Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán őrült idein...

 

Nem félek a vitáktól, nem rejtettem eddig sem, és nem rejtem ezután sem soha véka alá a véleményem: mert vitában érik az igazság.

Mindig is bíztam és bízom az igazság erejében.” (Göncz Á.)

 

Vajon Orbán is elmondhatja?

 

...csak kapkodom a fejemet a híreken... Amerikai megállapodás, Kínai előretörés, fegyverkezési verseny, Orosz válság, Paks II szerződés, Magyar kémügy, gazdasági fellendülések, nulla Orbán és hogyan nacionalista a demagóg... stb. stb. ki mit tud, ki tud többet- ki lát több titkot, miként a vélemény és a sok semmi – nesze fogd!

...ahogy a Fidesz és a „Jobbik” a két, egymással versengő demagóg jobboldali párt is egymásra talált a gyűlöletkeltésben és a menekültválság elhibázott kezelésében. És még mennyi minden másban is, csak a háttér nem nyilvános, ekként a sanda-bundázásba nem is láthatunk bele – ám a tények azt mutatják, hogy a „Jobbik” a választásokig- teljes partneri viszonyt fog kialakítani a Fidesszel! És Orbánnal. Meg- és kisegítik egymást, mert a tét nagy lesz 2018-ban, ezért kézfogót kell tartaniuk. Hasonló a hasonlóval, mint az egyneműek házasságában- lesz egyre nagyobb a szerelem! „Világos bizonyítéka ez annak, hogy a Jobbik nem hozna valódi változást a Fideszhez képest, Vona Gábor alapjában ugyanazt a néphülyítést folytatná, mint Orbán Viktor teszi, legföljebb gyorsabban haladna tovább ugyanabban a zsákutcában.”

Most még Orbán okosságain sírhatunk és nevethetünk is... a vakon valamerre - és a józan ész hiányából kinek milyen felismerésre telik még. Ezért mint Lenin anno, a két lépés után egyet vissza, és máris kerekedhet szemünk, ahogy Orbán esze keresi a helyét! - bár néha magát sem érti, hogy miért mattúlt rá a szalon-kép és képtelenségét a tükrében képzeli fellelni épp... nyelvezete már annyira népi, hogy még az is megfordulhat forróra-hevült fejében, ha maga- magát nem is, de őt magát mindenki érti... hát ennyit a józan észről. Van már népvándorlás, migráns több-ezer, sorállás, várakozás, tülekedés, amihez Orbán nem idomul már- pedig volt idő, mikor még neki is tetszett- szinte kedvére volt a „gomolygás” - hát persze, pénzt remélve az ember más! De- mert az anyagi elmaradt (azaz, ami volt kevés volt) – sőt, mára elismerése is hiányt szenved, már saját hullámzó lelkiállapota foglalja a teret...

Személyével éppenséggel, immár nem lebecsülhető könnyűsége, merthogy néki senkivel nincs elszámolni valója – lám a bizsergő bizonyosság, hogy a pillanatnyi hangulatnak adta át magát, és rejtené állandó harcát- vele habitusát (s ami abból fakadó), hogy kedélyének most más hatás lett elviselhetőbb és csupán időlegesen anesztéziás kegyelmi állapota - ugyanis nem furdalja az ellenkezője – ám azért érzi a levegő ízét, felméri a körülményeket s a-még szellős távlati terveit szövi hálóvá népe felett, hogy a dics felé megmaradjon. „Bátor” kiállással most is- így is, hogy agya üresjáratban pöfög és Európa szalonképtelennek tartja- és hogy senki vele szóba sem áll- elfogadása már megfigyelőként sincs, csupán így – hogy a közöny húzza le- már bénító negatívumként itt, hogy senki érdeklődését, figyelmét nem bírja fölkelteni – ebből a langyos, puha- lagymatag, iszapos közegből hogyan evickéljen ki, ha nincs mibe megkapaszkodnia, nincs hol megvesse a lábát? Hát! - ehhez kell (kellene) a józan ész.

Csak meg ne szédüljön, ez a legfontosabb (nyakig szarban nem a legkellemesebb állapot) - habár a zűrzavarnak odaengedte magát, mert a kusza társtalansága töprenkedéseit nem summázza, így a szokvány eszközökkel élni sem tudna. Belesüllyedt a káoszba, amit magának teremtett- igaz a csapdát másoknak akarta fölállítani, ilyetén mondatai Európáról is, már csak handabandázásként hatnak... így járt a kötekedő és fölforgató gyűlöletkeltésével, miként mivel összeférhetetlenkedett és uszított másokat is, ám az útközben tapasztalt zűrzavar, összevisszaság, menekülők, autók kusza áradata az országutakon sem igazolta „igazságát” csak súlyosbította azokat, mert emberibb módjait a rendezésnek máig nem ismerte fel!

A káröröm, a megvetés és elégtétel, hogy ismét túljárt a felelősség eszén, már megmosolyogtatja, igaz így is csúfondáros – idehaza még „valaki”, az EU-ban csak csetleg- botlog, és nem érti, még mindig nem érti, nem is látja be hibáit, hiába magyarázzák neki kézzel- lábbal - hiába ruszinul, szlovákul, németül, románul, franciául- még görögül is... már magyarul sem érti!

Hogy nem a tettel, a módszerekkel van a baj!

 

szolgáltatás

 

...ruha teszi az embert?

A ruha is... ki- kit ruházna

minek még- ruházta is!

- spongyát rá -

szavadra itt is tortát majszol a piszok

atka

úgy is hogy a tett

ad acta - téve rá mit alkot szó

mit rá a szabó -

mindegy is

 

...már nem is tudom mit higgyek el

szememnek

mert amit hallok

az nem az

amit hallanék most:

miként snájdig az alaktalan

mi szerzet ha gazdag ki szalonra vett

és mi végre

ha becsülete se?

 

Az erő ellen egy erős tanács:

mindenütt hálón fonja szálát

a virtus s e szolgáltatásban

ekként is és így is

csak bukhat a felfuvalkodás -

...tévedtem volna

vagy nem ez a vita tárgya?

Akkor áldja más! – (szőke)

 

2015. 11. 06.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 70
Tegnapi: 54
Heti: 386
Havi: 3 531
Össz.: 372 642

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán őrült idein...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »