Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

A „Geciből” már elég!

 

...s villámok forgók szédülések

között zsoltározó zenebonával

pokolra süllyed briganti hajója”!

 

Zajlik az élet kis-hazánkban. Maguktól eltelt, magukba szerelmesedett diktátorok igazgatnak bennünket... az egyik már Istennek képzeli magát, a másik immár érettségi tétel lett, a harmadik, a negyedik, az ötödik... mind- példát mutat kapzsiságból, önfényezésből, hazugságból és így tovább!

Itt az idő! - hogy a nép takarodót fújjon... és itt az idő, hogy Magyarország kapjon végre egy női miniszterelnököt! Vagy mégsem?

Merthogy más zene volt eddig, hát legyen más a zene ezután, ahol a szemekből „gyöngy-fény ömlik a homályra”. Az észlelések tekintetében, az együttérzésben, az értékelésben, a kölcsönhatásokban, a fejlődési sajátosságokban (legalábbis a menetében) messze felülmúlná ezt a sok impotens kant, akik már a maguk jobbulásáért megtettek mindent (és soha másért eddig!).

Ők maradtak és maradni is fognak ezen a szinten, ha tovább „imádják” őket a birkák! Ha imát is mondanak a Vezérükért, és közösen kérik a Vezérre Isten áldását, akkor is!

Ám a nő, az nő- anyai érzésekkel teli és a világszemléletük is más... helyzetek és hatások kezelése is emberibb lenne – kötelességek és szabályok értelmezésében és elfogadásában jellegzetességeik domborodnának ki... igen a nőiség: a gondoskodás, az egyéni bánásmód, a példamutatás, a szeretet, a bizalom mások felé (s nem az örökös harc és ellenségkeresés), az elvárások sajátosságain át az eredményességig, mert a felelősségtudat, a pszichológiai érzék, az intellektuális hatékonyság, a szociális fellépés játszhat különleges szerepet bennük- ott és akkor, ha nő lenne az első számú!

A „Gecikből” már elég!

A nők szociálisabban érettebbek!

A népnek ugyanis jobban akarnak megfelelni és nem korruptak... az igényszint játszik szerepet a bizonyításban, a teljesítményük alakulásában. Az érzés és a közösségi-tudat is más, és a fejlettebb szocializáltság lehetővé teszi a kapcsolatokra (még ha államközi is) való optimálisabb reagálást is...

Kedves Faszok! - elég belőletek, bizonyítottatok: semmik lettetek! Ideje belátnotok, hogy át kell adni a marsallbotot másoknak. Impotens Vezérünk futball-mániája lezüllesztette ezt az országot egy szotyit köpködő buzerátor szintjére, a zsebre-vágott kéz flegmaságával telítve, immáron- egy útszéli tahó földszinti hevével...

Elég! - az ima rajtunk nem segít! De már rajta sem... (!)

 

Kiálts azért át! - szakadék közöttünk -

kölcsön-echókkal mégis közeledjünk!

Ideje ha jön a valódi társnak,

tudom a módját a búcsúzásnak.”

 

Kedves választók, gondoljátok át!

Merkel (nem is akármilyen beosztásban) „erős-kezű” és mennyire más, mint egy férfi, az embernek eszébe sem jut megsérteni, és elnézve az is, ha téved olykor, de belátja és javít. Míg „nagyjaink” csak magukért tévednek és soha nem látják be, hogy ártottak a népnek! Korrumpáltak, diszkriminálnak, hazudnak, statisztikát hamisítanak, alkotmányt és a költségvetést százszor- ezerszer átírják, de nem tévednek, mert csak magukat látják... intelligencia variáns érthetőségében nullák!

Hát akkor? Kérdezem, hogyan legyen a tovább? A történelemkönyvben már ott van Orbán – igaz másként más a lelkem, de ez nem zavarja, hogy mára a fordulat „csak” 180 fokos... azután ott a Rogán, már érettségi tétel is (!) - ettől aljasabb nem is létezik, különösen, ha az ingatlan-ügyeit nézem... (a tanyasi pénzekkel sem számolt el nyilvánosan!) - tehát megy az agymosás!

És a figyelem-elterelés!

És az életszakaszokat nézve- a mindig más konstellációkban, az intenzitás befolyásolására ott a determináló tényezőnek a külső, hatásának lineáris regresszióval végzett analízise (remélem ők is csinálják), ami azt mutatja, hogy a tényezők minden egyes életkori szakaszban (itt most épp „érett”) jelentősen, de más-más konstellációban is, csak csökkenő intenzitással befolyásolhatják az eredményességet, ha a politika avatkozik bele a nevelésbe!

Hát basszátok meg! - nyilván erre is volt előtanulmány, vagy valami hazugság kitalálva (kitálalva még nem!), hogy a képességtartomány milyen összefüggésben van az iskolai teljesítménnyel, vagy az életkor adta sajátosságokkal. Hogy válhat Rogán egy diffúz képződménnyé? Sehogy, miként a kreativitás is háttérstruktúraként hat az eredményre... no most nézem, mennyi baromságot váltott ki belőlem az érzelem. Be is fejezem...

Tehát, mennyetek a picsába! - öntelt kis gecik!

El a kezekkel gyerekeinktől és unokáinktól... (!)

Tudom, hogy a „folyamat” lényege a cselekvő ember lenne, a jövő munkaereje, de mert a személyiség a társadalom hatására fejlődik, erőszakot nem kellene alkalmazni rajtuk (így sem), mert később cselekvően hat vissza a társadalomra, ami már nem biztos, hogy pozitív! Nem süket és nem is vak senki sem. Látnak és hallanak... magukban már leképezték a jövőt- annak tevékenységi terét... és az számukra is a külföldi munka!

...értékét tekintve- a viszonyokban látva a célt így, és az elsajátított tevékenység közötti különbséget!

 

 

a legvége

 

...nem tudom mi legyek

élő vagy halott vagy eretnek

...most vagyok egy élő-halott

kit szép beszédekkel etetnek...

bár nem erre teremtett az Isten

az értelem mégis bennem veszik el

...így is elviselnek engemet?

Ahogy a csöndes kor rám-tört

már mindent feledek...

még herdálom az időt

elherdálom nincstelen kincseimet

tudásom legjavát

és várom

midőn

e világ kerek - még kerek

együtteséből a vég

végképp kitaszítson magából

...ahogy a vén-kor

gyűjti ráncait elébb

és köszvényes ártalmát

is bírva még

fonogatom” a hosszú-reményt

úgy áldom majd a vég-Istenét

hogy befűti kemencéjét

a pokol ura... mert köntöst cserélt?

...ott már mindegy mi vagy – pogány

vagy eretnek ma –

hívhatnak aminek...

ott tisztulhatod az örök-átok igáját

és az ima sem szabadít fel -

lám a gondok „édes” enyhítője

üdvözöllek –

s hívlak „ahogy kell”

magamért- érted vagy ellenedre

akár a Rák néz- nézlek mióta élek

...így hozva a végzet vigyen

a csillag-jegyes gonosz végzetem el! – (szőke)

 

2015. 05. 26.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 68
Tegnapi: 54
Heti: 384
Havi: 3 529
Össz.: 372 640

Látogatottság növelés
Oldal: a "Geciből" már elég
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »