Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán a „pozitív” piaci kofa...

 

„Az ellenzék folyton és tévesen ideológiai keretekbe (kommunista, fasiszta, náci) próbálja tuszkolni az orbáni érzéketlenséget. Ez pedig praktikusan azt jelenti, hogy Orbán az orránál fogva vezeti a teljes ellenzéket.” (Sebestyén Eszter)

 

Ilyetén is megtörtént a csoda:

...mégiscsak lehet valami összefogást kicsikarni az ellenzéki oldalon. Lásd: Gyurcsány DK, Gőgös MSZP, Szigetvári Együtt... Mezőhegyesen a földárverés (ménesbirtok megmentése) miatt. Ám az LMP ebből kimaradt, ők a parlamentbejutásért gyúrnak a következőkben, no- meg Strasbourgra, miként a szó megvonva... csak beszélhetnékük van - már menni sem tudnak a „közösbe”? Sajátos párt lett belőlük, hol paroláznak a kormánypártiakkal, hol meg a „házmesterrel” vitatkoznak- majd sót hintenek a problémákra. Nehéz követni, hogy mit akarnak! Összefogást biztos nem!

A „Jobbik”, aki már a rosszabbik – a parlamentben is – kilóra eladta magát Orbánnak, rájuk az ellenzék ne számítson, mert – mint a KDNP leparoláztak a kormányoldalon, és a jövő számukra ugyanúgy biztosítva lesz (kormánytámogatóként és nem kormányváltóként), mint az ál-keresztényeknek a Fidesz mellett. A Fidesz éppen a szélsőjobb felé masírozik, erőteljes szélrózsa-tengelyek közepeiből...

 

„...s előbb-utóbb csak sikerül

s nem kényszerülnek számot adni

percekről centiméterekről

s ismételhetnek újrakezdhetik”

hogyha

a kívülről nézőt is földre-sújtja... (részlet)

 

...töprengjünk, próbáljunk, törekedjünk, tegyünk valamit, kapaszkodjunk kifelé, mert csak süllyedünk lefelé és egyre lejjebb, ahogy az egészt is tördeljük részeknek... „minden láng csak részekben lobban. Fut velünk a rossz szekér.”

...és még Orbán mindig a nyugatnál van leragadva és a migránsoknál (aktuális téma), olyan szöveget nyom, amivel nehéz vitatkozni, hiszen részigazságai csak vannak... (!) - „a migráció és a terrorizmus összefügg, de ezt még Nyugaton tagadják,

az iszlám egy más kultúra, mint a keresztény európai...” stb.

Keresztényi kultúrát védi (elébb magától kellene, mert csak árt ott is mint mindenütt), amiként ugyanazt teszi mint a dzsihádisták – ahogy (mint azok is)vallásháborút folytat.

Azért nem ártana valamit tudni – a kereszténység i.sz.Isz. Közepe táján jelent meg Palesztínában, majd Kisázsia városainak zsidó kolóniáiban... nem megyek bele szélsőségeikbe és az elnyomás részleteibe, a rómaiak katonai diktatúráját sem taglalnám most, azt viszont tudja mindenki, hogy a vallás a „más-világnak” szól, miként a Messiás és a megváltás fog e hatalomnak véget vetni (persze itt is, így higgye, aki hívő!). Viszont ott és akkor volt egy „páli mozgalom”, akik meg akarták nyerni a hatalmasok jóindulatát, ekként szakítottak a zsidó gyökerekkel. Jézus is zsidó volt! (itt megint csak nem mennék bele a részletekbe!) - az esszénusok, zsidó szekták és a hivatalos zsidó vallás elemei is áttevődtek a keresztény kultúrába, de mert kiléptek a judaizmus szűk köréből, az egyetemes, mindenki számára megváltást ígérő igényekkel léptek föl... válságok követték, keresztesháborúk sora még utána, és válság most is, miként a modern irányzatokat követnék, hogy elfogadhatóvá tegyék a mai ember számára is! (csak érintőleges a kép s amit írtam nem is szolgál mást- mint egy olyan véleményt, ami- ha nem is egész, de részeiben megmutatja, hogy a vallás terén sem minden tiszta! - ezer szál van még, de nem célom a vallási kultusz ellen uszítani, legyen az az ő bajuk) - Két fellebbezhetetlen dolog van az életben: „az adózás és a halál. Egyszer mindenkinek elérkezik az a pillanat az életében, amikor nem lesz többé testtudata”...

Nézzük az iszlám vallást is, a teljesség igénye nélkül: i. sz. VII. sz.-ban a római birodalom bukása után keletkezett. Az iszlám ideológiai előzményei az arab ősvallásban, kereszténységben és az iráni vallásban jelölhetők meg.- kialakult a Mohamed tanítása által leegyszerűsített kinyilatkozás, hogy egy isten van: Allah! Aki ellene, azok a gonosz szellemek, azok a tisztátalanok! A feltámadás előtti utolsó ítélet, majd utána feltámadnak, az iszlám vallásúak a mennyországba jutnak, a hitetlenek meg a pokolba... mert számukra „nincs más isten Allahon kívül és Mohamed az ő prófétája”!

- és itt sem a vallással volna a baj.

Baj a fanatikusokkal van, ezt kihasználva egy más ideológiát képviselnek, Allahért mennek harcba és ez a legnagyobb veszélye az egésznek! A mennybejutás fanatikusai, immár mindent megtehetnek, egyik elpusztul, mert robbant, máris tíz másik áll a helyébe, hogy a mennybejutást vállalva eljusson a feltámadásig. A vezetőik sem állandó emberek, ott is az egyik a másik helyébe lép... követhetetlenek! Ideológia ellen nem lehet harcolni hagyományos eszközökkel (vagy csak nehezen) – először is megnézném, milyen érdek pénzeli most őket, kicsit körülnéznék Irán házatáján is – de az Aszad rezsimet leváltanám mindenképp (persze ez is csak egy magán elképzelés)!

Hódító politikát folytatnak, de ez alól a kereszténység sem kivétel... (ki bigott, ki fanatikus csak a bajt hordozza magával, én a tisztátalan ateista- itt, maradhatok magamnak)

Aztán- itt a mi Messiásunk, aki Orbán (kinek a menny itt a földön jött el, poklot csak csinálja- másnak), ontja a zengzetes igéit, osztja az észt, és tudását, így- az agymosottak „javára” fordítja! Objektivitása nincs a viszonyokban, de szubjektivitása kidomborodna sajátosságaiban, ha nem volna átlátszó az egész cselekménye, miként minden a hatalom megtartásáról szól! Ki „vidéki” és ki a populista, maga megítélése, legyen az ő dolga. Logika nála nincs, nem is működik reláció kalkulusa, a következtetések is ekként! ...de egy bizonyos csak: a dolgok nem léteznek a viszonyokon kívül, a viszonyok viszont mindig a dolgok viszonyai!

 

Ma-zaján

 

Krisztusra a fő- fő hűség

és Allahra a hűtlenség?

Így csak a lángolás marad

miként

a bezúgó árvaság füstje már

torkomat kaparja

...a világ csábít

szirénhangjaival magán

könnyít épp

rá a vacogás

és kiűzetés

ma-zaján

hogy érvényessé váljék

miről a sejtelmesség is

csak félve beszél még

...a tehetetlenség mozgósít

simán, ívesen-

szöges ellentéteiben is

görcsösen

de miért nem

ember-módra itt? – (szőke)

 

2015. 11. 23.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 74
Heti: 51
Havi: 4 351
Össz.: 373 462

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán a "pozitív" piaci kofa...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »