Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán ide-oda kanyargó gondolataival

 

- Nincs már gát, nincs semmi, csak vágy ostobamód égbe tőr és kevély – bűnöktől soha nem pihen el...

 

Nehéz az élet... és az értetlenség. Immár Orbán is megtapasztalja, hogy milyen az, ha a becsület úgy kívánja, tesszük mit tennünk kell (legalábbis hisszük tetteink helyességét, igazságunk erejét). Az élet mindig áthúzza a számítást, pláne, ha a hazaszeretet kufár-módja világlik ki, miként a pénz- a vagyon és a hatalom az első. Kerítés nélkül is eljuthatott volna Orbán oda, ahová eljutott „végvári vitézként” harcolva, szabályokat betartva. Talán előbb is lehetett volna az, amire most hozott döntést az EU, amiként már végeláthatatlan sorokban elárasztotta így a menekültáradat. Lámcsak, a pénzt, a kerítéssel lett kidobva... Istenem, mennyi mindenre el lehetett volna költeni! Törökök kapják a pénz s nem Orbán, aki hitte mint utolsó végvár- ki Európát is védi, meg a hazát is vele, a meglévőtől nagyobbat szakíthat majd... lehet, be is jött volna, ha nincs a böllenkedés „ürügyminiszterünk” részéről és nem figyelnek a diplomáciára annyian- de mert mindenkinek nekiment, a figyelem központjába kerültünk s negatív megítéléssel! Hiba, hiba hátán... Ellátórendszer nem működött az elején, pedig – állítólag Orbán mindent látott előre – így nem is volt, mi összeomoljon mint a horvátoknál, ekként csak és kizárólag a civilek tartották fenn a a „rendet” pusztán emberségből és nem kormányzati segítséggel. A köszönet elmaradt, a Fidesz frakció írásából megtudtuk gusztustalan hozzáállásukat, a civilekhez... (egyébként Orbán sem lenne ma sehol sem, ha nem lett volna egy Soros-alapítvány, ugyebár?) A videók már elébb is mindent megmutattak, mert- és hogyan is volt a segítség iránya kormányzatunknál. Augusztusban még nyaraltak és szóban- a szögesdróttal voltak elfoglalva...négyszeri hőségriadó közepette építette parancsra menekült, civil és katona, míg nagyjaink a valagukat áztatták Adrián (vagy másutt)!

Azután már, bő egy hónapja felpörögtek az események, jönnek a bevándorlók végeláthatatlanul – Európa őket még fogadja, mert a szöges ellenállás nem jó semmire. És Orbánt lehűtötték nagy-nagy reményében, hogy a szabályok betartásáért, amúgy a menekültek megakasztásáért megkapja a baksist. Elmarad- azért a szeletből egy picinyke részt talán kapott is. A menekültek, mert hívták is őket, mertek nagyot álmodni, hát hogyne mertek volna- a szegénységből a jobb-élet reménye felé, innen már az út- csak egy karnyújtásnyira! Hogyis lehetne megállítani őket... immár olyan lett a vándorlás mint a sivatagi sáskajárás, majdhogy mindent letarol – mert nincs szervezés csak erőből az izom-politika, melyre mindig gyúrt Orbán és csapata. Itthoni nép meg szenved magában, mert kormány nincs, így az sem, aki kormányozna! A végrehajtások beindultak, beszednek mindent, ami nem is volt még arra is küldenek értesítés, a jegyzők jóváhagyják, a fizetésekből, nyugdíjakból meg vonják! Ekként, csak még nagyobb lesz a nyomor... káosz van - a nagyoknak, már lehet a zavarosban halászni, ekként intézményeik is, és a szolgáltatások sem másként. Minden „vívmány” odalett... immár a morzsáktól is meg vagyunk fosztva. Észhez térünk még valaha?

Hol van itt érzés és kiben lakozik még némi emberség? Mit képzelhetnék el, merthogy még porosabb minden... és inkább hihetném, hogy már itt harsog az apokalypszis, ahogy káoszában a ma, míg az ember szédül, forog, akár a szél és sápadt-arccal a fény alá? Megfoghatatlan, hogy a kormány mennyire nem érzi mekkora a baj. A bevándorlás csak egyik oka a zavarnak, mármost a kivándorlás lesz a baj, mert aki itt marad, annak a komor sejtelem jut osztályrészül. Megoldásban nem jeleskedő kormányunk majd jóllakatja szavakkal! Hol itt a béke, a harmónia? Ha gyűlöltségben a lét, így hamisítja meg a valóságot e szétszabdalt országban, ahol szételemezve minden s 'verve is, ahol csak egy ellenséges társadalmat látni, miként hangulatát vetíti a tájra s a „vonulókra”, ahol a csüggedékeny emberek szomorúságát látni már nap mint nap. Szidjuk egymást, ahogy tudjuk, nincs józan belátás s épp a vélemények sokaságából kapjuk a hírt: „hogyha Európának nem tetszik a magyar kerítés, a kormánynak nem marad más lehetősége, mint átengedni a menekülteket nyugat felé. Az osztrák kancellár szerint ez is jobb, mint a szögesdrót.” Pont. Mindeközben- azért a horvát határon építik szorgosan, meg a románra is tervezik - ergo, basszák el a pénzt... „Mindemellett most sem az igazat, se nem a valódit mondta Orbánunk. Emlékezzünk, amikor „rendőrattakot” vezényelt a szerencsétlenek ellen, és megruháztatott néhány tévéstábot, másnap buszokkal vitette a menekülteket az osztrák határra a saját friss törvényét áthágva, és most is ez folyik, miközben katonaságot vezényelt békés városokba.” Hazudnak már mindenkinek.

...az egész színjáték egy méretes hatalmi játszma, ahol arra is volt idő, energia és nem utolsó sorban pénz, hogy a Lázár-Rogán affért Fidesz-módra lerendezze. Másképp nem ment, így adott játékszerül - a takarékos állam jegyében - egy komplett minisztériumot neki.

...a kerítés sem egyéb, mint szimbólum. Az arrogancia, a gőg és téboly emlékműve, amit azért nem kéne annyiban hagyni. Mivelhogy milliók életével szórakozik. Mi pedig itt, Isten barmai, takarókat gyűjtögetünk, egyebeket, egyetlenünk pedig haligalizik és röhög a markába. A háttérben mindeközben folyik tovább az ország módszeres lerablása, csak minden hír és minden hang elvész a vérzivatarban.” Ki lett ez találva, de nagyon...

 

béklyó

 

Vacoghatok...

adók adósságok

s halomban - e lét lett rongy

mára „vérszerű” sötétebb

- honnan szabadulni vágytam -

így metszett belém

a mindenség

s leszámolt velem -

 

...hogy jött a kín s a fájdalom

nem is vágyom

már mást

csak megszűnni

örökre itt – (szőke)

 

2015. 09. 24.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 74
Heti: 5
Havi: 4 305
Össz.: 373 416

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán ide-oda kanyargó gondolataival...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »