Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Szalmaláng... (?)

Hallgatom Mesterházyt és borzongok, valamiféle nyugtalanságot érzünk, mert szokatlanul gyerekes az előadás (mindig bebizonyosodik, hogy orráig nem lát!) - előad: a cselekvő nélküli cselekvés itt, kísérteties elme-igénnyel!

Rossz a darab, bocsáss meg, óh, uram!
A díszlet régi, színtelen, kopott,
A morál: jaj a jóknak, nagyoknak,
A hitványak csupán a boldogok.

Uram! Mi játsszuk híven szerepünket,
Sírunk, nyomorgunk, mert így rendeléd el,
Tűrjük, hogy kifütyölnek bennünket,
Pedig mi játszánk lelkesedve, hévvel,
De már a játék elég volt... elég... (Ady részlet)

Vége komám! Te ne vezess! Nincs magyarázó értelem, de a kritikánál sem... nincs megbánás (ígérve meg a semmi jő') – bár a képzeletnek jól esik, ha felverik és munkára lökik. Ám az orbáni valóság rá már erőből bomlik, ilyetén erőből megmozgatva a lét a lélek erkölcstelenségével zsong, éli katarzisát. A hatalom így csúfolódik, csipkelődik, ingerkedő hangokkal torkol (talán meghatottságból?!) - hogy az ellenzék milyen egységes és naiv, ahogy egy-egy torz képmásra bontakozik – együtt egyforma lesz létük! A hatalom hátradőlve röhög (igaz- rajtuk meg az egész világ nevet)!Lejáratódtunk!
Győz a Fidesz, mert a csalás elrejtett, de van, éli önálló életét... mint az ajánlásoknál is- a választásnál is ugyanúgy. Senkinek nem tünt fel, hogy amikor a kormányfő levelezett, rá a válasz adatokkal volt... az aláírásgyűjtések okán (mint a rezsicsökkentés is) teljes adatok vannak (ami hiteles) és meddig tart rámásolni az ajánlásokra? - semeddig! Ugyanígy a választáshoz létszámot ad... aminek már jövőt-formáló ereje van, mert győz a mostani hatalom (és még így is lehet, vagy így- a kétharmad végkövetkeztetésül). Lehet jajgatni, lehet megsértődni- langyos tesze-toszasággal semmivé lett az ellenzék!
Lehet, hogy a lefolyása a dolgoknak ennél árnyaltabb- vagy rejtettebb, de csalás nélkül nem lesz a választás. Persze, hogy az ellenzékre lesz kenve, sőt lehet épp őket vádolják majd azzal, amit a Fidesz megtett és megtesz! Most ez a divat náluk... kiderül valami, máris bedobnak valamit, hogy az emberek figyelmét eltereljék a lényegtől (mint Vadai lejáratása Hende sara miatt stb.)!
„Lobogás volt itt, lázas vacogás, - lélek, ó árva vándor, pornak vándora, - lassan vond ki magad innen, úgy akarom. Ne figyeld a lobogást. Várj. Amíg majd befordulunk valamerre valahányan s a felejtés szürke köpenye s a kőzivatar betemet s beborít.”
Kezdődhet a munka! Mit számít itt, hogy a színpadok mögött sejtjeinkben játszódó ezer tragédiát érezzük át... értékek elvesztek, vele minden kétségessé vált. Sötét a kép? Jaj, igen! Pedig továbbra is volna igény hiteles alternatívára, a fideszesek országlására lassan nem találunk szavakat. A korrupciós ügyeiknél csak az megdöbbentőbb, milyen pitiánerség és cinizmus jellemzi őket. A legnagyobb internetes portálokon szinte minden tizedik hír egy kormány- vagy Fidesz-közeli személy viselt dolgairól szól. Elég volna csak felsorolni a címszavakat, mondjuk az elmúlt hét eseményeit akár. A legnagyobb baj ezzel az egésszel a közöny. A MSZP-nek kábé másfél, a Fidesznek két és fél millió szavazója van, akik Simon Gábor és Mészáros Lőrinc ellenére is a saját pártjukra szavaznak...
Bojkott Uraim! - még nem késő.
Vagy:

Ady részlet...
-------------------------------------
Ezért a népért úgyis mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja. (?)

2014.március 17.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 74
Heti: 83
Havi: 4 383
Össz.: 373 494

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Szalmaláng... (?)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »