Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Gyurcsány 12. évértékelője...

 

...vázlatosan írtam le, lehet szellősebbre sikerült, akként is, hogy mimikáját visszaadni nem tudtam, de a „világítóan tiszta” mást- másként és annak meggyőző hitelével próbálkoztam, miként benne a szíve volt és a demokratikus eszme igaza! Fellobbantva itt egy más erőként, „a tapadós, alaktalan éjszaka ellen”...

ahogy:

„A lég

finom üvegét

megkarcolja pár hegyes cserjeág...”

---

S a szív a hang.” (J.A.)

Árulás, lopás, urizálás fennhéjazva... Orbán Magyarországa. 12. évértékelése. Sok remény és bizakodás, de árulás és becsapottság és hitehagyottság van.

Magától ez a világ nem szűnik meg, sokat kell akarni, sokaknak kell akarni, ami lesz, oda jó megérkezni! (Majd)

Sokak Magyarországa, munka tisztességesen megfizetve, de Orbán elárulta a hazát. Félelem természetes... most, amikor – ahol- egykor, szebb reményeket táplált Magyarország. Sokaság és sokaságnak a világa, a tisztesség a felemelkedés előmenetelének alapja, és nem a bűn... a kegyeltek elképzelhetetlen mértékben gazdagodnak. Csókosok, gázszerelő, uszoda és stadion építők, Másodpercenként 1000Ft-t keresnek a gazdagok... Óránként milliók kiszámlázva. Pénz, amit elvesznek, az a mi zsebünkből van. Fizethetnék az orvosokat és sokak másokat... a tolvajok ma Orbán barátai. Cigány-embernek nem lesz munkája, mert a felelősök meglopják őket. Oka van a felháborodásnak. Szabad lopás van, ezért vagyunk ellenfelek! Ha lophatnak, nincs törvény, nincs közös Magyarország... az erősek törvénye érvényesül, ezek a keveseknek adottak, a sokaknak kevés jut!

Korruptak, vizet prédikálnak, és bort isznak. Mezőhegyest, és a mezőgazdaságot is szétverték- tiltakozás van... de a miniszterek nem mernek szem elé kerülni. Ha vége ennek a kurzusnak, mert vége lesz... visszavesszük, amit elvettek... de tisztességesen, bírói úton!

Kormány nincs, politikai jelmezbe öltözött bűnözők vezetik ezt az országot. Büszkeség csak a normális életet tiszteletbetartó sokasággal lehet.

Migránsokról... válság és súlyos következményekkel itt. Biztonság. Szeretném, rendben legyen Európa. Kötelezettségünk van... a kereszténység európai nyelvén is- álláspont ma szélsőséges... Orbán becsukta az ajtót! Orbáni világ, hazug és szélsőségeiben nem képes befogadni senkit... nincs elég szakember, és elzavarják őket? Pokolba kívánják ezeket az embereket. A többségnek joga van dönteni ezekről... háborúk ezért voltak, mert a parancs: az emberi tisztesség a történelemből kimaradt. Fajankók kormányoznak, csak majd kirekesztenek bennünket, ha nem- akkor a szélén elleszünk magunknak. Orbán megnyerhet egy-egy játszmát, de elveszíti a magyar sorsot. Orosz, mint kedvenc... ahová raportra megy Orbán. Putyin elszigetelődik, most hirtelen barát lettünk. „Vidám-barakk”!

Nagy baj lesz, ha orosz a minta... de partnerként együtt lehet működni és az más. Az állam impotens. Pedagógusok, aláírást gyűjtenek... Brüsszelnek ellentmondanak?! Hm... három orvos és két nővér megy el naponta az országból. Egyetemek drámai helyzetben vannak. KLIK mint egyként munkáltató és nem értik, hogy itt sorsok vannak! Tönkre megy jelenünk és tönkre megy a jövőnk is.

Nem lehet együttműködni a Fidesszel. Alkotmány és alkotmányosság bajban, az alkotmánybíróság kiherélt...

Nemzeti italbolt, sorkatonaság – mint ötlet itt van előttünk. Kettős állampolgárság szavazati joga... nyugdíjpénztárak ellopása. Bedőlni nekik nem szabad. Szerénység és büszkeség és érdem... szervezeti növekedés. 37%-os támogatottság Hajdu Lászlóval az élen. Munka van, tisztesség és hit van. Sikereink vannak.

Sokak Magyarországa programját közre bocsátjuk, nyugalom, béke, gyarapodás és Európaiság. Orbánt elküldeni nem nehéz, de örökségével nehéz lesz megküzdeni. Európai lesz vagy nem lesz Magyarország? - ez itt a kérdés! Iskolák a gyerekeké! Visszaadni nekik. Időt kell adni a pedagógusoknak.

Orbánék meg vannak húzatva. Legalább Apának legyen jó Orbán, ha már ilyen rossz miniszterelnöknek!

Orvosokkal az egészségügyben a mértékletesség az elsődleges. Béremelések kellenek... 10 éven keresztül. Hazugok vannak most a kormányon. Egészségügyből sok pénz hiányzik 3-400 milliárd forint. Irdatlan összeg! Nincs ingyen egészségügy... sorrendet betartani.

Gazdasági ügyek Mercédesz jött mialattunk, más (Land Rover) Nyitrára ment ő alattuk, ez a különbség köztünk. Az orbáni világ közelében nem jó! Adókedvezményekkel sem! Tönkretették a hazát, a gazdaságot! Paks, és a miniszterelnök még arra büszke, hogy nem tudja bekapcsolni a számítógépet! Menni a világgal előre... szél- napenergia, és digitális forradalom. Új világot nem lehet megállítani a határoknál! Készülünk egy jobb világra, sokak Magyarországára!

Ennyi vázlatosan a Gyurcsány évértékelőjéből!

Elmondta, amit kellett. Tömören, benne volt minden!

Orbánéknál míg ég a világ, teszem hozzá József A. szavaival, addig: ”Mint omladék, úgy állnak a gyárak, de még készül benne tömörebb sötét” - a pusztító romlás, a tisztaság és szenny, a civilizáció és az elmaradottság választóvizévé lett... sivárság már a földekről is visszaköszön. Ez Orbán és az orbáni világ, tőlem- még szabadon!

Lapos darabossága (ez a jelen) és a reális számvetések mellett: őrizzük meg magunkat jobb időkre! Mondom mások mellett én is!

Mondanám tovább is, lenne is mit, de értelmesebben már én sem tudom előadni... hogy ami itt van az minden, csak a sokak számára nem élet az... annak nehéz nevezni... vagyunk és ezért nem Orbánnak hála, ha rajta múlna, már nem lennénk. A gazdagok megtömték zsebeiket, Orbánnal az élen jól elvannak, szétosztották maguknak Magyarországot! A sokak meg egyre szegényebbek, még jóindulattal sem tudom a morzsákat valaminek is tekinteni, mert a szándék a pokolba vezető út lett. Igazat csak a szegény szólhat, azon fölül már minden hang hamis csak. Erő itt erővel és erőszak határain az emberi szenvedés megrendítő volta...

Védőpajzsként ott Orbán szögesdrótja, tőlünk mit kérhet egy gazdag korrupcióban sáros főúr, az igazságot akarja? Nem hinném, a megkövetelt tisztelet betartását várja el. S a gyalázkodás 888-tól, a mások családját sem kímélve itt, már- csak félve várt a jövő, morális mérlegén a jelen hiúsága s a becsvágy uralkodik... a megfellebbezhetetlen bűn gyötrelmes kételyeivel ég ránk a szégyen- a legszemélyesebb szenvedés máglyájává, hogy hagyjuk... mert hagyjuk. A miértek kérdésének pörölycsapásain csak a „kancsal emlék szépíthet tovább”! Gyurcsány értékelését már megírtam a www.magam-emeszto.hupont.hu oldalon...

 

a hatalom lever

 

vágnám már a hatalom fejeihez

hogy ez az élet nem élet

már oly kínnal lett tetves

s szegényes az élet

hogy már erő ellen sem mehetek

már erővel...

- a hatalom lever

pedig dolgomat teszem -

...csak az öntudat veszett – félek:

most a rendben lépő mellett

rohanó dönt szélbe mellet

...úgy lassacskán hogy sebesen

idő előtt keservesen” – (szőke)

 

2016. 01. 26.

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 278
Heti: 1 085
Havi: 4 230
Össz.: 373 341

Látogatottság növelés
Oldal: Gyurcsány évértékelője...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »