Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Brüsszel bekeményít?

Magyar külügy is rábólint... lám, a kétarcú politika (!) - ide is- oda is nyalunk (véletlenül sem tartózkodnának- legalább addig, míg ki nem derül az igazság – csak feltételezésekre alapozni ostobaság). Hogy lesz ebből Paks-2, egyáltalán bármi is?
Mára már kiismerhetetlen Orbán....
(e korról alkotott véleményem bizonyára vitatható, nemegyszer eltér az általában elfogadottaktól- de és joggal háríthatnám át a felelősséget a történészekre, ideológusainkra, politikusokra és közgazdászokra, miért nem tárják fel alaposabban, részletesebben ennek a kornak, és a személyiségnek történeti motivációit) – annak ellenére is, úgy hiszem, hogy az alapvető tényeket ismerem. „Helyetted testkultusz impozáns reneszánsza, tekereg egy testrész impotens vitustánca.”

Tovább...
Az orosz vélemény szerint:
"a kibővített szankciós lista közvetlen bizonyíték arra, hogy az EU tagországai az Oroszországgal a nemzetközi és regionális biztonsági kérdések terén folytatott együttműködés leépítésére törekszenek".
És már a terroristák nemzetközi közössége is örvendenek (atya-gatya mi van itt?) - mondják: "Amit nem sikerült nekik az elmúlt évtizedekben elérni a maguk erejéből, azt Brüsszel könnyedén megvalósította. A felelősséget is Brüsszelnek kell viselni azért, hogy élesen rosszabbodik a helyzet Afganisztánban, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és a világ más pontjain".
Az orosz külügyminisztérium felvetette: „tisztában vannak-e az uniós országok azzal, hova vezethetnek ezek a felelőtlen lépések, akár a politika, akár a gazdaság terén.”
Orbániából ez senkit nem zavar?
Mi lesz a társadalmi kötelességgel, hogy biztosítja majd a megélhetést- munkával, ami nincs- vagy intézményein keresztül lesz ráhatás? „Ha a kormány megsérti a nép jogait, a felkelés – az egész nép vagy a nép bármely része számára – legszentebb jog és kötelesség.” Mintha, ezt Orbán is mondta volna, mikor a hatalom elzavarásáról beszélt, ha a nép nincs megelégedve vele! De mert e hatalom „Oly nagyon szerelmes a jó magyar földbe, hogy egyre többet szerez – magának – belőle” már a végállomás előtt az utolsókat rúgja... (belénk még) –
„Lehet a demokráciát alakítani, gyúrni, szigorítani, lazítani, ha a lényege nem változik.
Ez azonban Orbánnak már nem elég. Ő beszédében kiadta az ukázt, hogy a lényegét kell kiirtani a demokráciának. Megszűnt a kaján összekacsintás, a haverok közötti vagy a „szalon” jellegű, diszkrét megmondogatás. Tusványos brutálisan nyitja a szelepeket, oldja az elfojtásokat. Nyíltan, bele a kamerába. Orbán Viktor átlépett egy olyan határt, amelyet átlépni már nem csupán történelmi   hiba. Bárhogy számoljuk a kétharmadot, nincs ugyanis felhatalmazása arra, hogy a magyar nemzetet kivezesse a demokráciából!”
Az erkölcsök állapotában még követhetjük hajlamainkat – ettől még többé-kevésbé egyformák leszünk, eleget teszünk a józan ész parancsának és a társadalom szükségleteinek, de mert az erkölcs elveszett és csodák sem születnek, nincs mi közül választani, csak a romlás marad... ó mily keresztényi! Orbán a szabadságot is saját kezével fojtaná meg, és zsarnoksága csak a szolgaságot hozza. Az eszmék összekuszálódtak, bűnökkel és már katasztrófákkal is terhes a politika! TEK-ben és a rendőrségében bízik? - lehet, bár azoknak a rokonsága sem mind Orbán-párti... s ahogy kimondja, már bármi lehet (és annak az ellenkezője is) – ezzel adnák a nemzeti jelleget?

Konstatálhatjuk: „ ha Magyarország, a magyar állampolgárok, sőt a magyar nemzet hagyja, engedi (ne adj’ Isten: hozzájárul), hogy Orbán a demokrácia eddig még rugalmas kereteit már ne csak feszegesse, hanem meghirdetett programja szerint reálisan le is bontsa, akkor – fájdalom! – Magyarország számára a történelem belátható időn belül véget fog érni. Mindaz a gyanús és árulkodó retorikai maszlag (a keresztény-pogány ősmagyarkodástól a Horthy- és Kádár-kultuszig), amit őrült emberek habzó szájából kapunk immár évek óta úgymond megpróbál materializálódni, ténylegesen megvalósulni. S mivel ez rendszerszerűen lehetetlen, a folyamat fel fogja számolni saját magát. Ez nem egy messianisztikus jövendölés, hanem józan belátás kérdése.”

Már a szép szavak is vacognak,
hogy „olcsó” a jelen, s benne a formálódó ember
a célok mellet-dagasztó érzetében.
Itt markába vett a döbbenet, hogy értelmet így érjen…

Múltjára kacsingat véreres-szemmel a hatalom-
adva ösztön-sorsot

minthogy, „mivelhogy, miszerint s pediglen”,
címerez egy címeres vivátot nemzetem-

Isten megsegít, helyt áll helyettem és tűr,
tűri bal-sorsom és hatalom-tanod,

mit mindenével javadra számol a szánalom
új-erkölcsű magyarságom ölében — (szőke)

2014. 07. 27.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 269
Tegnapi: 330
Heti: 1 072
Havi: 4 217
Össz.: 373 328

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Brüsszel bekeményít?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »