Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbánék lépése diplomáciai elmebaj…

 

Az orbáni külpolitika lassan egyre inkább zsákutcába vezeti Magyarországot („politikai támadásra, politikai válasz dukál”!), nekünk ez cseppet sem lesz jó, viszont az EU-nak nemigen tud ártani. Viszont az Orbáni taplóság, hogy a hatalom jól megcinkelte a lapokat, hogy húsz évig a kormányon maradjon, ám a Fidesz-kabinet természete leginkább a gazdaságban érhető tetten.

A következmények cseppet sem viccesek: négymillió magyar él a létminimumon, további 1,38 millió pedig a létminimum alatt. Manapság Orbán populista uralma már abszurd – és ahogy jellemzik is - a Václav Haveltől származó és Kelet-Európában oly ismerősen csengő Abszurdisztánként. Nem kizárt, hogy már kezd a kívánatossal ellentétes hatást kiváltani a magyar kormányfőnek szentelt figyelem.

Melyek lennének azok az alapértékek, amelyeket megsértett Magyarország? Azzal gyanúsították meg Orbánt és kormányát, hogy az új médiatörvénnyel pórázon tartja a médiát, és azt a kormány ellenőrzése alá akarja vonni. Valójában azonban Magyarország csupán végrehajtott egy már nagyon régóta esedékes szabályozást, amely egy nyugati minta szerint működő médiarendszert akart létrehozni a fordulat óta (a külföldi médiakonszernnek bűnös közreműködésével is) teljesen fékevesztett módon működő médiavidékből.
Időközben - mivel a Magyar Alkotmánybíróság is ezt igényelte - már törvénybe rögzítették azokat a kiigazítások, amelyeket az EU megkövetelt.

Die Presse:

Az volt az EU egyik kifogása, hogy az új magyar alkotmány nem tartja tiszteletben a hatalommegosztás-elvét. Akkor sem érezte feszélyezve magát az EU-bizottság, amikor azt a groteszk kifogást hozta elő, miszerint nincs garantálva a jegybank függetlensége, mert csökkentették a jegybank elnökének a fizetését. Vajon valóban úgy beszél itt a kiskópé, ahogyan azt tényleg gondolja is? Hogy tényleg a juttatásainak a nagyságától függene egy tisztségviselő függetlensége?
A budapesti kormány azt válaszolta Brüsszelnek, hogy a válság miatt bevezetett általános fizetéscsökkentést a jegybank alkalmazottainak az esetében sem hagyhatja figyelmen kívül. Az Osztrák Nemzeti Bank hivatalnokai esetében természetesen nem következhetne be ilyesmi.  

Mi az oka Magyarország folyamatos megrendszabályozásának? Az, hogy Magyarország rossz kormányt választott. Mivel az Orbán vezette Fidesznek kétharmados többsége van a parlamentben, a kormánynak nincs szüksége a szélsőjobboldaliak támogatására. Ez bosszantja a nyugati bírálókat, mert megfosztja őket attól az érvüktől, hogy Magyarországon is a jobboldali szélsőségesek előrenyomulása ellen kell harcolni, ahogyan az Ausztria elleni szankciók esetében is ezt az indokot használták.
Hogy miként következik be, hogy egy országban kétharmados többséggel válasszanak meg egy pártot (lám a hülyeséget, ha sulykolják, hogy meg tudják téveszteni az egyébként éleslátásáról is híre bírálókat! Mikor választotta Orbánt meg a az ország kétharmada? Semmikor sem és az országban sem a választáskor sem most nincs kétharmada! Az országházban igen – a hülye törvények miatt, amit eszük-ágában sincs megváltoztatni, némi demokratikus színezetet is adni a valónak. Á! – csak hazug módon elhinteni: hogy az országban is kétharmados többséggel bír!. Egyébként már egésszel is, hiszen zsebre vágta Orbán ellenzékestül – tokkal, vonóval – az egész országot!), azt éppen Orbánnak és politikájának az egyik legkeményebb bírálója, Paul Lendvai világítja meg felülmúlhatatlan egyértelműséggel: „A 2002 és 2010 közötti években a szociális-liberális tábor szánalmas, sőt undort keltő képmása volt a begyepesedettségnek, a sógor-koma gazdaságnak és a politikai alkalmatlanságnak”.
A három utolsó szocialista miniszterelnök a leggazdagabb magyarok közé tartozott. A fenti megsemmisítő ítélet alapján csodálkozik-e még valaki azon, hogy a magyarok egy olyan kormányt akartak maguknak (akartak? – csaltak maguknak!), amely szellemi, politikai és erkölcsi fordulatot ígért?

Sajátságos kifogásokkal élve…

Ez a valódi indoka az egyik tagállammal szembeni nyugati felháborodásnak és ellenséges érzületnek. Orbánnak azt is szemére vetik, hogy „nemzeti hazafias”. Ez meglehetősen sajátos kifogás egy olyan közösségben, amelyet saját identitással, nyelvvel és az ahhoz tartozó szimbólumokkal bíró szuverén államok alkotnak. Franciaország esetében, amely országban még a baloldaliak között is magától értetődő az ehhez hasonló magatartás, ez még senkinél sem vágta ki a biztosítékot.
Orbán, akit egyszer egy vicces osztrák kommentátor „pusztai Napoleon-nak” nevezett, sem beszédeiben, sem tetteiben nem túlságosan finomkodó. Az ő esetében jogosan kifogásolták, hogy a devizahitelek magyar bankügyfelek javára történő átváltása gyakorlatilag a nyugati, túlnyomó részben az osztrák bankok kisajátítását jelentette.

Orbán megkérdezte, hogy mi az EU-bizottság demokratikus legitimációja, és milyen joggal kezeli ennyire tisztességtelenül az országát. A „nyugati értékekre” hivatkozik, de azokat másképpen definiálja, mint ahogyan azt a nyugati fősodor értelmezi. Azt veti a vezető nyugati politikusok szemére, hogy elvesztették a hitüket abban, ami naggyá tette Európát: nem hisznek többé a keresztény civilizációban. De létezik egy „rejtőzködő Európa” is, amelyben még ébren van ez a hit. Ezért kell megbüntetni őt, a kotnyeles diákot.

 

Matolcsy György bejelentése az IMF kipaterolásáról: a választások közeledtével a vezetés fokozza „szabadságharcát” mindazok ellen, akik szerinte megsértik az ország szuverenitását.

Lám- csak lám, hogy kibújt a szög a zsákból. Önző érdekük – hogy napvilágot látott…

A kabinet várhatóan a választási kampány legfőbb érveként használja majd, hogy el tudta kerülni azokat a megszorító programokat, amelyet sok szomszédjának végre kellett hajtania. A Reuters tudósítás megjegyzi, hogy a magyar fél és a Valutaalap viszonya szinte kezdettől fogva feszült volt, mivel Orbán  arra törekedett, hogy saját maga ellenőrizze az ország pénzügyeit. Ennek érdekében folyamodott unortodox eszközökhöz, ideértve a bankadót és a többi különadót…

a lépés a választási hadjárattal függ össze: a kormány ugyanis ily módon megmutathatja, hogy már a lejárat előtt visszafizeti a kölcsönt, amely a korábbi hatalom miatt vált szükségessé, ehhez rendelkezésére áll a kellő pénzmennyiség. Egyben bizonyíthatja, hogy hazaküldte a Valutaalapot.

Egy forrongás, egy lázadás klasszicizálása. Orbán olyan állapotot mutat, hogy az ész ő maga – és rombolásra kész, immár három-éve olyan állapotában, amikor-is az ész izzik és tarol a bénult érzelmek felett! Alkati örökségből a válság szörnyű élményei után más kiutat nem lelve, alkot egy olyan gondolati-rendszert - egy individuálist, ahol- amiben minden szava üt… magaslatot így teremtve lelkiállapotának! Csak a csupasz segg, ami maradhat ezek után – mert megvívja az önzések párbaját – mert a világ (vele szemben is könyörtelen) értékében devalválódott – rosszértelmű materializmusától megundorodva mégis, kialakít bizonyosfajta önös, önmenekítő módot, mechanizmusában egy anyagi-feletti- idealizmust – bár a víziót az előadásmód kedvéért igencsak elhanyagolta – lám! - hittelenné így vált (lett), így jutott el a semmiig (mi pedig a teljes kifosztásig!)! Hát nem abszurd?

 

Lábuktól nőtt a távolság… (Szédületig pávatánc. Eltáncolva a Haza.)

 

Titok mitokondriumába szőtt a jelen,
Festett- kelmékkel eltáncolt a valcer.
Nosztalgia- sóhaj,
S „áttekert”- ütem,
Ma-mérlegén színre-lelt ki meztelen.
Nyűgét viselni kényelem a fényeken,
Kellemmel, 
Kedvesen a szemeikben,
Hogy „buzgó” világ-vágyra megszületett —(szőke)

 

„Kezdetben hitünk, erőnk, lépésünk naponta feltöltődött, s bíztunk nagyon.”

 

 

2013.07.18.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 54
Heti: 362
Havi: 3 507
Össz.: 372 618

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán lépése...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »