Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

„A Fidesz vagy így lesz sikeres évekig, vagy így megy neki a falnak.”

 

Bár még menti a menthetőt

a dühödt lelkű Vezér

és benne fríg a gondolat is régi

nem kell már sok idő

hogy belső-tüzei porig égessék hősünk lelkét! – (szőke)

 

Az idő elképesztő mértékben roncsol. Ha nem sikerül már például a migránskérdéssel sokáig elterelni a figyelmet a nagy belpolitikai ügyekről, mint az oktatás, egészségügy, szociális ügyek, csőstül fognak megjelenni a problémák, és a népszerűség meginog. Az amortizáció a politikában természeti törvény...

Orbán Viktornak jelenleg nincs ellenfele, de ki fog termelődni, ha olyan lesz a politikai környezet.

Nézzük csak meg az időközi választások eredményeit. Ma már ott tartunk, hogy a nem fideszes választótábor nagyobb lett, mint a fideszes. Ha fideszes tanácsadó lennék, jobban aggódnék 2018-ért, mint ők. (forrás: Török)

...és a vélemény már a „közből”: Az orbáni (választásos) önkényuralmi rendszer jelenleg stabil, hiszen lebontották, erodálták a kontrollt jelentő demokratikus intézményeket, komoly sajtóháttér szolgálja a kormányt (propagandával, félretájékoztatással), minden közhatalmi ágat, minden közhivatalt és közintézményt megszálltak, teleraktak jól lefizetett szervilisekkel, a parlamentben valódi szavazógép működik, komoly -elhülyített, akciókész- tömeg is áll alattuk, akikre lehet hivatkozni (mint az ország népére).

Meg vannak az eszközeik (nem is válogatnak az eszközökben), amelyeket többnyire sikeresen alkalmaznak, hogy a társadalmat megosszák, a civileket megnyomorítsák, az érdekképviseletet prostituálják, az ellenük felszólalókat elhallgattassák, megalázzák. És mindehhez is "kellő társadalmi támogatottságot" tudnak még mindig felmutatni!

Mint minden "ilyen" (és ehhez hasonló) rendszer kívülről nézve valóban monolit. Azonban -ahogyan már többször a történelemben- az apró repedések egyszer csak látványosan hasadnak, az alapozás hibái pedig hirtelen süllyedéseket okoznak. Aztán egyszer csak a "patkányok" elkezdenek menekülni és jön a nagy bumm. A kérdés csak az, hogy mikor?

Bizony, a patkányok kezdik a menekülést a Fidesz-hajóról, mert érzik, hogy süllyedni fog!

Volt, aki megfogalmazta miért: A felosztható zsákmány már szinte elfogyott, csak a társadalom újabb megsarcolásával lehet még valamennyi alamizsnához jutni, a státuszokból a szakemberek el lettek takarítva, a helyüket a párthoz lojális dilettánsok töltötték be, ezáltal a szakmai irányítás szétesett, így a profitteremtő képesség is elporladt. Már csak a legbelső körnek osztogatnak, és annak is immár olyan módon, amit - ha egy független ügyészség felül fogja vizsgálni - hosszú börtönbüntetés és vagyonelkobzás lesz a vége.

Bizony már érzik a vesztüket.

Egyre többen mondogatják a Fidesz körein belül, hogy ez így nem folytatható, de nem tudják a hogyan tovább-ot!

Igen, a józanabbak már félnek.

Az olyanok fognak a végén iszonyúan csalódni és két szék között a földre ülni, akik végletesen lelkesek, akik gondolkodás nélkül - ostoba hittel - szolgálnak.

 

erő őrülete

 

...éjszaka van

...sötét van

megnyúlt árnyaival

fényesebb a csillag - tudhatja

ki- ma éli át

itt

miként szorít az idő

a mélyekből láncolt akaratnak

feloldására mégsem jutalmaz ő...

 

mit megítél a sors

csak az erő

év-könnyeibe átreszketve

és semmi más

mely leszakítja napod

máris feljövetelekor -

 

...csoda-e ha őrület gyúl

és kialszik bennem is az égi-láng? – (szőke)

 

2016. 03. 26.

 

Folytatás: www.magam-emeszto.hupont.hu

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 74
Heti: 120
Havi: 4 420
Össz.: 373 531

Látogatottság növelés
Oldal: Fidesz- a fal... és az erő őrülete
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »