Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A bukás útján…

 

Magyarország merre indul el vagy tovább a következő évtizedekben?

A nemzeti-globális törésvonal mentén két világszemlélet, két értékrend, s mondjuk ki bátran: két Magyarország között választhatunk?

Az egyik világszemlélet abból indul ki, hogy a világ egyre inkább nemzetközivé lesz („egy a jelszó: a béke”), a nemzetállamoknak, a nemzeti öntudatnak és szuverenitásnak az ideje lejárt… alkalmazkodnunk kell a globális pénzügyi, gazdasági és politikai erők akaratához, s minél jobban alkalmazkodunk, annál nagyobb esélyünk van a túlélésre.

Mindezzel szemben a másik világszemlélet és értékrend abból indul ki, hogy a közösségben, hagyományban és a keresztényi erkölcsök szerint élő állampolgárok által alkotott nemzetek olyan értékek, amelyeket minden eszközzel meg kell védeni (Pl. az éhség-konyhákat!).

Meg kell védeni az embereket a kiszolgáltatottságtól, az egzisztenciális kifosztottságtól, s fejetetejéről a talpára kell állítani a világot, ahol nem a multi-cégek és bankok, hanem az emberek jóléte és a közjó a cél. Harcolunk és védünk? Március 15-el épp a rezsicsökkentést védi meg Orbán az EU-ban…

Brutális összegbe került tavaly a Miniszterelnökség, de idén még többe fog. A duplájába! Olcsó állam! Ugye Orbán? 2.5 milliárd + 1.5 milliárd elkülönítve dologi kiadásokra Királlyá mikor koronáznak?

 

A tét tehát óriási: vagy a Gyurcsányi, Mesterházyi, Bajnaii kozmopolitizmus, szervilizmus és önfeladás, vagy az Orbán Viktor által vezetett kormány nemzeti büszkesége, szuverenitása, önbecsülése és civil tudata. Ahol a szép szavak maradnak – értelmet nem kapnak – ahol a tétlenség, e térség ürességében- a kapcsolatok hiányával adna „egybefonó” keretet?

Huh!

E két út, e két Magyarország között kell jövőre választanunk… (?)

 

És mi volna, ha a kettőt valahogy egybegyúrnánk, nem a megosztásra törekednének? - a CÖF-nél (is)!

Bár értem (érteni vélem) a hozzáállásukat (közpénzből jó-pénzért), de a való mégis (saját vélemény!): a veszteglés érzését hangsúlyozza – a befejezés egybezárása és a sűrűsödő sötétség tétova életjelein, mit a mai magyar politika indukál Orbánnal, a fel-felsikoltó kivetettség érzéséből - hol még a bénító állapot hangulati álomszerű szorongása van… s itt- most, annak feloldó közege a „békemenet” volna? Elbizonytalanít sokadmagammal.

A politikai ellenfél ellenségnek tekintése, a vélt fenyegetésekre, a demokrácia veszélyeztetésére való hivatkozással Orbán forradalmi-eszmeisége és háborús-vágyának alkalmazása (mert örökké háborúzik és megvéd valamit valamitől!), a sötétben bujkálók elleni mozgósítás mind-mind a múlt hagyatéka… ma ismét művelt hangulati hatásra! Bár néha elmosódnak, mégis a pillanatnyi élmény adta befolyása, homályos sejtetésein ad egy-egy élményszerű kifejezést, azt ébresztőnek így szánja… (?)

Amit látni kellene már aktualitását vesztette volna: hol a demokrácia, mit és miért nevezzünk valamit jogállamnak, ami egyre szürkébbé válik – mert nincs valódi megváltódása? De van drámai sűrítés, drámák sora! A kizárólagos-hatalom megszerzésére törekvő akarat hová juttatott bennünket? A 2/3 létrejöttével egy rafináltan bravúros „tendenciájával”, hogy alakult meg - lett kialakítva a diktatúra rendszere?

Orbán szerint is Orbánnak már le kellene mondania!

„Az Orbán–Matolcsy kettős ismét bedöntötte a forintot. Ezzel a Fidesz Zrt. spekulánsai megint jól járnak, az átlagemberek viszont újra súlyos árat fizetnek"

Mit akarhat még Orbán? A bukás borítékolt (nem választással- mert ott nyer), ha így folytatja (és mitől ne tenné?)… oligarchái fojtogatják a vállalkozásokat. Kövér magánhadseregével védve a Ház! Kinn a TEK tesz rendet… milliárdok folynak el, az emberek nyomorognak, éheznek! Mit már írtam többször, hogy mivé lett ez a rendszer (Orbán akaratából): nézd - amit a látvány nyújt, a tündérmesékkel fűszerezett éhség-konyhák előtt kígyózó sorokat! A Fidesz ezek mellett eltekint szemlesütve, félrefordított fejekkel, és mit majd kitiltanak is, mert a kirakat nekik fontosabb (esetleg az alkotmányukba emelik, hogy egészségi okokból utcán enni tilos!).

Haver, sógor, koma, barát velük jól járt – zsebüket tömi a hatalom, földeket így nyernek maguknak – a járások élén is megjelentek a rokonok! Rogán-bohóc játssza a főszerepet, cirkuszos-mutatványokkal segíti osztani a zsíros állásokat…

a rezsiárak csökkenésével többszörös bolti-árak mutatják a mérleg negatív voltát! És van pofájuk aláírást gyűjteni? Selmeczi meg úgy nyugtázza, hogy most billent helyre az egyensúly… íme, így nyilatkozik egy hivatásos’…

Menekülnek a külföldi vállalatok, bankok: TIGÁZ eladás… kivonul a német cég! - „a magyarországi helyzet olyan embert próbáló, hogy a bank végül csökkentheti jelenlétét”. (CIB) „Mint tudják, Magyarország korábban nagyon jó hely volt a pénzügyi szolgáltatások számára, most viszont egyfajta rémálommá vált” Gratulálok Orbán!

 

Elvakít a most…
Jelenem mit adott
…a cifra-ajak pusztába kiáltott.
Akkor csak vigyázz! – a szó mérlegel
a lélek: anyagában könnyül,
rossz-
tulajdonságai ellen indítok harcot—(szőke)

 

2013.03.13.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 278
Heti: 1 125
Havi: 4 270
Össz.: 373 381

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A bukás útján...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »