Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

„Facsaros” világom…

 

Mit higgyek el? Amikor az érzés ténye jellemzően a tétova értetlenség, az ideges félelem, a céltalanság érzet, az értelmetlen-sors elleni lázongás lelkiállapotából táplálkozik! Érzés, mely már a fél-ország állapotát tükrözi, ilyetén valójában nehéz mindennek az ellentétét is megérteni – csapongó és nyugtalan köreiből meg kitörni csak egyféleképpen lehet… elmegyek, elhagyom ezt a földet, mit eddig nevezhettem hazámnak. Innen- erejével sem és hitelével sem számolhatok (azaz erejével igen, még- ha a rosszindulat vezérli)… teljes bizalomvesztésben vagyok pro és kontra a védekezés, magatartás és vívódás az egyéni adottságokból s okán – hol az inger deformálódott – keveredve szem és fül álmélkodására emléknek. Színjátszás az élet minden területét átszövi klasszikusságnak nevezett szabad-versenyében!

Méltóság és megbecsülés nem az életet éneklik meg itt, dicsérő szavak (?) – hm… nincsenek csak maguk-felé (a hatalomban), ily furcsaságában lettem magányos különc – jó, tudom: a hatalom nyakán kolonc!

Most a buzizó Kerényi Imre miniszterelnök megbízotthoz érkezett „szaros" selyemzsinór az online verzió főszerkesztőjétől.

Íme Élő Gábor szavai: „Összekente. Nem kaszinótojással: bélsárral. Ami a szájából jött. Csak remélni tudom, hogy nem a lelkéből. Mindent, amit eddig, s mindent, amit eztán: nemzeti hősök, jelképek során pállik fekáliája szaga, mert telefröccsentette. Nem kellett volna. Konzervatívnak meg kereszténynek lenni pláne. Csak embernek, akinek jelent még valamit az a szó, hogy méltóság. A másiké."

„Ez kilenc mondat. Tíznél KO.”

Leírhatom-e, hogy ez a Hazám? Itt kellett élnem eddig, és halnom hol? Mert- ami van az szégyen! Európa is „sötétedik” – ellenében Orbán nyert?  - biztosan, vagy kommunikálva így? Nyugtával dicsérd a Napot! Kilátszik a ló négy lába: a választási-költségvetés „átlagintelligenciája”! Nehogy má’ belelásson bárki is…

A magas pozíció adta lehetőségét Orbán nagyszerűen kihasználja, másként odakünn és másként idehaza – ám tipikus helyzetekben és bizonyos tekintetben meg- megcsillantja értelmét… ráérez a táncra, méghozzá olyan jellemvonásokkal, amelyekkel a szorosan vett értelmiségieknek nem kell okvetlenül rendelkezniük (!) Intelligencia fokát nem taglalnám…mégis a „csavaros” észjárása képes arra, hogy áttörje a tartós, általánosan elismert gondolkodási sablonok rendszerét (gondolom, hogy ebbe jócskán segítik a szellemi-honvédők is), s hogy a társadalom és saját maga tapasztalati elemeiből új, bonyolult és „érdekes” – érdekből gyúrt (értékesről nem beszélnék még, hiszen egyiknap így, a másikon meg úgy lesz igaz vagy hamis) rendszert alkosson!

Bár: „Ha az Európai humanizmus képtelenné vált arra, hogy lelkét bajvívó frissességre ébressze, el fog pusztulni, s egy olyan Európa lép a nyomába, amely csak történelmi hagyományként viseli nevét, és- amely elől jobb lenne közömbös időkívüliségbe rejtőzni”!

Mit gondolhatok még a jövőről? Ahol csak a mindig-ügyek borzolják a kedélyeket – hol az egy-ablakos rendszer szart sem ér (kinek volt már ügye az tudja is) és a NAV végrehajtói mindent vihetnek! Lemeztelenítve mit érhet az élet? „Annyit”!

Tudatos politika más-más „benyomással”:

„Orbán Viktor közölte: kész növelni a földrész legmagasabb bankadóját, hogy kikerüljön a túlzottdeficit-eljárásból, ám ezzel azt kockáztatja, hogy újrakezdődik a vita a brüsszeli Bizottsággal, amely ellenzi az adót, mivel az megfojtja a növekedést – írja a Bloomberg. A Frankfurter Rundschau szerint Orbán Angela Merkelnek címzett tankos megjegyzése önkéntelenül is feltárta a magyar kormányfő hamis történelemképét. A lap összeállítása rámutat, hogy Orbán tudatosan használja ki a szelektív emlékezetre épülő, vak magyar nacionalizmust. Nemzetközi sajtószemle.”

A teljesség felé mégsem tendál, még idő kell, hogy kiismerjék – ő előad: ha van fogadókészség jó, ha nincs, akkor sem baj, legfeljebb kilépünk. Hogy nem veszik észre, hogy- ha nyájas és intelligensnek csak mutatja magát, akkor olyan, mint Alfonzó (vigyázat csalok!) – csak a különbség, hogy Orbán nem mondja, teszi, míg Alfonzó mondta és úgy tette! – a két ember nem azonos, az egyik tudott a másik (Orbán) szeszélyes! Hát így működnek a Brüsszeli „tárgyalások”? Lám a tulajdonság tartalma és funkciója… (!) Alfonzótól elnézést kérek- és nyugodjon békében… ő nagy ember volt! Orbán, hogy „nagy”- ember lesz-e, nos – az várat még magára!

Orbán maga alá gyűrte az Alkotmánybíróságot

 

Nos, itthon megy a keménykedés, és a múlt-idő sem megvetendő: „Orbán Viktor azt mondta, az alkotmányos viták időszaka szép és izgalmas korszak volt. Szólt arról is, hogy az Alkotmánybíróságnak feladata van a magyar jog és a nemzetközi jog összhangjának megteremtésében.

„Az új alaptörvény körüli viták korszaka lezárult, az alkotmányos viták nyugvópontra jutottak Magyarországon” 

Valószínűleg a Fidesz és a miniszterelnök az egyetlen, aki ezt így gondolja.”

Szokatlan, hogy a jog legfőbb őrei a cselekvésnélküli cselekvést választják… nem hinném, hogy ez így helyes volna – de egy kicsit „erős” (mely ellenkezik a testület feladatával), hogy a miniszterelnök mondja meg, mit tegyenek? – itt valami nagyon nem stimmel, és nem is mindig elegendő a puszta ész… a bizonytalanság okát nem oldja fel bennem, sőt mélyíti azt a fájdalmat, mit egyszerű állampolgárként a diktatúra miatt kiérzek!

Orbán a „tálalásban” mindig nagyszerűen kiismerte magát… akartan sejtelmes homálya pedig a képzeletet mozgatják meg, ami most egyértelműbben kapcsolódik a társadalmi valósághoz – míg magam a következményeitől szorongok…

Ahogy jó székelyem mondja: „Sosem hittem vóna, hogy olyan rossz ember tudj lenni, ha egész világ mind mondotta vóna es.”

 

A sors szólt bele, behúzva a nyak szorítva kedvre-
hűséget vesztve lett bizalmatlan a jelen, 
          de csak előre,
          fel a harcra, kinek kell itt Európa? 
Puszta, igen- az is delelőre,
          hol elheverhet a gulya, 
          s délibábos szokottból a marha- a szürke,
gulya-hatalomban korlátaira vonva, tart ki merre tart vagy akar,
           hol akart- 
szabadkozásban bőg igazsága 
és lélek-helye lelte szellem-ösztöke---(szőke)

 

Rezsicsökkentésről… a morzsákat megkaptuk köszönjük – oszthatnátok már az ellopott milliárdokból is! (Mondjuk: a kitalált új-adókat fizessétek ki abból – mentsétek meg az országot, ha van vér és nem káposztalé folyik ereitekben!)

Önállóan gondolkodó lény az ember, mielőtt meghajlik valakinek a tekintélye előtt, előbb felbecsüli az illető hozzáértését, majd kritikusan értékeli tettének okát - célját! kedveseim” mi van az agyatok helyén?

„- az emberek, akikkel erről beszélgettem, ettől messze nincsenek eltelve örömmel. Fáradtak. Belefáradtak a hasztalan munkakeresésbe. A szülőket, nagyszülőket elkeseríti a gyerekek küszködése, akik hiába tanulnak, hiába szereznek akár több képzettséget is, hiába kilincselnek pályakezdőként állásért.”

Orbán soha ne becsüld le az embereket! Ne a haveri debil köreidből ítéld meg őket!

Az, aki nem könnyen engedi megtéveszteni magát a teljes igazságot leplező vagy éppen hamis igazságokat hirdető különböző csoportok és egyének szuggesztív befolyásától, nagyobb intelligenciát tanúsít, mint aki kevésbé kritikus, és könnyen hajlik a jámbor óhajok elve alapján való gondolkodásra. A hatalmi akarat és vele a megtévesztés oly primitív valója végrehajtásában okát és célját figyelembe véve is a korlátoltság megnyilvánulása, ennek ellenére sem helyezkedtem a teljes bizalmatlanság álláspontjára csak az emóciók megzavaró hatására utaltam. Kár a népet a tanulatlan paraszt szintjére zülleszteni, mert a képzetlen és konzervatív-paraszt nálatok foglal helyet, régóta megfigyelhető! Ezek a morzsák is jól jöttek, de inkább megaláz, minthogy megbecsülést váltana ki.

 

Ösztönök és a szokás szabta munkálkodás a hatalmat minősíti! Mi volna, ha egyszer legalább észrevennétek az összefüggéseket (Rogán szajkómadár nem képes erre – Lázár – ki sokat ér, arról a megszerzés és nem a megsegítés jut eszembe!), törvényszerűségeit kibontva az így szerzett tapasztalatot használnátok fel! Ja, hogy ez filozofikus és rajta (érte) gondolkodni is kellene (?) – hm… a szükséges ismereteket sem szereztétek meg hozzá, sokatok iskolai-végzettség nélkül osztja az észt! De mit is várjunk egy olyan kormánytól, ahol a miniszternek jó, ha van érettségije legalább… (nem több itt egy jogász diploma sem, ettől sem mindenértő az ember!).

Ahogy jó székelyem mondja: „Fájdalmát fáinoson meginnapoltuk.”

 

2013.05.25.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 278
Heti: 1 133
Havi: 4 278
Össz.: 373 389

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Facsaros" világom...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »