Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Rendszerváltást...(!)

Hibázni lehet, de ami van (és megy a mindennapi életben) – az nem hiba, hanem bűn. Mindenki mondja a magáét és védi érdekkörét... bírál, előír és megszab – az élet és vele az érzés mégis egyre rosszabb. Szarom le a kapitalizmust, ha az ilyen- szomorúan veszem, hogy leépült a demokrácia és helyébe felépül a diktatúra. Hazugság és a való megmásításán keresztül egyre rosszabb léthelyzetben vívódik a lecsúszott rész (a nép). Hivatalok olybá önállandósultak, hogy senki nem tudja mi a feladata egy adott esetben, az alsó szintig mindenki oktat, kioktat – az ügyek meg állnak (nem tudással bírva jó pénzért)... semmi nem „tiszta”, semmi nem kerek! Szociális ellátás, gyermekvédelem, családsegítés (mind alap a mellébeszélésre – hogy tettem valamit „hivatalból”, ami gyakorlatában semmi... leginkább). Átlag és bér- bevétel (éves) havi bontásban, átlagolása nem megy... nincs családvédelem, nincs egy-személyre kiszámolás, de van hasra ütés és elbírálás, hogy csak a hivatal járhat jól, az ügyfél meg megszégyenülve elballaghat... lásd: a tanfolyamok (és támogatottan- és utána sincs munka – lehetőség sem)alatt pár hónapra járó illetményt állandó bevételként kezelik, így pl: a gyermekvédelmi alkalmasság megvonva – pedig nincs meg az egy-személyre jutó pénz és mégis... (!) - az éves leosztásban is, úgy hogy a havi bontás nem éri el az elutasított-kritériumot. Megvonják a jogot simán! És ezer példa még! Képlékeny törvények mellett, arra alkalmatlan személyzet szabja meg az utat... (mindenki azt mond, amit csak akar!)
Ellenzék egymással van elfoglalva, míg a mutyik sorával készülhet a hatalom a választásra (csalás lesz! - efelől nincs kétségem)!Nem az EU a fő baj, „hanem a magyar spekulánsok megerősítése”... „a háttérben maffiahálózat mozgatja a szálakat, az előtérben pedig váltogatja egymást a délelőttös meg a délutános politikai műszak. Na, ezzel szemben kell fölállni egy tisztességes emberekből szerveződő szövetségnek. Aki 1990 óta részt vett a kormányzásban, szóba sem jöhet, mert mind sáros, mind összefonódott a többivel”, a háttérben ott a „közös gazdasági érdekháló: Leisztinger, Csányi, Nyerges. Miről beszélünk? Azért nincs elszámoltatás, azért nem lehet megszabadulni ezektől a köröktől, mert ott a maffia minden pártban. Le kéne váltani a rendszert. Tulajdonképpen rendszerváltás kéne”!
A választások kapcsán miért is mondom a csalást? Aláírások gyűjtése okán... minden adat kitöltve (rezsicsökkentés apropóján) – aláírást senki nem ellenőrzi (nem is tudja még ha akarná sem!). Orbán és a Fidesz győz! Ha leváltanák is őket- az csak önkéntes lemondásuk miatt lenne lehetséges, de – mert semmire sem mennének (a jelenlegi ellenzék) – visszajönnének „megmentőként” és utána már- tényleg azt csinálhatnak, amit csak akarnak (megjegyzem, így is!). Papok és híveik és külföldi magyarok szavazatát akár bele sem kellene számolnom! Ez a fos ellenzék meg a 2018-as választásokra készülhet fől (jobb esetben). MSZP mindenképp leírta magát... DK helyébe velük nem akarnám az együttműködést (ennyi büszkeség legyen már!) - ahonnan csak a pofonokat kapták és a hátba szúrást, ott nem lehet semmilyen egyezség. Különben is egyedül többre mennek...
Nem szabad félrevezettetni magunkat attól, hogy az Együtt-PM -nek és az MSZP-nek hasonló attitűdjük van, nem feltételezhetjük, hogy a hasonlóságot csak a velük együttműködés adja – bár a vonzás nagy, de az érzelmi élményeink mások, itt nem lehet elégedettség! Attitűdmegváltoztató eljárásként érvelnek ugyan, vitát is kezdeményeznek, no- és a rábeszélést is alkalmazzák. De egy dologban közösek (!) - az egyik álláspontot kedvező (lásd: MSZP- Együtt-PM) – az ellentéteset kedvezőtlen színben (DK) tüntetik fel... a cél a két szélsőséget eltúlozni és úgy tüntetni fel, mintha nem létezne középút. Hiba és- mert kizárják, vagy másra-testált- hibaként katasztrofális következménynek mondják – és kizárva, mert a választás két alternatív pozíció vagy jelölt közt kínálják csupán! Vajon biztosak lehetünk e a valódi és alapvető változásban? Nem!
Nincs engedékenység (kedvező reakciókban), nincs azonosulás (ha kedvező viszony sincs), nincs internalizáció (hogy a hatás mennyire illik bele a választott-„nagyság” értékrendjébe). Az első két állapot esetén a hatás felületes és csak az jut kifejezésre, hogy a változás külső nyomás hatására jön létre – az értékrend (a hatás vonatkozásában) volna a valódi befogadás, amin változtatni szükséges lenne, hogy a meglévő érték- és jelentésrend a helyére kerüljön. De- mert az MSZP köti az ebet a karóhoz (!) - marad a „tűzveszély”!
Itt mese van Emberek! Ellenség (-kép bizonyosan) van és ellenünkre... előítéletek eszméin rombolnak – gondolat kószál csak ide- oda. Politikai zsarnokságban a faji összefüggések megkülönböztetésre, hol idegengyűlölettel megtetézve- velük szemben táplált előítéletek gyökeret vertek a társadalomban, és a viselkedés normáivá válnak. Megosztották az embereket (cigány, zsidó stb.) - elterelik figyelmünket a fontos társadalmi problémákról (nyomor, munkahelyek hiánya, és sok minden más: mint adók stb.), s ezzel erősítik Orbán hatalmát! Beállítódás következményeként (nem tudatosan) ellentétben az indítékkal már meghatározza a viszonyokat és az ember észlelési módját... észrevétlen halmozódik fel „problémává „– e rendszerben a felhalmozott élettapasztalat és életérzés befolyásolja a további viselkedést...amikor is itt a választás (meg a nincs-kit lélektani hatása) – az előre-elvárás aspektusából megítélt személy ítélete standardizált elvárásokból leszűrt véleménnyel, hogy és ki válthat ki- igaz vagy téves viszonyt. Itt van az „együtt és mégis  széjjel" érzése – vagy gyakorlata már? Szokás és erkölcs és értékelés (már hogy ki- kit! - és milyen szempontból teszi) – spontán és hagyományos módján értékel az „egyes” - saját érték-prizmáján át szemlélve már lakonikus hangulatában emocionálisan színezetten. Előítélettel jelezvén (gondolkodás nélkül) nézeteik „igazságát”! Ésszerű érvek itt és így nem „játszanak”! Egyik oldalon a bebeszélés, a másik oldalon az ellenséges emocionális történések fényében- az ítélet rész-mozzanata érvényességi körében korlátozza a tónust...
Itt a magyarázatot már a pszichológiában kapjuk meg – a folyamatot még így is meg kellene értenünk, mert az emberek nem bábok, és nem mindenki alkalmas a „hóhér” szerepére... mégis hogy lehetséges az, hogy egy normális ember, ha nem is „hóhérrá”, de a „hóhér” segítő társává válik? Szélsőséges, egyszerű vagy mindennapi? No- ezt majd máskor és máshol fejtem ki!
2013.09.05.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Rendszerváltást...(!)
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »