Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán bukik...

 

Szinte bizonyos! Az még nem, hogy le, meg- vagy fel... a prezidenciális rendszer kiépítése megkezdődött (olyan középúton jár), ez a kétharmad okán lehet menekülési útja...

ám, ha a kétharmad mégsem lesz kétharmad, akkor ez az út megbukhat. Az előrehozott választásokkal lehetne leváltani, hogy rájöjjön a nagy-mellény- immár szűkre-szabott volt.

Lebuknia a vagyonosodásokkal lesz lehetősége.

 

Vegyük a bajokat: a társadalom egészét vizsgálva, a normákat és értékeket tekintve az egyén, család és társadalmi kategóriák tekintetében a különbségek óriásiak.

Tehát egyenlőtlenségeiben az orbáni társadalom, ilyetén sorvadásra van ítélve!

Ha dimenzionáljuk e kérdéskört, láthatókká válnak a problémák: jövedelem, vagyon, munkakörülmények, lakóhelykörnyezet- lakásviszonyok, egészségi-állapot, iskolázottság, műveltség stb. terén.

Szegénység tekintetében akár taglalni sem kellene a bajokat, hiszen az ország 2/3-a a saját bőrén érzi... az orbáni „áldást”! A nem megfelelő táplálkozás és a lakásviszonyokban a hiányosságok szinte azonnal mérhetők, ám- ha relatív tekintetben elemezzük a társadalmat... az abszolút szegénység mellett, nos- ott a depriváció - amiként is a „valamitől való megfosztottság” okán a nélkülözés (a szorzóktól most eltekintenék) valóságában, az elérhető minimum sincs meg - abszolút értelemben meg létminimum alatt él a többség.

Lám a Harrach -féle „életforma”, ahol- mert sokféle a szegénység és éhezés sem ideiglenes, szinte állandósult állapotában lelhető fel, ahol és amiként- a munkanélküliek, egyedülállók, betegek, nők és gyerekek, azt naponta megtapasztalják...

Az „életmód” hivatkozástól már van blődebb kijelentés is (valamelyik királynő szájából, talán a Hollandéból hangzott el), miszerint: „a szegények azért éheznek, mert nem tudnak főzni”! Jaj!

 

Nem definiálnám a társadalmi csoportokat, rétegeket, státuszcsoport fogalmát, nem megyek bele a teljes kibontásba, kritikáját sem fogalmazom meg (mindösszesen annyit, hogy ezért kár volt kidobni Marx szobrát) és a fiatalok agyát kimosni- eszement „új” elméletekkel, ahol a polarizációban épp a középréteg erősödése elvárásként jelentkezne- de csak az úri felső „jött be”! Urizálás csak keveseknek adatik meg, ebben az illiberális katyvaszban!

Tehát e rendben, a hatalom és a gazdaság vonatkozásában megbecsülést csak az előkelő életvitel adhat, aminek az előkelő életmód az alapja...

Orbán ilyetén szociológiailag megbukott!

Ahogy azt Ungár Klára is mondja:

Ungár Klára szerint az elmúlt hónapok eseményei, a tüntetéshullám is abba az irányba mutatnak: Orbánnak már nincs sok hátra. A miniszterelnök egykori párttársa szerint Orbán szociológiai értelemben már megbukott, és egy éven belül politikailag is meg fog.”

 

Nincs harmóniára való törekvés, de van konfliktus bőven, aminek következménye- jaj! - egy forradalmi változás iránya... itt már félve írom a szavakat! Ugyanis a lassú átalakulást nem éli túl e nép nagy része... Orbánnal bizonyára nem!

A jobb mobilitás esély lehetne, de hiánya épp az urizáló, pofátlanul vagyonosodó rétegnek köszönhetően, nemhogy stabilizálná e „rendet” - hanem tudatosan gyengíti is!

 

“Bűn és bűnhődés”, hitszegéssel cselszövény... zsarolva- bú és bánat

nyugtalan házasságában. Civódások örömén, a bajoknak fordít hátat...

Mindent visz, mindent választ, aranytrónusra- nyughatatlan.

Szándék élet-átka bajnak ad forradalmat - (szőke)

 

                                                +

 

Politikailag meg azért fog bukni Orbán, mert az érték-nélküli politizálásban- az érdek (a saját) - hatalmi ága erősödött, a társadalmi- politikai affinitásával s erősen gyengült a nép irányában... az erőszakszervezetének erősödését meg az hozta, hogy sajátos politikája (a hülyesége) révén az erő- monopóliumát igényli, ilyetén lett Orbán egy-személyi-állam, hogy kizárólagos a joga, és- mint állam számít az erőszakhoz való „jog” egyedüli forrásának. Mindenhatónak képzeli magát, mégis a korrupt tényezők hatása alatt is tiszteletet követel magának - legitimitását az engedelmesség kombinációival ezer-szálon fonja össze, az uralom struktúrája szempontjából.

Folytatva a sort: politikai uralma politikai gépezetet kíván... a 2/3-dal minden adott... és egybemosott pártvezérként játssza a kormányfőt, majd így lesz a prezidenciális hatalomban is, ahol egy egész hivatalnoksereg áll rendelkezésére specializáltan (pártkatonákkal megtámogatva), hogy Orbán eljátszhassa az uralkodói szerepet!

Illiberalizmusa okán, immár egy egészen közönséges dilettantizmusról tett tanúságot!

Fékezhetetlen hatalomvágya és az önkény csak egyfajta érdeket képvisel... a sajátját. Mindent egy-személyben dönt el... és ez lesz a veszte.

Ki-lehetne bontani a viszonyokat teljes mélységben is, de a gyomrom nem viseli el, ilyetén csak érintőlegesen utaltam a „lényegre”, helyenként sarkítva, hogy láttassam a bajok okát, amit már mindenki érez és lát! Medián: „Októberben az emberek 48 százaléka mondta, hogy az országban egyértelműen rossz irányba mennek a dolgok és 45 százalék ítélte meg jónak az Orbán-kormány munkáját, novemberben viszont már csak a szavazók 31 százaléka adott pozitív értékelést és 68 százalék negatívat.

Ha Orbánék jót mondanak (s ez már az ötéves tapasztalat), akkor csak a véletlenek határoznak és nem sül ki semmi jó- egy hajszál és nyakunkon lehet az államcsőd.

Nem véletlen, hogy a kormány minden tagja ingatlanokba fekteti a pénzét, mert ők tudják, hamarosan óriási „bukta” lesz...

Van még- vagy csak vég-tartaléka az MNB-nek? Nem csodálkoznék, ha vészesen fogyna... bár lehet, hogy a gazdaság motorja épp az „utánnyomás” (amúgy fedezet nélkül)!

A sok „szép” mögött nagy-szar van... mindig olvass mögéje s láthatod, hogy sántít gyakorlata, ezért is, mint hazugembert- elébb utolérik mint a sánta-kutyát.

Orbán megbukott- csak még ő nem tudja!

 

 

Lassan majszolgat- kóstolgat ki végrehajt.

Sarában elegyít s lekornyadva lanyhul,

színén verődött és rothad...

pöfeteg itt- füstölögve idomul tél-túl.

 

Jól él, mint disznó a makkoló-erdőn,

könnyűszölleg izgágásan

peckelve sarát túrni- dúl... (szőke)

 

2014. 12. 10.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 74
Heti: 1
Havi: 4 301
Össz.: 373 412

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán bukik...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »