Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Más-más dimenziók...

„Gyurcsány Ferenc szerint az április parlamenti választás nem lesz tisztességes és szabad, mert „lesz itt ezer” csalás, de a volt kormányfő úgy fogalmazott, majdnem biztos benne, hogy a baloldali összefogás pártjai megnyerhetik azt. Szerinte a nyolcvanas évek legvégének szabadabb volt a levegője, mint most, ami "szégyen”.
Lejáratódott a baloldal! Kezdődött már az elejétől és most: az összefogás sikertelenségével... Mesterházy könyörtelen akarnokságával, most bűvölten (megbűvölve) lett sokk – ennek okán lett a névváltoztatások közepette sok-sok életért esdeklő, síró-nevető arc. Vagyis a Semmi: a nagyon messzinek tűnő és már nem is remélt (vagy csak titkon még egyesekben) esély a megnyerhetőre (!) - de mint látjuk csendé lesz a lét és jő' a „hűs enyészet” ( a Simon-ügy jóvoltából)!

Még bennünk a félelem (a féltés jövőnkért), és a tétovázó értetlenség, a céltalanság-érzet, az érdem hiányaiból a szándék lólába kilógva már rendkívüliséget kölcsönöz, mert széthullásra ítélt sors!

Tehetetlenül állunk és meredt szemekkel nézzük az előadókat, mikor taglalják a mézes-bödön ürességét- miközben a mézes-bödönt is ellopták! Ilyetén a jövő örököse rajtaveszt... hangulatilag nagyon jól megfelel az elrévedező, bánatos érzések kifejezésére. Szóval megy a szájtépés. A szegény ember sokat kíván, a fösvény mindent (Seneca). Ezért mondja az Apostol: „Minden bajnak gyökere a kapzsiság”. (I Tim. 6, 10.)
Hol van már életünk tartalmi értéke?, Csak alkalomszerűsége... az is hízelkedő asztali felköszöntőkre, egyéni érdemek egyoldalú kidomborítására! Értékes „holmi” nem szorul reklámra, most mégis helyet keres magának mind – Megoldásokban a fontosság felsorakoztatása a tiltás szabályaival rajta (mert a hatalom politikája szabja) súlyos anyagi terhet jelent (nem emberi).

Lám Schmuck pártjának emberi oldala most szépen mutatkozik be. Nem elkülönít, de egybe tart! Tettének nemcsak fontos elméleti s elvi, hanem sok gyakorlati, helyi, idői oldala és számba-vehető körülménye is van.

De már mindegy, a politikának csak hamis volta adja, hogy fizikailag is végig szenvedhettük és szenvedhetjük a jelent és a jövőt is, mert minden párt túlzó és végzetes hibája, hogy a végén, ha a hatalom már kezükbe- zsarnokoskodik, basáskodik, vagy betegesen érzékenykedik! Dívik a jobban-tudás és az ócsárlás! A Fidesz a hatalmat a kezéből soha ki nem engedi! Mindig mást mond, mint amit tesz (bár- mint az náluk szokás, mindig másra keni szarát!) és verebekre lövöldözik ágyúval (de legalább is puffogtat) - ez van!

 
Sóhajokkal a lét, félelemmel telt az érzés…
Szívek jege marja kedvem, ekképp szóltam
      lázongva-
áthágva minden törvényt, rendelését
magamnak nem tudva,
       mert sürget a különbség,
       a kivédhetetlen szégyen… rég.
Rab- és szolgasors, vele a cél-
a vegetáló jelen jobb-bal részein hol már az engesztelés?
A múlt szétmázolt lapjain homály van és reszkető szájszél,
szavak, fizetett-taps, melldöngetés- s lélektelen gerinctelenség — (Szőke E.)

u.i. A rendőrség dolgozik, teszi "dolgát": félelmet gerjeszt (hátha, még van ki bátran néz szembe a sorssal) a szegények körében (lásd: Miskolc - sok más mellett!), mert ma szegénynek lenni bűn! Végrehajtások, kilakoltatások, lakásukban háborgatott emberek - már végleg kedvét vesztett léthelyzetek sora. Imigyen valómban most a halálalkusza - az együtt-légzés helyett - sokkal bonyolultabb és riasztó érzésvilágot fejez ki: a halálfélelemmel vegyülő halálvágyat! Az Isten verje meg ezt a rendszert!

2014.márc.12.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 54
Heti: 342
Havi: 3 487
Össz.: 372 598

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Más-más dimenziók...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »