Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Bayer és az „István a király”…

 

 

Bayer hosszan sorolja, mi nem tetszett neki, és ezért szégyelli magát. Szerinte azonban Szörényiéknek kellene, éspedig mélységesen a szemétség, a mocsok miatt, amivel volt bátorságuk kiállni „a szegedi dóm lábához. Abba a térbe, amit Horthy Miklós és Klebelsberg Kunó lelke tölt ki a mai napig”. Szerinte a csodából, ami egyszer megszületett, mára a lepukkant Trabantból kiszálló két szánalmas figura maradt, akik nyálfolyató idiótaként lengetik a kis piros-fehér-zöld zászlójukat a semmiben”.

Mondhatnám, hogy ez is egy vélemény és le is zárhatnám ezzel… de mert azt a kis piszkot, hogy Horthyt is ide hozva, méltatva lelkét annak a gyilkosnak, enyhén szólva „agydefekt”! Ki a felelős a millió magyar életért? Feledhető volna? Nem és mégis elfelejtve, hogy Szálasi csak a legfőbb ága volt annak a fának, amely alább Sztójayt, még alább Telekit, még alább Gömböst, még alább Bethlent és Fridrik Istvánt és huszár Károlyt hajtotta, és amelynek gyökere Horthy Miklós volt! Előbb volt Mussolininál és elébb volt Hitlernél – általa véres az út ma is! Ők mind feledtetnének és egymásnak kegyelmeztek ott is- akkor, anno – de- mert Horthy egy labilis véreskezű gyilkos volt (kár szépíteni!) -  „Mindenki megbocsátott mindenkinek, aki nem ellene, hanem „csak” hazája ellen vétkezett, azzal a feltétellel, hogy az is megbocsátja ugyanezt a lényegtelen vétket neki. Most, hogy eltelt a „rendváltás” óta 25 év – megint a történelemhamisítást hívta segítségül Bayer. Átfesti a múltat, mint azt tette szent Istvánnál is (a hatalom is)… idegen hatalmak és a népbutításra együttműködő papokkal (szemforgató módon) a szégyenletes történelem ismét aktualitásra-vésett eseményei tükrében, hamis képpel (maga is) egy „kitöltő”- lélekmúlttal bolyong (mert eltévedt eseményeiben) - „a szegedi dóm lábánál”!  Már-már hamleti valójában mormolja: Horthy szelleme vagyok… „Kárhozva, éjjel bolyongnom egykorig, /Míg földi létem undok bűne mind/ Kiég és letisztul.”! Szörényinek a lába-nyomába sem érhet, mégis- mily elánnal gyalázza munkásságát… csak mert egykor (így lenne ma szellem) nem a Sión át úszott (öngyilokkal hátban)! A mai magyar politikában (bármi kapcsán) Horthyra hivatkozni (utalni) Szörényire testált ürüggyel (immár, megint a tényleges kényszerek országában is) - a romlottság legteteje! Csak mert „okossága” van, és mert nyilatkozatának (mint második alapítója a Fidesznek) - hiszi - súlya van, hogy mindenki, feltekintsen rá, és úgy tekintse, mint „élre-teendő- díszét nemének”… csak- mert saját romlottsága miatt nem érzi magát romlottnak? Személyes hatásával uralkodik a körülötte lévőkön. Becsvágya ellenére is a semmit teszi, annak ürességét fényezi - a dolgok történetét átfestve - miközben velünk már nincs közös története… egyéni jelentőségét ilyetén őrzi még. Az egész ügy, szerethetetlen, mint ő maga – nyilvánvaló, hogy erkölcse ebből az irracionális talajból táplálkozik. Ne ölj (!) - sem lelkileg, sem gyakorlatilag! De mit lehet még magyarázni annak, akinek ez nem morális evidencia?

Szörényi környezetének történelemszemléletéről Bayer sátáni írása: hogy „…nemzeti sporttá tette gyűlölni Szent Istvánt, aki kiirtotta népét, és idegen fegyverekkel hajtotta a kereszténység igájába szegény magyarokat. Ez fellelhető a Jobbik háza táján – véli Bayer, aki szerint - az általa tudatlannak, műveletlennek és öntudatosnak leírt – fiatalok azért vetik boldogan rá magukat az ilyen szomorú elméletekre, „mert így mindjárt különlegesnek, istentagadónak, lázadónak és nonkonformistának” képzelik magukat, pedig „csak a budi tetejére kitett töklámpások ők”. Vagy magad! Az eljövendő nemzedékben sok zavaros hitű törekvő is lesz, főleg Bayer, ha téged követnek…

Nos - téged olvasva, inkább vagyok Koppány („…melynek ragályos lángja lángok ezerét kelté ragyogó értelemre: csattogott bár a korbács s a szolga tűrt sziszegve, volt aki tanította legalább jajdulásra”), mint saját uralmát erősítő Szent István „hívő”: („…ahol kint a nép s ha a száját szóra nyitja, torz ugatást hörög csak, mert újra állattá lett: mint egy belőle, mondom: nyelve is áruló lett: és már maga sem tudja, mi az igazi kínja.”! Mily szándék vezérelhet egy fél-lényt, hogy Horthyt, a gyilkos lelkét fölébe emelni kész? -(összemosva Istvánnal)… kor hősei közé jelölve - mert szégyent látni ráérnék még (!) – kinek emlékéhez csak gond és kín fűződik, bárhogy csapdoskodik a képzelet… hogy másoknak mondjam: a kívülállóknak épp ezekkel a papírra vetett részletekkel nyithat még utat a meg-nem- teremtett művek különös világába – mert és amennyiben, hogy minden művészi alkotás a bírálhatóság területén állhat… figyelmezzen fegyelmezetten, hogy sistereg most, a félremagyarázat- hévvel és nem nemesen a felemelt hang, olthatatlan szükségnél is fontosabban - az eszmecserében. Oly nemzeti (!) – és Fideszes!

 

Semmitől- sem –függés boldog állapota...
 
                       Csak bajt hoztam magamra, s másra
“Forradalmával” gabalyodott a lélek önmagába,
Tudta határát a rövid-szeretetnek…
Gyászos-ágain a lét 
Megbánásra lármázva,
A múlttól búcsút sem vehetett…
Megcsalatott már e nép,
Kiforgatva, pányvázva-
Újjá nem születhetett, kedvessé sem lehet…
Mint mindenféle hányt-vetett portéka,
Amúgy megvetőleg 
A közből kilakva mára,
                Mit mondhatna mást (?) - ha szája görbül siratásra— (szőke)
 

2013.08.24.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Bayer és "István a király"...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »