Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Már megint a CÖF!

 

 

A CÖF menjen, ahová gondolom. A „talpnyalósdi” most nem ildomos (nem időszerű)... tudjuk, ismerjük tagjait, és hogy mi az érdek- mi motiválja őket, de ahogy Petőfi már leírta 1845 januárjában, az ma is igaz - rájuk is - és Vezérükre, akit szolgain kiszolgálnak egy áll odatartozással! …

 

...Jól ismerlek, te nem érdemelsz mást,

Nem, mint megvetést s utálatot...

Szolgazsarnok! vagy nyalod más talpát,

Avvagy talpad mással nyalatod.”

 

...a részlet kiragadása önkényes, de ezt érzem most (amiről a vers szól), amikor, oly vehemensen valaki, vagy valakik – jelenleg és megint a CÖF - beállnak a sorba, egy „szalonképtelen” Vezér dicsőítésébe. Vélemény van, ha már sajtó és szólásszabadság nincs is. Mert a „nyálatfolyatók” miatt, mint a CÖF is, lett egyre rosszabb Magyarországon. Saját hazámban lettem általuk üldözött, és most én is menekülhetek, mert egyezik a vélemény másokkal, akik nem CÖF-fösök?

Eörsi Mátyás (is) más véleményen van.

Facebook-bejegyzése szerint lehet vitázni, „hogy helyes-e Orbán Viktort Hitler-bajusszá lényegülő szögesdróttal ábrázolni”, de akkor az is vita tárgya lehet, hogy „csak akkor szabad-e hitlerezni, ha valaki már gázkamrákat épít, és néhány országot bekebelez, vagy szabad-e már néhány attitűdöt kiragadni, és annak alapján hitlerezni”. Eörsi Mátyás megjegyzi: nagybátyja, néhai Eörsi István berlini szerelmének az volt a problémája az Untergang (Bukás) című fimmel, hogy az Hitlert emberként ábrázolta.”

Hitlerhez való hasonlósága adott

- minek itt tanulni, ha elég a sport- és az ábránd vele, hogy így lesz világsztárrá a magyar nebuló! Ilyetén Orbán – mert túlzásba vitt az oktatás. „Aki zenét akar tanulni, mi szüksége mértanra, fizikára, kémiára?” mondta Hitler. Megint csak önkényes általam a kiragadás... a gyermekkorukat most itt, nem idézném!

Jelenleg

Orbán úgy néz ki (rángatózásával, nyakkendő igazításával, a szoros ingnyak megoldásával, a nyelvmunkájával...stb, mintha saját karikatúrája lenne. És eszményeit tekintve sem realizálható a kép – elképesztő erő-politikájával a diszharmónia- elképzelései és a valóság között. Mit akar- Európát igazgatni, mert a tutit csak ő mondhatja meg? Felkészül valamire már jó előre, „hátha bejön” alapon... valaki már megmondta, hogy a „hídon akkor kell átmenni, amikor ott van”! A menekültek itt vannak – helyzet van s annak kezelésére nem jó az orbáni módszer. Tudom ő erős... ami nála, valamiféle pótanyag, hogy „arányait” növessze! “A rendőrség emberségesen végzi a dolgát”- igen, lehet, talán, de az „egyeskemunkája, azért hagy még kívánnivalót maga után, ahogy kiabálnak (ébresztgetik az aluvót!- és a sok kép sem hazudik!) Kizárólag egyben van igaza Orbánnak (mint ahogy mindenkinek van igaza), hogy a bajt ott kell kezelni, ahol megszületett... de ha már itt vannak, akkor lehetne emberségesebb s nem hazugságra épült politikával kell fényeznie magát (mások által is)... és megint egy csúcs-tett: „rendőri intézkedéssel szembeni ellenszegülés miatt 130 ezer forintos szabálysértéssel sújtották azt a két szír férfit, akik “hergelték” a Röszkéről Budapest felé gyalog útnak indult menekülteket... (?) - miközben éppen ők provokálták ki- és a kormány teszetoszasága rá, hogy állati helyzet uralkodik még mindig, ahol a „tomfa” is előkerült!Jaj! - be is nagyon szép! Gratula! „Számtalan szidalmat kaptam az embertelen országom, a miniszterelnökünk miatt, érezhetően fokozódik az elégedetlenség, de nem tudom nem megérteni őket. Azt mondják, itt folyton hazudnak nekik.” (!) Megnyugodhatnak, nekünk is és a világnak is! Lásd a képeket! S egy üzenet Orbánnak: „lásd az embert a menekültben”! Nos CÖF, inkább Röszkén segítsetek, de nem segget nyalva!

Hitlerhez visszatérve:

...a történelemben volt már nagyon sok olyan zsarnok, önkényúr, akinek szellemi képessége jóval alatta maradt az átlagnak. S azok csináltak belőle zsenit, nagy „rendezőt” - akik hatalmat, gazdaságot, börtönöket, harckocsikat, hadsereget adtak a kezébe. Véletlen a hasonlóság? Lehet, hogy az, de a Horthy idők megteremtése (általa) s a körülmények ilyen fatális találkozása szükségszerűen adja a véleményt! (A magyar narancsnál is! Másoknál is...)

Mit akar a CÖF? - realizálni az ostobaságot? Ellátás itt szabályszerű (jó hogy nem mondják még mintaszerűnek) – ám állatias a gyakorlata és a különbség (ami nincs) - … a mindig „zseniális” rögtönzés csak! Úgy vezényli Orbán is a tömegeket, mint karmester a kórust. Már minden róla szól (a világban is)! Művészként játszik az emberi szívek húrjain? - miközben embertelen intézkedéseivel milliókat tapos a sárba! Mindez persze nem véletlen... hogy a „Jobbik” lekörözheti, hát a jobbos politikával épp nekik kedvez... ehhez sorakozik föl az állami-pénzeken támogatott CÖF!

Eszmény és ügy, ha találkozik bennük, már ott a helyük, és mert – talán nincsenek előítéleteik mint- ahogy gátlásaik sem...

A légkör és a „neo'” szellem találkozása

...mellyel hivatalossá teszik a bűntettek szellemét. Vegyenek példát a civilektől, ha ők az elejétől nem tették volna áldásos munkájukat, most igazi nagy-szarban lenne Orbán, de mert tették (és ott nem volt a CÖF), megmentették az egész ország becsületét. Vegyenek példát Szélesről, aki a migránsokért egymillió eurót ajánlott fől. Valahogy így kellene tennie Orbánnak is, hogy a „felgyűlt” vagyonából visszautalná a feleslegesen lenyúlt részt. A propaganda, ami körötte folyik elképesztő, és nem is politikai propagandára hasonlít (jó egy picinyt) – inkább valami kereskedelmi reklám (mi látványosan plakáti) műveli a CÖF! Gratula! Remélem nem lesznek millióan!

Pattogó indulók még nincsenek, hála Istennek! - de a balsors már megteremtődött, így kapnak helyet a „szavalókórusok”, mint a CÖF is.

Ami helyet kapott az akarat és erő

Jobban szereti azt, aki parancsol annál, aki kér” idehaza – és ez mindig a nép felé szól, mint az általa felszított hisztéria. Embergyűlölő a propaganda s benne saját gyűlölet-politikája, más mindenki e nemzet ellensége most is mint volt Hitlernél is. A hasonlóság persze lehet a véletlen műve is – ám a gyakorlat a balszárnyra támad- még jó hogy nem ultimátummal! Már ősz van és a feszültség egyre nagyobb lesz, ám Orbán ideje még nem jött el... a mozgalom (a Cöffös) lefizetett s érte van! Így lesz felruházva teljhatalommal „sötét cinkosai” által... Orbán nem azt teszi, amit kell, a helyzetet magyarázza úgy, hogy neki jó legyen! A Marxizmust már ő is kiirtotta, a hadsereg meg megszervezve- létszámban is egyre nő... a „nép” közül kiválasztott bértapsolókon kívül megjelentek a „bértaposók” is.... és a kormány folytatja, mert folytathatja - az erőpolitikát a közjó nevében!

Bűn, pesszimizmus és hitetlenség, dicsőítés és a zajos „siker” - ilyetén teljesíti Orbán történelmi küldetését?

Éltető vért ömleszt Európa elgyengült, roskatag szervezetébe" -  így?

 

képtelenség

 

Nehéz a lét

egy bégető nyáj közt

...míg legelész

boldogan kurjant időt -

ám tombol az őszi szél

s ritkul ki- hős

hogy betelőben az év

s volt sáncain áll őrt

a belső tündöklés...

a hűvöskés közöny

adja rá mozgásrendszerét -

dúlás ott múltból s jövőből

lesem – mit mutat a tükörkép:

percein a képtelenség

hogy lészen majd még kelhetőbb

ha hármat rúghat földjén

így tenni ösztönöz

miként ellene

érdekül a köz – (szőke)

2015. 09. 12.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 74
Heti: 6
Havi: 4 306
Össz.: 373 417

Látogatottság növelés
Oldal: Már megint a CÖF!
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »