Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán tartalékai...

 

...a hangyaszorgalmú maguknak-gyűjtés eredményei itt... ím az embertípus benne, aki a nagy erkölcsi válságában is uralkodó típussá emelkedhetett – képes végleges uralomra jutni is?

 

„A múlt hónap végi 32 milliárd euróról 2017 végéig 10 milliárddal mérséklődhet a tartalék, amelyet egyebek mellett gazdaságösztönzésre használhatnak fel.”

Nem kell ide IÁ és ISIS, muzulmán és migráns, az országot két ember is tönkreteszi- iszonyú céltudatossággal, hogy minden moccanást járom elé fognak!

A hangsúly az egyebeken van... az ország tudatos kirablása folyik 2010 óta! Nem hivatkozom vissza miket írtam már le, de látszott Matolcsy és Orbán személyiségéből, habitusából, hogy mindenre képesek – nem az ország – a maguk érdekében! Ha egy ország élén beteg vezetők vannak (nem teszem a beteg szót idézőjelbe), ott az ország is beteg lesz – és lett is, mint láthatjuk, érezhetjük is.

Mára már a határokat is felszabdalták (hellyel-közzel vérrel itatva a meggörnyedt rögöket), ezzel álmaink is elmosódtak- nincs szabadság, száguldva rohanunk a szakadékba. Európa érrendszerében egy alvadt-vérrög képleteként sodródtunk, a gondok megismeréséhez (csak idő kérdése, mikor és hol lesz az elzáródás). A tartalékok elfogynak (mert élénkíteni akarják a gazdaságot? - eddig sem tudták, fogalmuk sincs a „hogyanról”, semmilyen módját fel nem ismerték annak, hogy változzon az irány... merre is- hogy pozitívumot mutasson)... mi lesz, ha az Eu-s pénz sem lesz már? - valósága a nyakunkon- érezhető közelségben.

Az a vég lesz.

Nem lesz tovább.

Orbánék nem értenek semmihez – megteremtették maguknak (a párton-belüli haveroknak, rokonnak), hogy a jólétük biztosítva legyen (és ennyi a tudás, ez se semmi!), de milliókat letaszítottak a mélybe, ahonnan már nincs (nem is lehet) visszaút („legalább 36–54 ezer gyerek rendszeresen, 200 ezer pedig alkalmanként éhezik...”) - van még lejjebb? - lesz! Amíg a pénz kitart, a kirakat még fényesedhet, de mögötte- már a lét, csak penészvirágaival büszkélkedhet. Még morzsa sem lesz (rezsicsökkentés, banki megsegítés és más „nyalánkságok)! Mert Orbán kivezetné az országot az unióból... 

"Óriási csalódás: Magyarország még mindig bóvli" - mi ebben a meglepő?

A terrorhullám, a migrációs ügyek jól jöttek Orbánéknak (éppen időben), hogy az ország figyelme róluk elterelődjön... szar a helyzet (de öröm az ürömben, hogy „Rábólintott az ENSZ, megjött a kilövési engedély az Iszlám Államra”), a gazdaság a békasegge alatt, most jön a kapkodás: „Az MNB azt is célul tűzte ki maga elé, hogy jól célzott monetáris könnyítései egyértelműen láthatóak legyenek a hosszabb futamidejű értékpapírok árában is. Az ilyen papírok hozamának csökkenése középtávon segíti az árstabilitás fenntartását, miután felpörgeti a gazdasági növekedést.” Hazugságok sorával nem lehet építkezni! - A kapkodás összekuszált így is mindent. Lásd most, a vonatok számának csökkenése (a menetrend változások) merrefelé mutatnak (?) - hiába a modern világ, hiába a technika, ahogy valaki már leírta: „vegyük ki életünkből a sínek világát, és a gondosan megművelt föld kietlen vadon lesz megint”! Igazsága itt!

Gyurcsány véleményez, de elfordulnak tőle- senki nincs vele... (amúgy a terrorizmus nem tabu téma, mint Orbán munkáját minősíteni sem az!), ha mindent hagyunk folydogálni a maguk útján akkor milyen változást várnak a pártok. Ja- hogy mindegyik magát hiszi okosabbnak másoktól? Hova vezet, milyen utakra?

Gyurcsány befogadó álláspontra helyezkedett migráns-ügyben (egy vélemény... miért baj az?) - és mert nem jó az, amit „a keresztényietlen miniszterelnök velünk elfogadtatni szeretne”. Ebben van némi igazsága, ugye?

A továbbiakban: „illegitimnek nevezte az alaptörvényt, a hatalomgyakorlást pedig illegálisnak. Hangoztatta: nem fülke-, hanem alkotmányos forradalomra van szükség Magyarországon. Azt, hogy tényleges forradalommal döntsék meg a rendszert, azzal utasította el, hogy erőszak és vér nélkül akarnak győzni, visszaállítani a demokráciát...” Így- még ha van is igaza, csak szócséplés lesz mindennek a vége, pedig a diktatúrákat csak elsöpörni lehet (ki is mondta? - talán Orbán? :))!

Gyurcsány: „Magyarországon egy évben 100-150 emberölést követnek el, nagyjából annyi áldozattal, mint ahányat a napokban Párizsban megöltek. „De ettől mi még nem vagyunk gyilkos nemzet” - no ezt nem tudom értelmezni, mert- ha innen nézem is baj, ha onnan nézem is az, de kit véd most? Elcsavart mondat lett belőle, kicsavart tartalommal... ezt talán nem kellett volna!

...a reakció jött is rá azonnal: „Az LMP-s Szél Bernadett lapunknak kijelentette: minden gyilkosságot meg kell előzni és minden gyilkosságot el kell ítélni. Hozzátette: a felelős politikusoknak tartózkodni kellene a terrorral kapcsolatos politikai nyilatkozatoktól és inkább a szolgálatokra bízni a megoldást. – Hallottunk már hasonló őrültségeket Gyurcsány Ferenctől – fogalmazott Volner János, a Jobbik alelnöke. Mesterházy Attila MSZP-s országgyűlési képviselő azt mondta: érteni véli, hogy a DK elnöke mit akart mondani, de ezt nem sikerült jól megfogalmaznia. No comment – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.” Gyors korrekciót Ferenc, mert most buktál!

Immár, tetszések szerint kelhetünk útra – s ha- erre téves, jöhet az arra? Ki tudja?

 

Megkopasztott hittel

 

.. a düh sürgeti a végkifejletet?

Szárnyalásra

ha nincs szabad gondolatom se

csak a csend segíthet?

Hittem

talán hajnalra újjászületek...

ám megkopasztott hittel

eddig is

megszólíthatatlanok voltak a zörejek -

már csak az önkínzó gyötrelem

mérge van bennem

lapulva vagy ékeződve

mindegy is-

ha itt

az igazság vert-ebként ténfereg...

igen itt (!) - itt

hol e szegénységnél

a mégis dicsőségesnek

hitt

iszonyú céltudatosság

kerge

valója lelt

„mely sürgeti a végkifejletet”! – (szőke)

 

2015. 11. 21.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán tartalékai
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »