Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán vircsaftja...

 

Írok mind karácsonyibb lesz a szél

néhány hét múlva /.../

...és ilyenkor

érzékenyebb az ember sőt érzelmesebb

szereti ha körbefogják körülbeszélik

ha el bírja hitetni magával hogy támadhatatlan

hogy érdemes élni...”

 

Nem kell nekünk ez az európai vircsaft

A Fidesz hétvégi kongresszusán ehhez képest egymást érték az EU-t ostorozó szólamok: akik nekünk papolnak demokráciáról, ne zsaroljanak minket az uniós támogatásokkal, mert az nem fair, nem demokratikus, és felesleges is, mert "mi nem vagyunk megvásárolhatók", mint a szocialisták - mondta Rogán Antal.

Ostoba egy ember, az már bizonyos... nem zsarolnak hülye fiam, hanem adják a pénzt, hogy bővíthesd, az amúgy önmagától táguló gumiszobádat- tovább is... és „tanyasi” pénzekből, mert azt is az Uniótól kaptátok, miként belebonyolódtál az ingatlanügyletekbe! Nem vagy megvásárolható? Hm... csak egy buta kupec, de annak is a legrosszabb fajtájából. Egyébként is, az egész politikátok nem demokratikus! A szocialisták – véletlenül – és minden józan ember vele... - nem véletlenül - tudják, hogyha egy szervezethez tartozunk, ott vannak kötelezően betartandó szabályok. Ja- hogy ebből magatokat kivontátok? - az sem mentség... ámbár hülyének lenni alkotmányos jog – most ezzel élsz?

De Orbán is kinyilvánította, nem kér a szolidaritásból: „28 ország nem tud ugyanolyan szabályok szerint együttműködni, mint hat. Én azok közé tartozom, akik azt akarják, hogy a következő ezer évet magyarként élhessük a keresztény Európában. Ehhez le kell zárni egy korszakot politikai, és szellemi értelemben is.

Olyan, mintha ez már nem csak a megszokott EU-ból kikacsingatás volna, hanem - legalábbis a szólamok szintjén - útkeresés az alternatíva irányában.”

 

Nem kertel, kimondja- számára az EU nyűg lett, amiként nem csinálhatja azt- amit akar... mert van elszámolási kötelezettség. Demokráciát meg úgy sem akar, mert neki a mások szabadsága csak liberális szitokként itt. Ekként, inkább keresztényi mint szolidáris... sem ez, sem az mondanám... csak ostoba a politikája – mert az illiberális maszlagot nem sikerült eladnia, az Uniónak! Ezer évig meg ne akarjon élni, nekünk pár- évtized is sok már... (pláne, ha hatalomba marad) valahogy, kurvára elegem lett az orbáni diktatúrából- még akkor is, hogy van – néha - egy-egy megcsillanó ötlet is, sajnos, csak ötlet szinten is maradnak... majd hülyíted a népet tovább, azzal is, hogy magyar vagy... viszont szalonképtelen lettél és nem példaadó Európában! Bármennyire is, az ellenkezőjéről szólna a kommunikáció! Tudjuk, látjuk, érezzük!

 

Az EU-t számtalanszor bénultsággal, totojázással, bürokratikus semmittevéssel, „konferenciázással” vádló Orbán most végre elégedetten dőlhetne hátra: ez az, végre az EU meghallotta Magyarország hangját, és felkarolja az ötletét, hogy egy hatékony és gyors reagálású határvédelmi szervet hozzon létre.

Ha van sapka, az is baj, ha nincs, az is

Ám mit olvashatunk a tegnapi EP-vita beszámolóiban? Szijjártó Péter külügyminiszter a lengyelekkel egyetemben azt mondta, a terv nem jó, nem szabad, hogy az EU döntse el, mikor van szükség a Frontex közbelépésére, a tagállami határok megvédésének kényszerítése nem összeegyeztethető az állami szuverenitás elvével, a kérdést két- vagy többoldalú egyezségekkel kéne rendezni, ahogy ezt Magyarország tette, amely most lengyel, szlovák és cseh katonai erőt vesz igénybe. Szijjártó szerint amúgy 2000 emberrel nem is lehet megvédeni az EU külső határait, még egy 520 km-es szakaszt sem – ha nincs kerítés, mint a magyar-szerb szakaszon.

Egyértelmű, Magyarország nem táncol vissza, immáron az sem számít, mit mondott hónapokkal ezelőtt. Nincs visszaút: Orbán nem kér az EU-s kötelékek megerősítéséből, bármilyen gyakorlati haszna is legyen.

Ha visszalépne, a menekültválságra épülő teljes belpolitikai retorikai eszköztárát dobhatná szemétbe, beleértve a kötelező kvóták elleni bírósági keresetet is.”

Gratulálok!!!

...ha már begyűjtötte a csóványkát, hát verdeshetné a sajátját inkább – jó volna, hacsak a maga nevében beszélne és nem hivatkozna a népre, az Európaira sem!

Nem csodálkoznék, ha pénzvisszafizetésre köteleznék... hiszen már nincs szabály, amit meg ne szegett volna. Eddig minden sarát másokra kente fel, de már látják a világban, hogy a duma- az duma és dolgaiban, igencsak magáért van... valóban egy önző geci és specifikusan sem emberi! A szélrózsa-tengelyek közepeiből, tetszésük szerint kelhetnek útra, s ha erre téves, jöhet az arra, vagy fordítva éppen s előbb- utóbb csak sikerül... s nem kényszerülnek számot adni percekről, centiméterekről s ismételhetnek újrakezdhetik, próbálkozásra megy- nem vérre náluk! Ez az orbáni politika... (!) Minden, ami Orbán körül van, egy kommunikációs trükk csak – jól forgatják a szavakat és aki, ezeknek a szavaknak bedől, az elveszett, a bőr vastag – minden ráfér...

Vagy eljátssza a kevésbé értelmes embert? - így – a megcsontosodott rutin befolyása alatt? - merthogy gyakrabban ismétli meg ugyanazokat, az eredményre nem vezető próbálkozásokat! Miként is a kipróbált hipotézisek köre szűkebb, lassabban tanul a saját hibáiból?

 

Hát (!) - most itt az áfa-csökkenés is... ami önmagában szép (lehetne), de ez csak egy mézesmadzag... lesz, aki észreveszi majd, de lesz, aki áldja érte... megint a pénzes került előre a sorban – ja- hogy csináljunk gyereket! - 2,6 (két gyereknél) és 10 millió (három gyermeknél) a CSOK, de a felmutatott pénz honnan lesz? Bankokból, hitelekből és az önrész? - ha enni sincs már, vagy kevés jut arra, akkor hogyan (millió ember problémája itt)? Fel kell pörgetni a hitelezési kedvet is, mert a bankok csak ülnek a pénzükön, így az ország szekere nem halad... miért nem így tálalja? Nem megy a gazdaság, négy-évre az építőipar kihúzhatja? - amit egyszer szétvertek már, nehezen áll össze (ahogy a mondás tartja: fos az egész, de szar még lehet belőle!). Ám- ne legyek „rosszmájú”... hajrá!

 

Utóiratfélének:

És hát a legfontosabb állítás: Európa mindig akkor került bajba, amikor nem tudott ellenállni az őrült gondolatoknak.

Például, amikor fajok vagy osztályhelyzet alapján akarták meghatározni az emberek helyét a társadalomban. Orbán szerint ezek ma már abszurd dolgok. Valóban? Nem éppen az általa megálmodott illiberális állam alapvető instrumentumai ezek? Hát nem Orbán beszél a cigányságról, mint alacsonyabb rendű fajról, amikor azt állítja, hogy ezek az emberek egyedül a közmunka révén tudnak hasznos tagjaivá válni a társadalomnak? Nem Orbán fogalmaz úgy, hogy a homoszexuálisokkal addig nincs baj, amíg nem csinálnak bajt? A nőkkel meg addig, amíg nincsenek vezető pozícióban? Nem Orbán hozott létre egy olyan rendszert, amelyben kizárólag a kormányzó párt holdudvarához tartozó családoknak jár csoki?”

...és folytatódik a nagy hű-hó semmiért...

Szabadságharc reload: megvédjük az országot Brüsszeltől és a Gyurcsány-Bajnai tengelytől” - senki nem kötelez bennünket semmire, pláne a kvóta-szerinti befogadásra – megértették már rég, mit akar Orbán... de jól hangzik a védelem (már hogyne- bár magukat, maguktól sem tudják megvédeni már), jól hangzik a harc, mert a választóinak ez kell- hát megkapják! Gyurcsánytól meg félnek, mint ördög a tömjénfüsttől...

- de mert talonban a „Jobbik”, előkaparják segítség gyanánt és máris győzhetnek, csak egy ország pusztul majd bele! Mert ugye- színház az egész világ! - és a publikumot nem lehet eléggé lebecsülni!

Azt hiszem, hamarosan nagy bajban lesz Orbán, a politikája igencsak rossz irányt vett... (reménylem) - ebbe, bele is bukhat... de bicskája beletörik mindenképp, ha ő akarja kivezetni az országot az EU-ból! - mert kár tagadni, ezt akarják!

 

lelkiismeret

 

lehetnek jó- és rossz szavak

de tudni kell

hol sütik el... azokat -

bánatom is elfuserált

és sok másoké is- itt

örömem egy-jajban csak!

- reszket bennem

mint nyárfa a szélben

- magára maradt...

és rávési az időt

- a mait -

jelenésre

lélekfalára így

- ismeretre...

mert száz ideje már annak

hogy megbocsátható lehessen a bűn

a visszatérő emlékek

rengetegében

midőn

minden elsuhan egy pillanat alatt

és minden megzavarodott kellékeitől – (szőke)

 

2015. 12. 17.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán vircsaftja...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »