Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Várakozások társadalma...

 

„Amíg földbe döngölünk válogatás nélkül mindenkit, amíg fikázzuk az ugyanabba az irányba haladó, csak éppen másik sávban hajtó „szomszédokat”, amíg kizárólag a meglévő pártokban tudunk gondolkodni, amíg állandóan mástól várunk mindent, amíg képtelenek vagyunk kiállni valaki vagy valami mellett (vagy éppen ellenkezőleg: csak egy valakiben hiszünk vakon) … addig ne is várjuk, hogy az 1990 óta megkövesedett régi keretrendszer „az MSZP – FIDESZ” váltógazdaság megmerevedett működésképtelensége megváltozzon. A várakozók társadalmában ennél több kell...”

Bizony! - és nálunk – ebben a kicsiny országban – a fölötteseket oly nehezen elviselő emberek békésen tűrnek egy urat, s egyszerre látszanak büszkének meg szolgalelkűnek. Ám a központi hatalom, az orbáni nem követi már a természetes ösztönöket sem, nem szereti az egyenlőséget. Szabályokat állít fel és nyomorba dönt... kilakoltat és eltakarít mindent , ami a kirakatban szemet szúr: hajléktalant, nyomorgókat- ma már egész nyomornegyedeket töröl a színről.

 

Furcsasága, hogy nem egyöntetű, a szellem és a szív nem megy egy-irányba, nincs semminek tudományos alapja, a központosítás viszont természetes kormányforma lett.

 

Cselekvésre képtelen ez az ország, vár- várakozik és nézi a nép - tűri, hogy megláncolják. Csak mert ők választottak és a választott hatalom máris zsarnokin „békés” szolgaságot hozott: szabadságot kurtít, gúzsba köt, elgyengít, megszürkít, bárgyúvá teszi népét... nyájjá alacsonyít, megakadályozza az új megszületését, sőt már zsarnokoskodni kíván más nemzetek fölött is... „az antikommunista múltját hátrahagyó miniszterelnök egyeduralom felé vezető útra terelte Magyarországot.”

Egy azonban biztos: a „várom a messiást és közben szarok bele mi történik” típusú passzív, szellemi posvány nem fogja segíteni a változásokat.

„Csak politikailag aktív, nyitott, megszólalásokra kész, pozitív látásmóddal rendelkező, a hazai eseményeket nyomon-követő és a másik politikai erő táborával párbeszédre képes politikai légkörben születhet értelmes alternatíva.”

De már a közigazgatás is zsarnoki – nincs kompromisszum, csak kiszolgáltatottság és mi behódolunk? Igen, már nem számít a szabadság sem... egyetlen emberre bíztuk, annak kezébe adtuk és az Orbán. Nos, ezért birka a nép- szüntelenül önmagunk körül forgunk és kergülünk a kicsinyes és közönséges örömökben.

Nincs egy normális párt, aki vezetni tudna, pásztorunk meg maga a kormány (teszi, amit a főpásztor mond), akinek sorsához egyébként semmi közünk. Íme megint egy század, amely a próbálkozások, rossz-irányú újítások és kalandok kora. 100 év vissza az időben...

Várakozunk és nyugalmasak vagyunk! Lényeg a köz nyugalma? Kihuny a szenvedély, de erősödik a bizonytalanságtól való rettegés – ez természetes módon késztet bennünket arra, hogy minduntalan új jogokkal ruházzuk fel a központi hatalmat, és hagyjuk, hogy azokat meg is szerezze magának. Hisszük védelmünket? S ezért a várakozó álláspont?

Nem tehetek szemrehányást senkinek.. érzésből látni hiba, homályos fogalmakkal meg nincs mit kezdeni (még) – gyógyír nincs a bajra, mert a bajt mi okoztuk magunknak a felelőtlen választásokkal. Nincs hang, ki- kimondja, hogy elég a választási-törvények választás előtti megváltoztatásaiból!

Várakozzunk hát és várjunk a sült-galambra!

Aztán, fölébredve - nem a szárnyalását érezzük majd, hanem a szívek szétdúlt dobogását halljuk egy összezsugorodott cella tömör sötétjében... büntelenűl.

 

 

Érthetetlen verseimben majdhogy halott vagyok-

mi enyém, mi tiéd – itt is csontig rágott...

Jog és rend, ahhoz nő az akarat, hol kinek

kiről ad számot a tapasztalat

mégsem tudott a miért, és a kiért-

hogy gyászos varjúhad rikácsol önámítón.

Nem visszamondva- csak föl a lecke,

érdemek-adta előre-hátra- forgolódásban rá hályog-vont

egyezsége – így csetlő-botló incselkedéssel lett a szó adott--(szőke)

 

2014. 08. 16.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 226
Heti: 30
Havi: 3 175
Össz.: 372 286

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Várakozások társadalma...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »