Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán alkotmányos joga...

 

...ismert makacs ritmusa

gyámolatlan védekezése

- csak megmaradjanak

kopáran itt

szürkén is? -

 

a mai Alkotmánybíróság többsége „konzervatív, keresztény, nemzeti, polgári értékrendű”, bár „erről nem szokás beszélni, mert nem illendő valahogy”.

Ezzel szemben a tény az, hogy de igen, szokás beszélni róla, az ellenzéki politikusok és az ellenzéki sajtó folyamatosan figyelmeztetett is arra, hogy a Fidesz a maga képére formálta és kizárólag a saját jelöltjeivel töltötte fel az Alkotmánybíróságot (is). Az viszont kétségtelen, hogy Orbán és emberei úgy tettek, mintha csupán törvényes lehetőségeikkel éltek volna, és szóra sem méltatták a hazai és külföldi bírálatok hosszú sorát. Valahogy nem volt „illendő” bevallani, hogy nagy ívben tettek a demokráciára. Mostanra már, úgy látszik, ez is illendő lett.”

 

Orbán kikéri magának a korrupciós vádakat... mindent lesöpör magáról, így a szó csak fecsérelve rája. Érteni kell, ők már megszedték magukat, másoknak zéró a tolerancia és passz. Ezzel bevégeztetett a magánakciók sora, bár intézményesen van- lenne még mit tenni. Demokrácia nincs, diktatúra van! Diktátor is- és diktátum is... fényes a becsület, ezer a zászló- az is fényes, ha fényes- szelek nyaldossák... érdek van és haszonelv – benne a szükséglet, melyek keletkeztetnek összefüggéseket is, valamint lényeges- és lényegtelen mozzanatokat... tevékenységükben imigyen tevékenyek, már-már túllépik a kereteket sajátnak véve a javakat, de nincs korrupció, csak kielégítik magukat, miként újabb szükségleteket hoznak létre – ezért- és ennek okából átírják a törvényeket is, személyre-szabottan... mintha hallanám Orbánt: fogadd el ellenzék, mert nálam az erkölcs és a becsületem megkérdőjelezhetetlen, én már ezzel is Európát védem, népeit- igen! És ti csak vádaskodtok, alázzátok nemzetem? - megvédem népem is, ellenetekre immár, mert a sok bűnöző ott ül mellettetek!

Marx és Lenin is forog sírjában és konkretizálna munkára mint szükségletre vonatkozó elképzelést!

És a föld nem temetkezésre való csak, nyer- aki nyer és gratula L. Simon feleségének... kapára paraszt! Ez az érdeklődés az anyaság irányában már földi... anyaföldi, s tudatos jellege a személyiségek irányultságának, és ha a gázos kapja is, nem lehet gáz - nagy az Isten állatkertje- jól kell lakatni valamennyit... a rokonokról már beszélni sem merek, ahogy az én lábamon is megállnak...

Amikor a tudatosság általános szintje vagy az adott érdeklődés speciális tudatosulása nem magas fokú, akkor a kevéssé tudatosult emocionális vonzerő válik uralkodóvá. A tudatosságnak ezen a szintjén arra a kérdésre, hogy miért pont ez a dolog érdekli, csak egy lehet a felelet: azért érdekel, mert érdekel, azért tetszik, mert tetszik – és mellékesen, úgyis mások háta görbül bele... (!) Kapis?

Hát persze...

Hivatás – képzettség? - minek itt, aki parasztnak született, annak minden idege egy dologra irányulhat csak: az anyaföldre... így elégül ki- népi-nemzetien! No- de, hogy átírták rá a törvényeket is Orbánék, az nem volna korrupció (?) - még csak gyanús sem lehet? - pedig- töményen aljas a művelet és bizony korrupt! Ja- hogy rájuk a „zéró-izé” nem vonatkozik, így már értem, de minek kéri ki magának, ha úgy is tudja, hogy átlátnak a szitán, vagy ez csak a majmok kíváncsisága lenne?

 

Azt állítja Orbán Viktor

(a Kommerszant című orosz lapnak adott interjújában, az illiberális demokráciával kapcsolatos kijelentéseit magyarázva), hogy „Európában az elmúlt húsz évben előállt az a helyzet, hogy három szellemi irányzat, a kereszténydemokrácia, a szociáldemokrácia és a liberális demokrácia közül az egyik elsöprő dominanciára tett szert, és ennek a gondolatnak a hívei kisajátították maguknak a demokráciát”.

Ezzel szemben a tény az,

hogy a kereszténydemokrácia és a szociáldemokrácia politikai mozgalom, a liberális demokrácia viszont nem az (bár kétségtelenül léteznek liberálisnak nevezett pártok is), hanem maga a második világháború után kialakult nyugati politikai rendszer, amelybe belefér a kereszténydemokrata, a szociáldemokrata vagy a liberális, sőt még a szélsőséges politika is. A liberális demokrácia teszi lehetővé a szabad választásokat, a szabad szerveződést, pártosodást, a hatalmi ágak szétválasztását és egymás kölcsönös kontrollját, a jogállamot, az egyéni, emberi jogok minél szélesebb körű tiszteletben tartását. Ezt persze Orbán is nagyon jól tudja, de szándékosan összekeveri, mintha ő nem is az egész nyugati rendszert kérdőjelezné meg. Pedig azt teszi, és őszintébb pillanataiban ki is mondja. Sajnos.”

Nem véletlenül lett patás-ördöge Európának... tolvaj, mert lopkod, tolvaj- mert mindenünkből kifoszt... a bűnösök az ő háta-mögött ülnek. Rafináltan bravúros szavakkal kibújik minden felelősség alól, elhárít mindent és áthárít mindent másokra- és titkosít – ezzel irányítva, mi legyen a felszínen és mi alatta!!! A maguk sarát felkenik másokra, már drámai sűrítéssel... immár itt- ebben az országban a pusztulás tudata kapott helyett, dühöt, félelmet és nem ritkán ordítozást vált ki – nem véletlen!

Bármilyen jelentőséget is tulajdonítunk a szükségletnek és az érdeklődésnek, azok távolról sem merítik ki az emberi viselkedés összes motívumait. Irányultságokat nem lehet pusztán ezekre visszavezetni. Nemcsak azt csináljuk, amire közvetlenül a szükséglet kényszerít bennünket, és nemcsak azzal foglalkozunk, ami érdekel. Vannak erkölcsi fogalmaink kötelességeinkről, amelyek szabályozzák magatartásunkat... és a saját meggyőződés eszmévé alakul, és liberálisan is (ami nem szitok szó, bármennyire is sulykolják) - felszabadít így és uralkodóvá lesz érzelmeinken és akaratunkon, de nem így- az illiberális társadalmi forma – ez úgy szar, ahogy van- pláne, ha napi eseményekhez igazítja Orbán az alkotmányt is, és átrendezi egyéni érdekeknek megfelelően a törvényeket, szabályokat – szégyen ránk nézve, hogy hagytuk és hagyjuk most is!

 

hogyan

 

...ez az élet sem fog

dallá finomodni

bennem most

- és nálatok?

Szeretet talán...

szerelem talán...

Tebenned és

önmagamban

az önhitt ostoba szavaiban?

A hogyan kérdése dajkál

miként

itt jóllakatnak:

„és puha tejjel mell lesz a Nap

és tejsugarakként zuhognak számra

az édes szavak”

...utána e bohóc időben

a rongyokra-szakadt-elme

rá bajosan...

hát!

...be utálok itt már mindent! – (szőke)

 

2015. 12. 16.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 226
Heti: 68
Havi: 3 213
Össz.: 372 324

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán alkotmányos joga...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »