem hajlandó követni az általános akaratot (ami Orbán akarata), azt kényszeríteni fogják, hogy az orbáni-hon szolgálatában álljon! Aki szerződést kötött (Orbán is csak használja a szavakat, mint nemzeti, mint társadalmi szerződést- de a társulás ilyen formája sehol nem szerepel...), az lemond a saját szabadságáról, valamennyi tagja lemond önmagáról és minden jogáról az egész közösség javára, aminek feje Orbán! Így fog egyenlő körülményeket teremteni a nyomorhoz... ami már jó-pár millió ember- család sajátja lett! Ilyetén zsarnoki volta s ilyetén az iszonyú visszaélések sora is!

Lehet, elsőre nem teljesen érthető, amit leírtam, az nézzen körül és nézze körülményeit és lehetőségeit is, majd rájön, ha nem máskor, majd akkor, ha saját bőrén érzi az orbáni igazságot! Hány akaratot zár ki Orbán? Sokat! Ha egy akaratot is kizárt, már nem általános és nem egyhangú semmi... vagy az egész nép akar valamit, vagy a nép egy részére lehet csak hivatkozniuk! Ha Orbán főhatalmat akar magának, akkor az parancsuralmi és akarata törvényt teremt! A rész- pedig egy különös akarat folytán rendeleti kormányzáshoz vezet! Akár az első, akár a második Orbánnal rosszul jártunk. Jogászok ők, kifacsarják a szót, vele a törvényeket és úgy, hogy abból csakis ők jöhetnek ki jól. Egyébként a káoszt szeretik és ezért fogalmaznak úgy, hogy bármikor az ellenkezőjét is bizonyíthatják vele- ezért lettek pontatlanok! A pávatáncos kettős-beszédek is erre utaltak, az EU is csak kapkodja a fejét, a nagy pofátlanságuk láttán... a zűrzavar mindig nekik kedvezett – ezt látnunk kell! Orbán főhatalmat akar, ezt is gyakorolta eddig is- most nem kellene ámulniuk az ellenzéknek (akik jól elvoltak maguknak) – hogy a kormányzatnak ő adja a parancsokat, amit aztán a népnek ad... egyensúly nincs meg, mert az államban ha egyensúlyra törekednének: az egyik szorzat, a kormányzat önmagában vett hatalma, ami egyenlő a másik szorzattal a polgárok hatalmával, akik egyfelől letéteményesei a főhatalomnak, másfelől alattvalók! Ám az erő és az akarat Orbánnál – bár ő a fej, mégis fejetlensége a zsarnoki megnyilvánulásaiból fakad és anarchiává züllesztette a hont! Ez látszik most és az előbbiekre utalás még előttünk... bár az már sejthető, hogy középutas megoldása nem lesz! Viszonyok romlanak... a bizalom meg elveszett! Visszahozhatatlan!

Így marad, s az is, ami eddig is naggyá tette a Fideszt: a csalás és intézményesen (minden téren- a korrupciót is beleértve)! Amit szeretne Orbán (én azt mondom csak szerette volna), hogy a nép bábként csapódjon az ő oldalára, mert ereje kifelé (nemzetközi területre kivetítve) – nem lehet más mint a köz őbenne összpontosított ereje, idehaza meg éppen egy abszolút és független működést kendőzne el! Megint egy olyan eset, amit tetszésük szerint magyarázhatnak, mert az ördög a részletekben van elrejtve. Nem szabad bedőlni sem Orbánnak, sem propagandájának. Rogán nem véletlenül van kitömve anyagiakkal, az összeg immár három hónap alatt 8 milliárdra duzzadt! Miért is? - hogy érvényt szerezzen egy különös létezésnek, amit már soha senki nem dönthet meg! Demokrácia? Egy nagy lófaszt!

Egyedüli cél a magánérdek! - s amit hoznak most, azt hamis módon törvényeknek nevezik el... a leghitványabb érdek, ami most előttünk áll és még a KDNP-s segédlettel szemérmetlenül ráfestik is, az egészre, a közjó „szent” nevét is! Bolond és mégis ügyes csalókkal állunk szemben!

 

a pokolba

 

Ó te rohadó lét! Megint láncaidban...

s aki ma fel nem fogja - nem is érti

a múltakat

a holnapot sem éri meg – így nem is becsülheti azokat

akik a miérteken építik fel magukat

mert csak

káromlásokból lelhet „visszhang-katedrálisokat” (!)

 

...érezni már

a pokol kénszagát

jövőknek- holnapoknak -

hogy aratnak a már

ördöggel is cimboráló hatalmak

- jókedvekkel még

de már átal-eveznek mind a túlsó partra

míg

Kháron csak kuncogását hallatja itt – egyként – (szőke)

 

2016. 02. 11.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 74
Heti: 45
Havi: 4 345
Össz.: 373 456

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a főhatalom
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »