Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán mintaállama…

 

Orbánnak a legfontosabb dolga, hogy urizáljon. Hatalmi-mániája és rossz iránya valami mássá lett. Mintagazdaságot a nagybirtokokból (!) - minta államában - ami olyan „előre a Lenini úton” műsorrá avanzsált. No- csak mi még? Földosztás után rájött volna, hogy a kisgazdaságok helyett a nagyok termelékenyebbek – elég a demokráciából, vagy épp most teremti meg a munkademokrácia egységét (nemzeti trafikmutyikkal)? Eddig voltak a frázisok, most (ezek csak elhomályosították a tudatot) felszámolják az eltompultságot, a kapitalisták maradiságát, megcsontosodását - a bankokat a gazdaság szolgálatába állítja Orbán? (bár hihetném a káosz fölszámolását), de nem csak semlegesít valamit, eszmeileg szakít a polgári demokratikus ideológiával…

 És jön, mint megváltó - Orbánunk, mint Lenin (az újkori) Marxi alapokra helyezi a jelent (ez szintén újkori, így Orbántól újmódi is) – és merészen utat tőr a jövő felé… ám az áldozatokat a néppel viselteti (így lesz a jó ötletből egy rakás szar). Lásd: a Vargacsomagot!

A kirakat nagyszerűen berendezett a rezsicsökkentéssel, a mögöttes, hogy duplán vissza is vette (észrevétlen sunnyogó brutális áremelésekkel). A gyűlölet nő az országban, a megvetésük meg bennem (mert kisstílű tolvajok csak)… a nehézségek, megpróbáltatások, viszontagságok az egyszerű emberekre (az átlag-magyarra) terhelt. A kisüzemek kiszorítása következik? Hol a nagyüzem diadala azonnal szembeötlik? Az egyéni gazdák tönkremennek, mert a mintagazdaságokkal lépést tartani nem tudnak… a nagyüzemi termelés minden tekintetben olcsóbb is és nagyobb haszonnal kecsegtet! Ez igaz, de még mindig nem tudjuk, mit épít Orbán, de azt meg végképp nem, hogy mit akar… kapitalizmus – monopolkapitalizmus vagy imperialista talaján a munka győzelmét a tőke fölött? Mert ugye tudjuk, hogy a jelenlegi kapitalista rendszert ő maga is úgy ítéli meg, hogy elavult! Bírál és elítél, átkoz is, de ábrándozik is egy jobb rendszerről – megszorításokkal soha el nem éri – mégis igyekszik meggyőzni az embereket a semmiről, amit senki nem is ért. Mi van itt? Idealizmus talaján fejlődő materializmus vagy a materializmus talaján fejlődik egy általunk eleddig nem ismert idealizmus? Bérrabszolgaság van… ezt tudjuk! A libcsiket és szocikat írtja… akkor mi a lópikula az, amit most csinál? Tudományos alapokra helyezi a káoszt? Ebben a társadalomban (nemzeti egységben) tudományt feltételezni annyira botorság, mint megértést és elfogulatlanságot várni a „nagyoktól”, hogy – vajon nem kellene-e felemelni a melósok bérét a tőke profitjának rovására?

De mert a vallást propagálja ma (holnap meg kitudja mit) – ezért feltételezhető, hogy azt (mint szokás is volt mindig) ópiumként használja (ellenünkre), mint szellemi pálinkát, hogy - amelybe a tőke rabszolgáit belefojtsák emberi mivoltukba - csak valamelyest is emberi életre való igényeiket. Már hiába is apellálnék a józanészre? Egyre inkább elvadított e társadalom, a nemzeti együttműködés egysége bomlik így… undorít hatalmaskodása, hol az állam már nem is mutyizik, de szabad-rabol, amelyben a léthelyzetek rémei lappanganak a tömegnyomorokkal (ami már népellenes) – ebből csak egy dolog emelkedik ki: a menekülési vágy! Birkaként egyébként irány a „vágóhíd”! Sokáig ez nem megy…

… és akkor jön a gumidominó, egy parti sakk – a pszichiátrián! Káoszt építő szájhősök sorsa!

Meg is jegyezte jó-székelyem: „Minden lépésire meg es tántorodik…”

 

Elborult az Ég, velem a félsz -
Kirágja lelkemet, sűrűsödik bennem a gond…
Mit hitem saját-közén teremt meg:
A befejezetlenség érzését.
Az indulat könnycseppet morzsol 
Szívemig szét, hol leomlik lelkemig a lét!
Jámbor-jelenem lett rezzenéstelen 
Mert bánt a déli- szürkeség, 
Rá vackát fészkeli az álmos-hűség:
Ágyazza magányát az Ég s kedélytelen
Tünékeny voltára vett ekképp. 
Idő és tér összefutó vonalain, 
Kezdetét vette töprengésem: „- lenni, 
Vagy nem lenni? Ez itt a kérdés”—(szőke)
 

 

Bár az MSZP hivatalosan nem kommentálta, szocialista politikusok nevük elhallgatását kérve megdöbbentőnek és ijesztőnek minősítették Gyurcsány Ferenc beszédét, amelyet Nagy Imre mártír miniszterelnök kivégzésének évfordulóján mondott el vasárnap.

Kurva, szar, rohadt, franc – ilyen és ehhez hasonló vulgáris szavak képezték Gyurcsány szónoklatának sarokpontjait. A volt kormányfő a közel félórás beszéd alatt teljesen kikelt önmagából, hullámzó hangulatú retorikájában nemcsak sértő, durva szavakat használt, de az olykor csendes, szinte suttogó mondatokat, hirtelen heves üvöltözéssel törte meg, miközben folyamatosan Orbán Viktort támadta. A Bajnai Gordon vezette választói mozgalomnál annyit közöltek, az Együtt–PM Szövetség olyan politikát képvisel, amely meg kívánja haladni a régimódi, megosztó politika bal- és jobboldali címkézését. Kocsis Máté (Fidesz) leszögezte, a Gyurcsány–Bajnai-szövetség soha nem szerette, nem is szolgálta a magyar népet. Hozzátette, Bajnai és Gyurcsány között annyi a különbség, hogy míg Bajnai sumákul és behízelgően mást próbál mutatni, Gyurcsány már nem is leleplezi ezt a gyűlöletet.”

Először, mi lenne a baj a szavakkal? Csúnya beszéd lenne? Nem! – csak nem fogta vissza magát, és megpróbálta átvinni ezt az érzést a hallgatóságára, majd az egész ország értésére… mert ez az a modor, amit mindenki ért! És megért! Az MSZP hamiskártyás tagjait meg vigye a fene, őket már ismerjük… álszent szalonkodók!

Másodszor nem leplezi a gyűlöletét? Gyűlölet? Ebben az ember nincsen – rosszul ismerik, ha azt hiszik, hogy gyűlölni tudna, csak elvitte a hév! Nekem tetszett. De mi a bánatot magyarázom, finnyázzon rajta kinek nem tetszett, de „méltassa” Deutsch időnkénti „szakértését” és a modort, hangsúlyt és tónust is vele… vagy az tetsző, mert a Fideszhez tartozik?  És hallgatva Orbán szószátyárkodását (?) akár, egyik nap mond valamit, másnap mást, harmadnap már egyik sem igaz. Mi a nagyobb bűn a szókimondás vagy a hazugság? Bajnai sem piskóta, igaz még másként mond véleményt, de idővel változni fog ő is, mert nincs más út csak a közérthető beszéd! Akár így, ahogy tette Gyurcsány! Végre! – mondom, mert ez a hang hiányzott eddig! Gyurcsány azt nyújtotta és úgy, amilyennek mindig látni szerettük volna: „szókimondó volt, provokatív, váratlan, határokat feszegető”. Véleménye úgy ült, ahogy kellett: “Itt egy elvetemült hatalommal állunk szemben, akiről lepereg mindenféle kritika.” 

De mert „verték” már eleget Orbánék, épp itt volt az ideje, hogy valamit visszaadjon – az ellenzéket nem nézhetik ezek után csak homokzsáknak, hogy szó nélkül tűri, ha rugdalják, az- az MSZP sajátja (még – bár ha eddig nem ébredtek, már ezután ébresztgetésükkel mégse teljék az idő), akkor őket lehet ütni és van is miért (a miért, hogy tűrik)! Nyilván oka van…

 

2013.06.20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán mintaállama...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »