Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

A bolond politika…

 

Ajvé! Kezdődik vagy folytatódik inkább a számháború? MSZP erősödött? Fidesz százezrekkel duzzasztotta létszámát? Egyik sem vagy mindkettő - és… (?) Kimondom, hamisak a számok – mesterséges szín-fényezés… és minden logikának ellentmond. Fidesz a rezsicsökkentésnek tudja be, ami eleve nem igaz csak előre vetíti a csalást (mint lehetőséget), amivel élni fognak a választáskor (ha lesz!).

Az emberek gondolkodnak és tudják, hogy a rezsicsökkentés egy hamis iránya a jótéteménynek (legalábbis, hogy annak tudják be), ugyan is – amíg háromszor annyit fizetünk a boltba, mint nyertünk a rezsicsökkentéssel. Akkor az, nem volt segítség csak egy gesztusértékű (ennek sem mondanám) cselekedet – egy színház csupán, egy figyelemelterelés a valós problémákról, hogy a gazdaság romokban, hogy nincsenek meg a beígért munkahelyek, hogy az árak (fogyasztói) az egekbe repültek… és mindezeket átvészelni 47 ezerből, vagy éppen 20 ezernyolcszázból esetleg ellátatlanul nem lehet!

MSZP meg álmodozik, persze esélyük lehet – jobb híján! Szépen beszélnek, de hatalmon másként cselekednek… mert nincs pénz – hitelekből meg ideig-óráig lehet fenntartani a létet. Aminek következménye a „tiszavirágú”- lét után a nemlét lesz. Orbán intézményei és emberei mindent tönkretehetnek, olyannyira, hogy térden- állva könyöröghetünk nekik a megváltásért! Hát ennyi Kedveseim. Nagy szar van és lesz!

Egyszóval a Fidesz nyer, mert náluk az ütőkártya: a külföldi magyarok szavazata, az aláírásokból (rezsicsökkentéssel egyetértők) származó önfényezés-adta adatok további felhasználása… és mert vastag a bőr, ilyetén való irány előnyéből kihasználásra is kerülnek. És még ezer praktika, mire a becsületes (mondhatnám inkább: hagyományos gondolkodású) ember nem is gondolhat, ami viszont a Fidesz-KDNP eddigi gyakorlatából adódik, adódhat még nyomósító hatásában!

Pesszimista vagyok? Nem is csoda… olyan az érzet, hogy- mintha kívülállóként írnék – mondanék véleményt, miközben annyi az igaz, hogy az én pártom még nem született meg. Így – ennek folytán és az előbbiek okán választani nem megyek! Gondolkodjunk úgy, hogy tegyük mérlegre (no - nem az eredményeket, az nincs is) a valóságot, ki kivel és minek? Orbánékat nem akarom - ez biztos, de ott vannak intézményeik és annak a velük lojális vezetői… tönkreteszik az új „hatalmat”! Az MSZP-t bizonyosan, hiszen ténykedésük csak az önfényezésükig, a maguk átalakításáig jutott el (merült ki), az orruk előtt megmutatkozó lehetőségeket fel sem ismerték! És vezetni akarnak, mi több az emberek bíznak is bennük. Igen! Nem tagadom, van közöttük bizalomra érdemes ember jó néhány, de azok között nincs Mesterházy! A Fidesz magas-labdáit egyszer sem ütötte le… most már próbálkozik, de elkésett (számomra személye hiteltelen)!

A matematika meg megmutatja, hogy leváltani nem lehet őket – „játékaik” következtében – akár – valóságos 2/3-dal is nyerhetnek (már nemcsak a parlamentben)! Külhoni magyarok, a jobbik összeadódott szavazatai alapján a választási csalásig (ami már borítékolható) minden elképzelhető, csak egy nem, hogy a jelenlegi ellenzék leváltani tudja! Orbán vagy lemond (ennek az esélye sincs meg), vagy elbizakodottságuk folytán veszítenek – avagy elsöpri őket a társadalom! Más képlet nincs! Orbán a tettei mellett szavait is úgy rendezi, hogy a nép „bedől” – mindent elhisz, mert elhiteti az emberekkel, hogy szívből beszél – a sok „hívő szinte hálát rebegve húzza az „X”-t rájuk!

Bajnaiban lenne még remény, de gazdaságilag „okés” csak - nem politikus alkat, tudja dolgát szakmailag- azt keresztül is viszi miközben a „kilábalásig” (ha… és sok-sok kérdőjel ezek után is) csak szenvedni fogunk. A jóakarat itt is kevés!

A Fidesz megalapozta magának, magáéinak a jövőt… a nép fölött meg korbácsával csattog - tart rendet, igen (!) – az éhség-korbácsával, ahol az út - amely létezhet – az elfogadásé, vagy öntudatra ébredés és elsöprésük ellenükre… nem sértegetek senkit és nem is buzdítok! – higgyen és tűrjön el mindent az, aki ebben jól érzi magát vagy egyszerűen gyáva! A többi (a semleges) elhagyja a hazát, a jobbsors reményében „vigasztalódik”! Így fizetünk megint egy „próbatételért”!

„Ím, a vég, mely előre visz.” Vajon oda tapintunk-e, ahol a baj? És hol van, aki- ha felfedtük a bűnt, a jót, a rosszat, az erényt egyenlőként beszél velünk? Mert a „hataloméhség” nagy! Követhetjük-e benne a gondolatváltást – csak mert a szenvedély fűti az arra pályázókat? – mert a téma zsúfolt, de nálunk már kikristályosodott a tapasztalat, és mert a filozófia is sötét-képpel préseli a szavakat… akkor ne is figyeld a „lobogást”, mely benned forr, és kitörni is kész? Nem mehet ez így tovább, hogy nő a kétség és a kétségbeesés kiált harmóniát! Várj! – várjunk… mire is? Talán – „Amíg majd befordulunk valahová valahányan s a felejtés szürke köpenye s a kőzivatar betemet s beborít”?

Tehát van ok a pesszimizmusra… Orbán törvénye által megszabott, vele közösséget vállaló sorsot hordoz: Apokalipszis az! Nincs jog, nincs demokrácia (aki vallja azt csak hangulata, mely megkívánja!), nincs alkotmányosság sem – semmi csak a „hűlő és porló” jövő, hol az ember benne sem másként! Vágyaiban kopogó szemekkel és korgó gyomorral várja, hogy teljék az idő… ez kellene – kell ez nekem? Nem! Hittan és erkölcs tanítva, ha benned nem él, minek az? Csak egy metafizikai kaland!

Ahogy a vihart (lásd: hóvihar – érzékelésül), villámcsapást vagy az árvizet, említhetem ide a földrengést is - megszokni nem lehet, úgy vagy így a politikát, a mait sem! – Pusztulás nyomása alatt mindig a kietlen idegenség fog megjelenni. A pártok vonzásában- taszításában sem egyértelmű a jelenség, keveredettség van… és ez az, amit egyénileg kell eldöntenünk, hogy kivel, kikkel „rokonítjuk” magunkat!

Szolgain vagy rabszolgasorsba? – e kérdés valósága nyomasztóan hat az idegre, a testre, a viszonyokra… ennek mindig egy társadalmi robbanás a vége! De lehet, hogy Európai méretű lesz valósága, mert felütötte fejét egy neo- fasiszta és egy neo- marxista irányzat, fáradhatatlan és végtelen változatában van a csavar… még sokszínű papagájaikkal a léthelyzetek sora. Hol megtalálható a nagyszájú-anarchista, az érzelgős szélhámos s az is, azok is, aki könyöradományokból tengeti életét, és akik nagy terveket szövögetnek épp… vagy épp az utcákon „vinnyog” tehetetlenségében, mert kinevetik a közömbösek – rejtettek volnának az indítékok? A fenét! A hangulati következmények bőrünkre égnek… stigmaként viseljük!

 

Már a szép szavak is vacognak,
hogy

„olcsó” a jelen, s benne a formálódó ember
a célok mellet-dagasztó érzetében.
Itt vett markába a döbbenet, hogy értelmet érjen…

Múltjára kacsingat véreres-szemmel a hatalom-
adva ösztön-sorsot
minthogy, „mivelhogy, miszerint s pediglen”,
címerez egy címeres vivátot
ó nemzetem-

Isten megsegít, helyt áll helyettem
és tűr,
tűri bal-sorsom és hatalom-tanod,
mit mindenével javadra számol a szánalom
új-erkölcsű magyarságom ölében—(szőke)

 

2013.03.20.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: A bolond politika...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »