Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Határ-véd

 

-”izzadó örömök kínlódó csikorgása zúgó ármány, ömlő sikollyal” - találhatsz itt lelki vérzést,

könnyfakasztó sorsokat! Tánc ez vagy játék? - nem kellenek a nagy szavak, az se baj, ha van- amit

megtartasz magadnak...

 

Aki hallotta a menekültekkel kapcsolatban Kósa beszédét – füle is van a kiértéshez – az már sejtheti, hogy mire megy ki a kormány menekültpolitikája. Orbán önkénye (ami nem megoldás a problémákra) mára, lassan az Európai tagállamokra is kiterjed. Védi déli határait Magyarország, de válogatás nélkül teszi, általánosítva minden helyzetre, ez nem politika csak embertelenség!

Merkel-asszony nem is véletlenül tette helyre Orbánt, merthogy ez nemcsak német probléma, de a tagállamok ügye...

Ilyetén hangsúlyozva: "Németország azt teszi, amit erkölcsileg és jogilag meg kell tennie. Nem többet és nem kevesebbet."

"Olyan problémáról van szó, amely valamennyiünket érint" (!)

Tehát Kósa szavaira visszatérve, szívózik a hatóság és erőből teszi- és még provokálják is a menekülteket, hogy valamiféle lázongás törjön ki (esetleg ellenszegülés), hogy azután már – a bírósági ítéletek után, még ha felfüggesztett is, ki lehessen toloncolni a migránsokat. Jogilag ez lenne a megoldás lényege, amivel magukat a kormány le is fedhetné. A munkát ők „becsületesen” végzik.

Lásd mennyire: felszállnak a Keletiben a vonatra, a menekültek (hiszik már „sínen” vannak, mennek Németországba) - majd Bicskén és Nagyszentjánoson leszállítják őket (tehát megvezették őket!)! Műveleti-területté nyilvánítva az állomásokat, kizárják az újságírókat... nem értem miért van erre szükségünk- lám csak a bizalmatlanságot máris elérték vele, sem csokit, sem vizet nem fogadnak el a menekültek a magyar hatóságoktól!

Ez az orbáni keménykedés semmire sem jó, immár az osztrákok is busz-konvojokkal kívánják kiszállítani innen a migránsokat. Németország vonatot küld értük, akkor minek ez a nagy böllenkedés a kormányzat oldaláról? Miért Vácott dekkol a vonat? Következetesség nincs... csak bánatos érzések s azokban, akik még éreznek magukban emberséget. Mára elértük, hogy a pillanatnyi érzelem dönt, a hangulat- a tudat a szubjektív helyzeté. A körülményeket már a harag ihleti!

A Fidesznél meg változatlan a hozzáállás: a szart mindig másokra kenni! Lényege ennyi!

A változások negatív iránya erősíti a pesszimista hangulatot, és a Kósa-féle „igazság” jelenlétét erősítve, a lázadás már hamar bekövetkezhet és jöhet a kitoloncolás- válogatás nélkül!

Hamarosan megteremtődik egy rendkívüli helyzet (talán statáriummal vagy anélkül), amikor már a szükségszerű változásokat sem lehet normális, emberi módon kezelni!

Magyarország ábrándja a füstbe – itt jólét nem lesz már nekünk sem – vége és mert a lemondó szomorúság semmilyen hatalomra nem veszélyes (így vagyunk birkák), így az erkölcsi érték is elmélázó és szomorúságra hajló... a többség passzív volta miatt el is homályosítja a világnézeti árnyalatokat.

Most így a csalódás és a reménytelenség kapott helyet, ezt- ezeket az érzéseket csak felerősíti bennünk a migránsokkal való embertelen viselkedés... amit most Orbán csinál alkati önösségből, a világválság szörnyű élményét vetíti elénk „aki itt még örülni tud, hazug, gonosz vagy ostoba”!

Az igazság így és itt csak megfogalmazás csupán „idegállapot”, s bűn (csak nekik nem bűn – a hatalomban) s ha kiderül, s a jövő is csak azé, akik még bestiábbak, ebben a világban... hát! -

Az alkalmi vigasz sem segít rajtunk, a kormány a helyén van? A fenéket, azt sem tudják mit tegyenek- ezzel lett igaz egy vélemény: hogy „Orbánékat a menekültek mentették meg”!

ITT PIHENSZ, ITT, HOL E FALÁNK ERKÖLCSI RENDET A SÁNTA PALÁNK RIKÁCSOLVA ŐRZI, ÓVJA.”

Mindig gyáván hetvenkedni (erőt mutatva) jogtalan és erkölcstelen, mellette még embertelen is...

fenntartva csak azért: „hogy olyan légy mint a többi nyomorult, kikbe e nagy kor beleszorult”.

Ez a hazám”! Most is...

 

remény?

 

...nincs mit szabadkoznom

Az ember az értelem ősi atyja -

lehetne (!) - semmiért oda

nem adnám ez áldott pillanatot

hogy nyugodt vagyok (még)...

bár az órákat – perceket is számolom

mikor lesz végre vége

a hatalmi ámokfutásnak

- holnap vagy ma?

Vagy most? – Uram! mutasd a fényt!

S idő-haladtával mégis fogy

bennem a remény

hogy maradnak

vétkeink- ó sebeink is (!)

...e szörnyű-kor

semmitől nem tart?

Váltva a köpeny

a használatra már viseltes

...s a „Hószínű”-hit

itt is lefog...

ahogy rám huhog -

...rettenthetetlen a Most

nem féli hogyha a Föld s Ég

összerogy

lesújthatják a romok (!) – (szőke)

 

2015. 09. 03.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 74
Heti: 46
Havi: 4 346
Össz.: 373 457

Látogatottság növelés
Oldal: Határ-véd
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »