Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a bukás...

 

- hadd magasztalják szavaim – szembeszállt már mindenkivel, lelkét odavetve és ontja a csimbókos nyerset... igás szegénység és az ősi földbirtok jogán... (!)

 

 

Hogy éljünk a holnapért, miért érdemes volna, ha a lélek ily hullámzó... a nyomor sarából ízlelgetni a jót, hogy lehet, ha mindig a rosszabb felét mutatja a sors? Az őrültség, azonban felszabadítja az elmét, és így kimondhatunk olyan dolgokat is, amelyek elsőre talán tényleg őrültségnek hangzanak. Pont most, pont ma, pont itt, pont ilyen körülmények között bukásról beszélni? Pláne a mai napon, egy nemzeti gyásznapon... Nevetséges még feltételezés is. Irigység, rosszindulat, hazaárulás, miként kommentálva van: „a mi miniszterelnökünknek mindig, mindenben igaza van”! Ez azért számomra kissé gyanús.

Orbán Viktornak abban tényleg mélységesen igaza van, amikor kihasználja mások tudatlanságát, félelmeit, előítéleteit. Ilyen pompás kilátások ellenére az ő bukásról zagyválni merő rosszmájúság, délibábos vágyálom és szemenszedett hazugság. Ebben az esetben azonban érdemes szertefoszlatni azt a népszerű városi legendát, hogy Orbán Viktor egyéni boldogulása azonos az ország felvirágoztatásával.

Orbán jelenleg az egész politikai eliten rajta tudja tartani a kezét. Hogy ez mivel bizonyítható? Ezt nagyon egyszerű megmagyarázni. Mivel jó nagy hülye lenne, ha nem ezt csinálná. Már rég meg is bukott volna. Van pénze, hatalma és rengeteg kompromittáló adattal rendelkezhet mindenféle emberekről, egyszóval mindenkiről. Az ellenzéki oldal sem- nem a világ megmentésére szövetkeztek. Van ott is emberi gyarlóság dögivel, csak ebben a szorult helyzetükben nem nagyon tudnak mihez kezdeni vele. A hét főbűnből jut elég mindenkinek, még nekünk is.

Ha a baloldal egy kicsit is erősödött volna, akkor most a miniszterelnök úr jámbor filantrópként védelmezné a menekültek jogait, és kikelne a határokat lezáró, embertelen kormányok ellen.

Nálunk a törésvonal nem a jobb- és a baloldali emberek között húzódik, hanem, az ájtatos, múltba néző árvalányhajasok, a hátrafelé nyilazó, nyereg alatt puhított hősök, és a mában- jövőben gondolkodó emberek között, mindkét csapatban játszanak jobb- és baloldaliak, valamint olyanok is – egyáltalán nem kizárt, hogy ők vannak többen -, akik egyik oldalhoz sem sorolják magukat.

...s e kétfelé szakított ország egyik felén azok élnek, akik kedvelik a diktatúrát, főként annak puha formáját, azt, amelyik megsimogatja a fejünket, ha jók vagyunk, és csak kicsi kokit ad, ha rosszak, és e diktatúrát üzemeltető bácsi mindig tudja mindenkiről, hogy az illető jó-e vagy rossz, apánk helyett apánk...

És már innen-onnan – miként minden mindennel összefügg- már:

Egy korabeli vicc szerint L. I. Brezsnyev sürgősséggel összehívja a Politbürót s kiadja az ukázt: azonnal kezdeményezni kell az ENSZ-nél az időzónák eltörlését, s ezzel az egységes számítás bevezetését. Próbálják neki elmagyarázni, hogy ez nem lehetséges, de ő köti az ebet a karóhoz: “Az időzónákból komoly diplomáciai kellemetlenségek fakadnak. Legutóbb táviratot küldtem II. János Pálnak, melyben sajnálatomat fejeztem ki az ellene elkövetett merénylet kapcsán, s kiderült: még meg sem történt!” …

No valami hasonló “magaslatokra” kezd süllyedni a mi provinciális, háztáji diktatúránk is.” Elébb jött a sunyi propaganda (esetenként “nemzeti konzultációkkal” fűszerezve), amellyel megteremtették a “társadalmi igényt”. Azután következett a jogászkodás, tehát a szabadságjogokat alaposan megkurtító törvények “megalkotása”, végül pedig a “cselekvés”. Ugyanez vonatkozott a korrupcióra is: elébb törvényesítették a mutyizást, s csak azután következett az effektív lenyúlás... most folytatódik a költségvetés módosítása, majd 30, utána már 60 milliárd lenyúlása (természetesen a megszavazás után- legyen már hiteles az is), a „népvándorlás” okán.

Az Orbán-kormány eddigi menekültpolitikája láthatóan nem szólt másról, mint a feszültség szításáról, a menedékkérőkkel szembeni gyűlölet elmélyítéséről. Ha mindezt a nemrég fideszes parlamenti határozatban elítélt Európai Unió pénzéből tette, akkor nem csak hazug, de még pitiáner módon aljas is.”

A CÖF, a maga természetéből (kétszínűségükből) adódóan- ettől teljesen függetlenül, jótékonysági bált rendezne a menekültek javára... „országunk és egyben Európa zöldhatárának megvédése, figyelemmel keresztyén kultúránkra is, erkölcsi és hazafias kötelességünk"mellett... A kormányfő a saját két kezével bontaná le nagy bőszen a kerítéseket stb. süket dumákig van ott már minden.

Mint az oktatásügyben is, ahogy változik az ember az idővel és belátva a nevetséges részek rontó súlyát: jön a PÖCS-ölések helyett a bel-Becs?

Mivel nálunk és Európában mostanában a szélsőjobb kezd divatba jönni, és az emberek nagy része nagyon meg is kedvelte ezt a nyári-őszi kollekciót, a miniszterelnök úr a legmegfelelőbb választ adta. Jött, látott, győzött. A logika törvényei kérlelhetetlenek...”

Szijjártó: Magyarország egyetért Angela Merkel német kancellár felvetésével, amely szerint a lehető legszélesebb politikai egyeztetések szükségesek a tárgyalásokon keresztüli megoldáshoz. Szíriával kapcsolatban megjegyezte azt is: „be kell látni, hogy a transzatlanti közösség és Oroszország közötti megállapodás és koordinált akciók nélkül nem lesz megoldás.”

És Asszad- és az orosz bombázások (török légi-határainak megsértése - naponta), annak céljai... biztos, hogy ez az oldal nekünk jó – egyáltalán a jó oldalon állunk? Hogy a gyökereknél kell változtatni, azt már az elején is mondtuk – ezzel egyetértve: „Ennek része az IÁ elleni nemzetközi szerepvállalás erősítése, továbbá a közel-keleti helyzet stabilizálása, amelyhez a megoldás kulcsa Szíria” - ha tettre kész a tartalom és az megnyugtatólag, számunkra is- a megfelelő oldalon váltódik valóságossá! - lehetne értelme, de- és makacs ragaszkodású dolgaink (most és mindig) más-más tévutakra sodornak bennünket... ahogy történelmünkben volt is.

A jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a migráció kérdése "civilizációnk jövőjéről szól". Úgy tűnik, "nemzetközi szervezetekre hiába várunk", ezért nemzetállami hatáskörben kell megoldani a problémát - mondta. Szorgalmazta a határőrség visszaállítását, szerinte azzal lehetne a leghatékonyabban kezelni a migrációs hullámot. Sürgette továbbá, hogy a Magyarországon lévő bevándorlókat zárt táborokba gyűjtsék. Leragadtak az okozat „gyógyításánál”... a zárt táborok régmúlt, már a történelemből ismert valóságában, honnan majd a jajdulás lesz... félelmetes voltában – egyre ijesztőbb a mélység, melybe süllyednek – a rémület ezzel a rettenetes élménnyel, ami magába sűríti a fájdalmakat, azt az érzéketlenséget, amivel más emberek felé mutat, s ez szólna "civilizációnk jövőjéről"? Ha belátnánk, hogy van egy humanista minimum, amit nevezhetünk európai minimumnak, és… és itt így, amott amúgy látják. Hát, pedig olyan egyszerű, mint egy petrarcai szonett rímképlete. Emberi minimum? Mindenképp. Humanista minimum? Mindenképp. Európai minimum? Mindenképp. És lássuk be, milyen jó lenne, ha a “nemzeti minimum” is valami ilyesmit jelentene – de ez utoljára a reformkorban fordult elő... (!)

Az MSZP-s Tóth Bertalan reagálásában azt mondta: a kormány folyamatosan a konfliktus keresésében és élezésében, nem pedig megoldásában érdekelt, ehhez asszisztál Szijjártó Péter is, ami egyértelműen látszik a szomszédos országokkal való pengeváltásokból, valamint az EU-ban és az ENSZ-ben tett nyilatkozataiból.

A szocialista politikus szerint a kormánynak a "külpolitikai ámokfutás" mellett nem a magyarok biztonságérzete fontos, hanem ellenkezőleg, a félelem fokozása, hogy elterelje a figyelmet például a korrupcióról. A menekültválságot csak közös európai együttműködéssel lehet megoldani - mondta.

KDNP: "nem vagyunk iszlámellenesek, hanem bevándorlásellenesek vagyunk"

A KDNP frakcióvezetője, Harrach Péter szintén logikusnak nevezte a világkvótára tett magyar javaslatot, de megerősítette: a kötelező európai kvótát nem fogadják el.

Hangsúlyozta azt is: "nem vagyunk iszlámellenesek, hanem bevándorlásellenesek vagyunk". A migránsáradat okai között említette a demográfiai helyzetet és "az irányított bevándorlást". A megoldás szerinte az önvédelem lenne a kibocsátó országokban. Megjegyezte azt is, van olyan európai ország, amelynek elnöke ma nem lenne elnök, ha a migránsok nem szavaztak volna rá.

S jött a keresztényi gyökerek blablájával! A semmi, így lesz valami, Harrachnál!.

Magyarország azonban mindeközben kegyetlenül megbukott. Egy szegény, kiszolgáltatott, leszakadó, balkáni országgá vált, kezelhetetlen szociális és társadalmi problémákkal. Van egy rendkívül drága miniszterelnökünk, egy hadseregnyi államtitkárral, aki a korrupciós ranglistán egyre jobban teljesít. Ha valaki azt mondja, hogy mindez aljas hazugság, az csak ámítja magát. És Orbánnak minden joga megvan, adva van, hogy tegyen, tehessen, amit csak akar (!) - sőt a milliárdokba kerülő kormánypropaganda meg is erősíti őt ebben a szent hitében.

Számukra azonban a „dögöljenek meg a liberálisok, a baloldaliak és a hitetlen kutyák” elegendő ahhoz, hogy kellemesen érezzék magukat a komfortzónájukon belül. Az, hogy nagyrészt együtt élünk, együtt halunk, nem nagyon érdekli őket.

Az ellenzéknél az se verte ki a biztosítékot a megfellebbezhetetlen igazságosság oldalán, hogy Kósa Lajos mind a mai napig nem tudta megszerezni a diplomáját, és még a saját gondolatai között sem képes eligazodni. Mihez kezd akkor majd másokéval?

A jobboldalon meg kéne már végre érteniük a hangadóknak, hogy piszkosul átverték őket. Szervezzenek egy tisztességes, normális, mérsékelt, konzervatív pártot. Legyen a jelszó: „Isten, Haza, Család!”. Nekem ezzel önmagában nincsen semmi bajom, csak vegyék már végre komolyan. Isten nem akarhatja azt, hogy ebben a Hazában 4 millió ember éljen szegény Családban. Csodálják meg Szíjjártó harcügyminiszter villáját. Annyival nem különb ő azoktól, akik a pártját megszavazták. Rogán, a propaganda miniszter - vagyonnyilatkozatát többször is módosította, újabb és újabb „négyzetmétereket találva” mind a pasa parki ingatlan, mind pedig balatonlellei nyaralója esetében, továbbá szülőfalujában lévő, örökölt házát sem sikerült pontosan bejelentenie.

2014 októberében Rogán azt állította, lezárult a NAV vagyonosodási vizsgálata és mindent rendben találtak nála. Az adóhatóság részéről adótitokra hivatkozva a nem erősítették meg az értesülést. A hazugság folytatódik... következmény lehet még: miként a gumiszoba sem lesz kizárt – amiként- minek rugalmas fala már nem tolható odább!

A FIDESZ-KDNP-nek rengeteg ideje van még, de Magyarországnak már nincs több. Nem sok jóra fog vezetni ez az unortodox emberkísérlet...”

Szeretném elérni: „hogy végre egyszer majd a helyén tudjuk kezelni a Kossuth-nótát, hogy a kokárda nem lesz stigma a politikus csizmadiák mellén. Hogy végre megérjük: lehetünk hazafiak nacionalizmus nélkül, becsülhetünk valóban értékes írókat és nem leszek véresszájú libsikomcsi, ha azt mondom, ami a szívemen, miszerint Wass Albert egyáltalán nem tudott írni, de legalább kicsit sem.” Ez még várat magára...

 

merthogy

 

már nem arról van szó

hogy kegyért kegyet adj:

hogy a nagyszerű

Sátánt reméljem magaménak

megtalálni a siralmas bűnök” tengerében -

...s nem is a napkeletű

angyalt kerestem - Rafaelt -

rá sem találtam...

s még az sem vártam

hogy Ádám-rangú lényeket lelek

a szürke nyüzsgésben” - csak e létben

hittem

...merthogy ”birhatatlan-sok volt a fény”

mert az idő is hamisan

a történésekben

melyekkel a múlt itt s így nekünk

örök-emlék már nem lehet! -

Kezem üres kezed üres mi lesz velünk? – (szőke)

 

2015. 10. 06.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 67
Tegnapi: 54
Heti: 383
Havi: 3 528
Össz.: 372 639

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a bukás...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »