Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Mániák…

 Kovács László, a Hír Televízió Versus című műsorában kijelentette, elképzelhetetlennek tartja, hogy befolyásos szocialista politikusok Gyurcsány Ferenc megbuktatására törtek volna az őszödi beszéd kiszivárogtatásával… mondjuk , lehet igaza is – de- ahogy eljártak anno Gyurcsány ellenében az MSZP-n belül hát (!) -  hm…hmm…

Egyben- egy dologban lenne igazság, hogyha kimondanák végre nem annak szánta Gyurcsány a beszédet, amivé lett. De nem!- csócsálják tovább, és ezzel a Fidesz malmára hajtják a vizet! Gyurcsány és vele a többi ne „szimatoljanak” tovább, mert egyre büdösebb lesz a víz, ha állandóan felkavarják!  A nép bölcsebb… tudja, hogy a beszéd egy „családon” belüli beszéd volt. Kicsit erős kifejezésekkel, de jóhiszeműen elmondva – tartalmát így adta közre ott Gyurcsány (!) – akkor mi a baj? A Fidesz Vezére már annyi hülyeséget mondott (pl: Merkel-ügy) és csinált is (pl: baltás-ügy)- napestig sorolhatók, hogy mellette az öszödi-beszéd igencsak eltörpül! Ha a nép tenné ugyanezt, azt még érteném is… megélhetési gondjaival az elkeseredés sok-mindent mondathat, ami nem kívánatos, Gyurcsány jóhiszeműsége és naivitása „zizzenve röppenő kis álmokat vadász”. De a sors, bár egyébként nagyon is kegyetlen volt hozzá (a Fidesz jóvoltából), azzal „ajándékozta” meg, hogy a rossz inkább kívülről a társadalom fenyegetésein (itt megint csak a Fidesz rosszmájúsága látható!) keresztül komorlik be, mint belülről (én nem kutatnám már az ok és okozat viszonyait!). A Fidesz „hitelessége” épp ebbe rejlik, igen! – a sugalmazó-erejében (felnagyító-látomásában és a határokat nem-ismerő gyűlöletében). Szürkeségük miatt is (amit észre sem akarnak venni) a léthelyzetekben játszódó ezer külön tragédiákról szólnak a szavak… amelyeknek jaja az éter magasában szinte már egyetlen kórussá fonódik össze: „a lezordabbhoz is: a kétségbeeséshez” vezet el.

No és sok a galád, sokk a gazság – mutyik, közpénzek elherdálása és a bunkó viselkedések sora, mint az életben, mint a parlamentben…

 

 

Csak lóbál a lét - nézek vakon,
és felzokogok 
        egy belsőkép láttán ókor.
Ám, itt okos látók 
                irgalmaznak nekünk,
                hol így, hol úgy, 
                itt és ott.
Kérem is Istent irgalmazzon 
                nekem a vaknak már
                s másnak se rontsa sorsát tovább-
Cudar szívvel ne bánjanak velünk,
                ha vádolt  
                sorsunk csak gúny, 
                mert nincs számvetésünk
                élve mégis halva vagyunk, 
                ily’ jámboron?-- (szőke)
 

Deutsch Tamás „mintájára”: Meg kell mutatni, hogy „ebben az országban szabadság, sajtószabadság és véleménynyilvánítási szabadság van", ezért legyen a Facebook magyar oldalai között a legnagyobb ez az ellenzék mellett kiálló közösség… ő viszont azt kéri, hogy a kormánypárt mellett legyenek elkötelezettek: mint fogalmazott - a lájkolók így mutassanak aktív kiállást a szocialistákkal, különösen Gyurcsány Ferenccel szemben.

Hajrá, ha akarunk valamit, amúgy-sem tudom ki a „fasz” az a Deutsch Tomi… különösen a Gyurcsány mellett kiállókat veszem előre – csak azért is! Valahogy kurvára elegem van a Fidesz színjátékból! Próbáljunk elkülönülni az „állattól”, amolyan Deutsch stílust javasolnék, hogy valami „renddé” szervezzük megfigyeléseink áradatát! Összefüggéseket keresve a jellemvonások között. És mint az oligroféneket, hogy melyik csoportba is osszam, hogy elgyengült elméjűségét egyéni eltéréseire való tekintettel a nagy, közepes vagy kisebb fokozatát is megkülönböztethessük vele az agya biokémiai működésében – meglepetésemre - időnként fellépő képességeihez mért intelligencia szintjéhez mérhető legyen! Zseninek még nem nevezném (az a másik véglet)! – ennyire nem szélsőségesen csapongó, csak egyszerűen csapongva szélsőséges! Tehát itt a feladat! A stílus maga az ember – és nézzük meg – ha a bőrébe bújnánk (a saját stílusában kapna „beosztást”), hogy tisztelhetjük: mint idiótát, vagy az ostobát netán az értelemileg fogyatékost (?) - azt az embert, akit már több éve regnál EU képviselőként! Ahogy a normálistól való funkcionális eltérések talajául szolgálhat agyilag… jó közepes a kormánya, ő meg alig üti meg az elégséges színvonalat…

„Az európai parlamenti képviselő konkrét számot is mondott, a lájkolók között egymillió embert akar látni. A kedvelők száma azonban messze elmaradt a vártnál, jelenleg valamivel több mint 29 ezren csatlakoztak az oldalhoz.”

Gúnynak szántam a fenti megjegyzéseimet… úgy érzem ezer más fontosabb dolgunk is lehetne, mint Deutsch hülyeségeire reagálni. Példának itt az Al Jazeera! Véleménye Magyarországról… és Orbán a szedett-vedett alakulatával mélységesen szégyellheti magát máris!

Mi ma Magyarország az orbáni politika jóvoltából?

„Diktatórikus, antiszemita, cigány- és idegenellenes. Ilyennek festi le mai Magyarországot az Al Jazerra egy nemrég bemutatott angol nyelvű dokumentumfilmben. A 25 perces videó elkeserítő képet fest az országról. (Eddig a gyermekrajzfilmek gúnyolták, a mai magyar valóságot - ma már filmekkel is!)

A videóban megszólal többek közt Heller Ágnes filozófus, Feldmájer Péter ügyvéd, Németh Zsolt külügyi államtitkár, Nagy Navarró Balázs újságíró, Konrád György író és Iványi Gábor lelkész.

A dokumentumfilm talán legmarkánsabb üzenete, hogy a náci, antiszemita, rasszista, ultranacionalosta ideológiák a társadalom perifériájáról lassan visszacsorognak a mindennapokba, Magyarország mindennapjaiba.

„Az Al Jazeera etikai kódexe az újságírók megbízhatóságát és hitelességét, a valós hírek bemutatását, a tisztességes médiaversenyt, a vélemények és nézőpontok pluralitását, a kulturális és vallási sokszínűséget, az elkövetett hibák beismerését és kijavítását, az átláthatóságot, a professzionalitást, valamint a propaganda elkerülését emelte ki fontos elemként.”

Az Orbán rendszer Barackfa című, elképesztően giccses propagandaszáma: “Kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek. Szemünkben a boldogság fénye ég…” Mert Magyarország jobban teljesít.

Amíg a barackfa alatt táncol, álmodozik és egymás talpára lép a magyar, addig szépen ellopják a feje fölül a barackot, államkötvényeivel a Kajmán-szigeteken mossák a pénzt, befizetett adóforintjaiból pedig maffiózók gazdagodnak. (Mong Attila heti lapszemléje.)

 

Száz éve született Kádár!

Kádár – ahogy ő fogalmazott – a gyalogosok pártján volt.
Soha nem felejtette el, hogy honnan jött és hová tart, olyan politikus volt, aki tudott megalkudni és kompromisszumokat kötni, ha kellett, de a célt soha nem feledte: élhető országot biztosítani munkásnak, parasztnak, értelmiséginek.
Lehet ma azzal villogni, hogy a Mercedes meg az Audi micsoda termelési kapacitásokat hozott létre az országban, de ez nem fogja vigasztalni azt a sokmilliónyi kisegzisztenciát, akit megetettek a szabadság illatával, és akiknek most korog a gyomra.
Lehet elmondani, hogy de - bezzeg most lehet utazni, ha egyszer csak egy nagyon szűk rétegnek jut rá pénz és lehet szabadságról papolni egy olyan országban, ahol az ország ötöde a létminimum alatt él.
Ahol a közbiztonság, a létbiztonság és a jogbiztonság a nulla felé konvergál.
Ahol a gyerekek előtt bezárult a felemelkedés kapuja, ahol a klérus – mely saját szervezetét sem képes tisztességesen működtetni – pukkadásig harácsolja magát, ahol az ország lakossága – mondjuk ki nyíltan – retteg, mert fél a munkahelye elvesztésétől, a megtorlástól.
Kádár nem volt szent, Kádár józan reálpolitikus volt, aki nem azért lett kommunista, hogy harácsoljon és hatalmaskodjon, hanem azért, hogy szolgáljon.
A kisemberek érdekeit, a kétkezi munkásembert, a tanítót, a tanárt az írót, a színészt, a háziasszonyt.
A nép pedig érezte ezt és tudta pontosan, hogy ez nem képmutató szerepjáték, hanem Kádár lényéből fakadó természetes törekvés.
Nem is tud nagyon vele mit kezdeni egyetlen politikus sem, mert ugyanaz a kisebbségi érzés fogja el őket vele kapcsolatban, mint Orbánt, mikor Gyurcsánnyal hadakozik.

Természetesen a kádárizmust elvitte a történelem, soha visszajönni nem fog már, de nem kellene történelmi bűneinket azzal is tetézni, hogy sem azokat nem tudjuk elítélni, akik rosszat tettek ezzel az országgal, sem őt megbecsülni azzal, hogy reális képet alakítunk ki róla.
Egy olyan politikusról, aki jót tett az országgal, aki felemelte a nemzetet és negyedszázadnyi gondtalan nyugalmat és létbiztonságot adott neki.
Tartozunk neki a századik születésnapján jó szóval, tisztességgel, életútjának tisztességes értékelésével. (forrás: Népszava online)

 

A Jelen hangol… marad és újraszab,
hogy napjaira ragadt… múltra kaptat.
Bevilágíthatatlan, és barátságtalan (!)
A tétova „teljességben”Új- „Kényszere” mutogat.
Nyüzsög és kiszolgáltat —  (szőke)


2013.05.28.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Mániák...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »