Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán jóslatai -

 

anno, az MSZP felé - a teljesség igénye nélkül, ám – amit ráhúzott a szocialista kormányokra, azokat mind magára vállalta a hatalommal és megcsinálta... hazug és aljas ez a szerep, amit felvállalt, a mai napig is ezzel él!

 

.fészkelődik már amaz egy

mely gong lesz majd és gongütő

s jelenti:

indul az űzettetés

hajnalodik”

- nincsen út visszafelé

ez a gyorsuló lélegzetek kora -

 

Lássuk hát, mit jósolt Orbán, ha nem ő kerül hatalomra:

Tandíj, diákhitel akadályozása, otthonteremtés (ja, hogy itt az áfacsökkenés /hétéves kormányzás után, huh- ez igen!/, a CSOK felemelése, ebből sem lesz más a szegényeknél, mint esernyő a fejek fölé és nem tető! Kizárólag a gazdagoknak, pénzeseknek kedvezett, ám lesznek, akik megpróbálkoznak, majd a hitelekkel, hogy felvegyék mellé a visszatérítést is, de ráfaragnak, mert nem tanultak a banki megsegítésekből!) , nyugdíjemelés, hogy legyen miből kifizetni a megemelt gázárakat... (nála morzsa- nyugdíjemelés nélkül... különbség van? - csak a tálalásban!) - nem létező pénzügyi problémák és a Bokros iránya... (és Matolcsy és Varga smafu?) győztesek vagy vesztesek leszünk, élhetünk jobban is (és élünk? Pedig, ezek Orbán szavai!)... meg kell állapodnunk... földet el akarják adni... (mit tesz ő- eladja!) - nincs hova visszavonulnunk... (milyen igaz) - alárendeltek a vállalkozások...(miként nála is és még megalázottak is) - ellenzék, agresszívek, kíméletlenek... (magából indult ki, de nem jött be, mert az ellenzékiek tesze-toszák lettek!)

Elszabadult árak lesznek, ha nem lesz kormányváltás, lesz fizetős egészségügy... stb. (már egészségügy sincs) - megszorítások lesznek... (vannak- mások sincsenek) - adóemelések lesznek ha nem lesz kormányváltás... lett kormányváltás, mert hazudott a népnek és lett adóemelés is, már maga sem tudja mennyi fajtáját hozta életre! Statisztikákat hazudik, számokat írnak át... Egyik oldalt megcserélik a másikkal, így a követel' és a tartozás' kiegyenlítőbb lett, de csak papíron minden. Az orbáni valóság gyatrára, siralmasra sikeredett – a mai napig ráfér minden a vastag bőrére! Vélemény ez! A sajátomé is!

Ma már gyűlöletkeltéssel is vádolhatom, összeveszít népeket, nekimegy mindenkinek, aki nem dicsérőszóval illeti... véd, harcol, felbolygat, példát mutat, de csak elrontja a helyzeteket... a Lengyel is ekként kezdte meg- most- új kormányával idejét, és a nép máris az utcán van, hogy „ez nem Budapest” felkiáltásokkal tüntetve! Hasonlóképpen építik le a demokráciát, mint tette Orbán... mert ő lett a példa, hogy mindent meg lehet csinálni... az EU egy békés fejőstehén...

Európát Orbán teszi tönkre, békétlenkedéseivel, eszement harcaival, hőbörgéseivel- csak gyűlöletet kelt, és egymásnak ugrassza a nemzeteket! Ebből hogy jön majd ki? Rosszul, mert a nép (mi) isszuk meg a levét s az EU is ébredezik már... jön a „bünti”!

Kilépünk? Akkor lesz végünk! Mert bár „...tele a padlás az állami vezetők rokonainak, ismerőseinek korrupt ügyeivel: legyen szó az oligarchiáknak éppen most átpasszolt földekről, a trafikmutyi nyerteseinek meggazdagodásáról, vagy éppen a plázastoppal kapcsolatos kormányzati intézkedésekről. /.../

...közben a Fidesz-közeli üzleti körök továbbra is számolatlanul jutnak közbeszerzési forrásokhoz, rokonok és barátok cégbirodalmai nőnek ki a semmiből, hogy aztán állami pályázatokon milliárdokat besöpörve vonogassák a vállukat a bennfentes ügyészségből adódóan a felelősségre vonástól való legcsekélyebb félelem nélkül, egy dolog nem változik a Fideszben:

a pénzlapátolás közepette még mindig Gyurcsány a téma...”

 

mily meglepő

 

most, „mikor már komolytalan

és oktalan”

semmihez-sincs-kedvemet lelem

árnyékban a büszkeséggel

de nem

felhőtlen

mégsem...

már önmagamban jajgatom

minden reményem

- merthogy

pesszimista lettem -

...lenni most így lehetetlen

már így magam- magammal temetve el

...nincs is itt ki- segítsen rajtam – (szőke)

 

2015. 12. 21.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 60
Tegnapi: 226
Heti: 60
Havi: 3 205
Össz.: 372 316

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán jóslatai...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »