Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Fojtott némaság...  

Nép már védettséget nem talál... a hatalmi arrogancia mindet tönkre tett. Illúziótlan a jelen, hogy az Isten verje meg, s nem értem azt sem, hogy tudnak kiállni elénk az első számú vezetőink – mindent magyarázva, de értésre adva mégsem - mert lehet tartalmatlan, és hazug szavaikkal a lelkiismeretük sem szólalhat meg, hogy milyen érthetetlen és élhetetlen rendszert teremtettek? Messze el is távolodva, már önmagából is kifordulva van mindegyik, rá az élet-magyarázat csak saját hangulat-szintjüket mutatja a világnak...
A nép szenved, hogy nem látni ott fenn?
Utálom az orbáni rendszert, de már Orbánt is (nem veszi észre mi folyik körülötte, hogy venné észre mi folyik az országban- még rosszabb, ha tud is róla, esetleg parancsolatjára lett ami...).
Intézményeik is önmagukért vannak, felsőbb hatóságként működnek... egyik ajtótól a másikig sem jut el az információ, s ha mégis tenniük kell valamit, azt vehetjük kegynek!
Mert leereszkedtek ím a pór-nép közé és imigyen. Szégyen, ami az országban megy. Lázár, Rogán és a többi is csak magukért és a miniszterelnökükért tevékenykednek, no meg a Fideszért... bár ez sem biztos már.
      „… az olyan dalt dicsérik legjobban a népek, mely a legújabbként jár körben a ráfigyelők közt”… mi is történik most? A megállapított rendet-felborító „újítások” választóvizében úszkál a hatalom. Nem csinál mást, mint apránként befészkelődik, beszivárog az emberek erkölcseibe, foglalatosságaiba, azután a jogügyletekbe és nyomul tovább a törvény és már a saját-alkotmány ellenébe is, felforgat minden egyéni és közügyet…
       És, ha uramisten vélemény is akad, írásban jön a rendelet és azt törvénybe iktatják. Mondhatnám… a dolog be is fejeződik így, akár jól, akár rosszul- még azt is „helyrehozza” ami jó volt előtte.
Hát… (?) - így működik a demokratikus-diktatúra… „eget ostromló hangokon összekiált”, míg az irracionalitások világába elvezet...
Érzelmeket, ösztönöket, sejtelmeket nem lehet csak logikával magyarázni (!)
Erőtlensége csak így válhat erővé? Ez a világ „mélységéből” való felemelkedésének útja? Ezen az úton járva, kapnak erőre az elerőtlenedettek? „Hadait” maga az „erő-szak” (honnan is a minta-példa? - ki tudja) hívja majd létre? Némán tűrik, sőt időnként gerjesztik is a „kisebbség” ellen kibontakozott hecckampányt… (mint Miskolc) - ilyen lenne az európaiság? Az ellentétektől megosztott nép hathatós „támogatása”, a múlt bűneivel és hazug gyakorlatával? (Ami ellen épp küzdeni hirdetett, de nincs megállapodás) - Folytatás… vagy újrakezdés? A nép nevében, hogy lesz össztársadalmi megbékélés? Vagy a hatalom dolga az volna, hogy ki népére rá talál - csak eleméssze? „Talpra magyar! – a köz-oltárán áldozó, öntudatos polgár… megsegített bennünket az Isten.”
De ha még így is volna… nem „botorkálhatunk” a bizalmatlanság és gyanakvás, a kétség kényszerpályáin bizonytalanul… „negatív reflexeink foglyaiként.” (!) Nem tehetek önmagamtól semmit… amint is, úgy ítélhetek? Ítéletem igazságos? – mert nem a magam akaratát kell keresem, hanem- épp ki felettem? „A lélek az, ami éltet…” még.
Vajon a jó-ügy szövetségében találtunk egymásra, melyből kihull, minden „tisztátalan”, „amikor beindul a természetes- erkölcsi- szelekció”? Fenéket! - szennyben úszunk, mert szánkig ér a mocsok! Mára már minden erkölcstelen...

Elme- tűz függésében… értetlen (!)

Hidd el akárhol vagy, átok ér…
Tapintható az idővel, mint a véset
Gyürködik fel és élivel „int”, mint kerek egész-
Aprólékossággal ráereszkedik a „vég”,
Hiánya ott a jóakaratnak- hatalma
Horpad a napnak és a feladat
Sajnálatra elcsigázva rajta…
Vitte teréből egy érzet
’Húron- vidult idejét-
Ott pislog a szem, homálytelt-„tréfára”
Indulatra „Isten-haragjával” fizetni ért...
Hol épp magam próbálom szerencsémet?— (szőke)

         A didergő „végletesség” után, hol a tovább-vezető mozzanat (?) - a jobbítás útján csak száj van… magyarázat és a csendet átmetsző visszamutogatással ismét? Felületes volna a megállapítás? Éppen szabadulni épül a vágy, a kötöttségek nyűgéből, de vergődünk még a tehetetlenség mázsás súlyai alatt…
Lám, az oktatás is letojva (tanárok, a szakszervezeteik már választ sem kapnak- a „Klikk” sem másként – ott kiüt a testvéri hűség), csak államosítással irányítva megint e munka, mert ránehezedett a központi akarat? - miért is? - mert Pozsgai és Szűrös Orbán súgója. Ezért is megbecsültek a III/I-II-III – as ügynökök és MSZMP-seik, mert az övék és az más mint az ellenzéké... hát akkor ki itt az utód párt, a Fidesz vagy az MSZP?
Ez már a vég... és az önkormányzati választások után, máris feláll a „nagy-csapat” végleg ránk-települve hatalmukkal! A vallás itt megint csak máz! E burokkal - hiszik - védve vannak?

Úgy vagyok már, mint Ady: "Nyugtalan, beteg, sírógörcsös, nyavalyás és amellett öngyilkossághoz gyáva fráter vagyok... Utálom az életem, amit csináltam s amit csinálni fogok, ha fogok..."

Lehet, én is elhagyom e hazát? - Lehet, "mielött megbolondulnék vagy megölném magam..."


2014.06.25.
 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Fojtott némaság...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »