Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Kövérnek is sovány…

„Kövér Lászlónak nem tetszik a stílus, amit a Parlamentben tapasztal, pedig köteleket rajta kívül senki nem emlegetett. A finom modoráról híres házelnök emiatt interpellációkat tilt le, legutóbb például Szanyi Tiborét. Kövérnek furcsa mód csak az ellenzéki bunkóságok tűnnek fel, pedig a fideszesek stílusa is hagy kivánni valót maga után. Top 10 bunkóság, amelybe hogy-hogynem Kövér is belefért.”

Nemcsak a parlamentben, a közbeszédben is eldurvult a képviselők stílusa, miközben képmutató szónoklatok hangzanak el az emberi méltóság tiszteletéről - Kövér László úgy vélte: egy parlamenti képviselőnek leginkább példát kellene mutatnia, nem felvenni ezt a modort: "Erre biztatnám képviselőtársaimat, ha azonban szükséges, alkalmazni fogom az új házszabály által biztosított szankciórendszert."

Mint mondta: 2010-ig az Országgyűlés tagjai "betartottak bizonyos normákat, így nem volt szükség szigorításra a házszabályon. Sajnálatos módon azonban 2010-ben egy új politikai stílus honosodott meg a parlamentben. Köszönhető ez mondjuk az LMP-nek és a Jobbiknak, amelyek teljesen elutasították az elmúlt húsz év módszereit". A házelnök hozzátette: Szanyi Tibor "egy önálló intézmény, aki nélkül egészen jól meglenne a magyar Országgyűlés, de azért igyekszünk elviselni őt is".

Nem tudom, hogy Kövér (legyen bármilyen „méltóság” is) milyen alapon befolyásol és szankcionál képviselőt, akit azért küldtek a parlamentbe a választók, hogy képviselve legyenek – véleményük a képviselő szájából hangozzanak el!

Az országra nézve is szégyen, hogy megtörténhet - immár tendenciózusan - hogy nem kap felszólalási lehetőséget! Még- hogy nincs diktatúra… mi ez, ha nem diktatúra? Ilyenformán a bűnbak-elmélethez hasonlóan a projekció-elmélet is csak azt tisztázhatja, hogy mi az előítélet szerepe a személyiség pszichikus mechanizmusainak egyensúlyában, homályban hagyva a realitást, mögötte álló csoport, párt viszonyainak rendszerét…

Az előítéletet talán nem is lehet megszüntetni, de könyörgöm egyenlő mérce betartása, hasonló eseményeknél talán, mint lehetőség azért megvan. Ha a tudat és a tudattalan konfliktusa feloldhatatlan a Kövér kénytelen kényszerében kivetíti valakire elfojtott törekvéseit, ezen (mert hatalmassága oly nagyra engedett) úgysem lehet változtatni.

Bárány ügyvéd úr (MSZP)! Önnek ez még mindig demokrácia? Mindegy is a tartalom csak a forma lenne a lényeg?  A befőttnél sem a címke a lényeg, hanem a tartalom (itt nem egészen a dzsemre gondolok, hogy „jam” volt ráírva, kóstolva lekvár volt benne!). A szituáció sajátossága miatt sem lehet már demokrácia vagy nagyon is eltérő fogalmaink vannak a demokráciáról! Korlátozva vannak a politikai szférák döntéseik tekintetében. Takarékos állam van? – nem, nincs – nem is létezet, mert megy sajátjaiként a közpénzek osztogatása… milyen egyenlőségekről beszélhetünk (merthogy a demokráciákban van valami hasonló elv) – saját érdek van, az is sajátosan értelmezve, az orbáni értékrend ellentmond minden eddiginek és nem gyakorol semmiféle önkontrolt! Erre mit tesz az MSZP? – benyal! Gratulálok! Éretlenség okán összezagyválnak mindent, mert a beleérző- képesség a jólétük (egyéni) miatt igencsak gyengécske. Következésképpen a demokrácia csak akkor funkcionálhat megfelelően, ha a népesség nagy többsége elhatározta, hogy betartja a demokratikus játékszabályokat, ami azt jelenti, hogy az intézményes rendszer alapjaiban egyetértenek! Így lenne? – Nem! - nos, akkor nagy baj van! Túl sok ember van ahhoz kirekesztve a társadalomban, túl sok adta már fel az orbáni-értékrendet, ez a „demokrácia” már bizony diktatúra a javából és csak zavarokkal működhet! Ezért is az orbáni agyament ötlet, hogy csattanóként hivatkozik egy társadalmi szerződésre (ami megint csak Orbánilag- sajátos voltából adódik), ami nem volt csak van… tetszik, nem tetszik – megeszik! Ehhez ne asszisztáljon az MSZP! És akkor még csodálkoznak, hogy Kövér úgy beszél, ahogy (?):"Önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek ebben az Országgyűlésben." (igaz később bocsánatot kért – és ez elég? - itt a bosszú épp Szanyin gyakorolt!) És a kötél ígérete? Ó! - mily szép is „demokráciánk”…

Eltűnt az erény, becsvágy az van… és a kapzsiság a hatalom minden szintjén önálló életet él! Absztraktumaiban is felszínes, s nem adják meg a dolgok fogalmát. Csinálnak valamit - változtatás igényével - ami kötelességnek eladva is becstelen… és az alkotmány is csak külsőleg valami, belső értéke szükségletük szerint, ha kell hetente javítva. Gyakorlati érzék hiányából közömbösen a megkülönböztetés mércéjével magáért-való- tettein egyéniesített… így lészen majd a választásoknál is – a szavazatok leadása iránt – érdektelen, mert az eldöntött végeredményben „jogosul” – ez az „intézmény” rendeltetése ellen való, s a választás (a valódi) csak keveseknek, mint az volt is, amit egy „társadalmi szerződéssel” hoz egyensúlyba, válik általános-mindenkié! Egy pártnak érdek-vezérelve! És bár a magyart vezetni kell (mindig is így volt) – nem áll meg a közakaratnál – az elnevezést (demokrácia) hamisítva, mesterséges közakaratot teremt így az „építmény” megmarad, noha már régen diktatúra az! A nép az áldott áldja majd, mert szóban nékik hízeleg a Fő’ – ezzel máris kibújt a felelősség alól – a nép nevében teszi (teheti), amit tesz!

Kergült a szó - hatalmi - máris végrendeletem,
az érem másik oldalát meg sem ismerhetem?
Csordultig-jóllétében ezer-gubanc kígyója sziszeg,
sejtjeimre-szedett fájdalom ítéli pillanatát bennem,
hová érkeztem érzésben: semmivé- lehetni félek—(szőke)  

2013.05.29.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 226
Heti: 38
Havi: 3 183
Össz.: 372 294

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Kövérnek is sovány...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »