Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Találgatunk... találgatok.

 

Összeülnek a nagy tanácskozásra országunk „nagyjai” (miniszterek, államtitkárok stb.)! A fehér és fajtiszta magyarok...

Lám csak lám, és kibeszélik, megbeszélik a kiosztott szerepeket, ki mit mondjon a nagy plénum előtt (előre megírt szöveget felolvasva), ki mit tegyen, mert a figyelmet jó pásztorkutyaként terelni kell – feladva az emberséget, a tartást és puha gerinccel oldani az egészségre ártalmas belső feszültséget, mint ahogy azt teszi az „egyes” s első számú tanácsadó is...

Boross (ki boros, pár pohár után): „Ma még senki nem meri kimondani, hogy a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaiaktól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába. Nagyon fontos, hogy nemcsak a kultúrájuk más, hanem az ösztönrendszerük, biológiai, genetikai adottságaik is.”

Akár már folytatni sem kellene, mert a szó vág, harap, mételyez, és a szájakból (kormányzati szinteken) változatossági igénnyel építkezik egy hétköznapi „közvetlenség” felé, ahogy egy plakátszerűt közöl a száj – immár és így - társadalmi mondanivalójúvá válik!

Új a szólam? A fenéket (amolyan szélső- filozofikus tűnődés csak), bár a homály nagy- és a szenilitás bontja az érzékeny szellemet, így segítve a magasabbrendűségét (miként és ezáltal rögzül, hogy a világ már mennyire más)!

 

Találgatunk... találgatok.

Jó Állam és a rossz állam kérdésén elvitatkozgatva, máris feledve Boross gondolati mélységeit, felmutatnak majd egy új formát. Illiberális igazítással, az érzékeltetés gyakorlatára áttérve formát hajlít Orbán (a többi szolgai módon végrehajt), mert ő a zsonglőr, a formák hibátlan virtuóza.... és megoldja a „faji” üldözöttek sorsát párkilométer szögesdróttal. Hogy milyen sors vár a kóborlás árnyaira? - a jog és jogtalanság vegyítve itt és a múltból visszahozva gyakorlatba téve az emléket is, hogy itt nem puszta szórakozás folyik (de uraim a haszonelvet most sem feledhetik! :)), mert üzlet a hazátlanok „megsegítése” itt!

Személycserék után hű vallomások következnek majd és heroikus küzdelmüknek adnak hangot, majd szabadságharcról vallanak és a hitleri barbárságban sínylődő emberek mérhetetlen szenvedéseit oldanák egy keresztényi érzülettel: Isten megsegít majd! – és még vadabbul hajszolják vissza őket, a biztos halál felé...

Borzalom, ami van és lesz még, őrjöngő a jelen és az emberek közti távolság meg egyre nő, riasztó erkölcsi élmények tanúi vagyunk mind!

Megint a történelem ismétli önmagát? Valóság embertelen viszonyaiból, a gazdagságukat féltők gyűrűjében, csak szenvedés és megalázó helyzetek vannak.

Most kell összeülni és tárgyalni orbáni módra, hol- honnan az ország legértelmesebb elemei kiszorulnak, mert a magas-igényű fényűzésben az értelmetlenség mellett, a felgyűlt balhitek nyújtják a választékosságot... a „köz” a bizalmas körökből kimarad most!

Jó Állam, mert jó az Állam, hogy leesett az állam e békés harmónián már senkit nem érdekel.

Folytatódik a politikai zsarnokság... a szellemi barbárság és Európa megvezetése. Nincs alternatíva, nincs meghallgatása és nincs nyilvános cáfolata az orbáni ügyeknek.

 

Találgatunk... találgatok. Személycserék után jön a szigor, az ellenzékiséghez való jog megvonása majd – a nép meg birkanyájnak tekintendő és így tovább... kultusz és dogma – és engedelmesség!

Az embereket immár- a megalkotott törvények tiszteletére kell nevelni, csak így lehetséges a gazdagok- kiváltságaik fenntartása.

Egyszóval, semmi jóra nem gondolhatok, ha titkolózik a hatalom, és elkülönült „intézményként” viselkedik Orbán... amiként meghatározza karakterét az, hogy: „Kicsit önmagába, vagy a posztjához öregedett, szokásai rabjává váló, kifelé gátlásokat mutató, valójában gátlástalan politikus.

Aki ugyan sokszor hangsúlyozza: szakma az övé, amit azonban ő csinál megtanulhatatlan. Különös érzék kell hozzá és ő ennek birtokában van. Tudja, mikor kell 19-re lapot húzni, mikor blöffölni és mikor bedobni a kártyát. Ez utóbbit ritkán teszi (pl. internetadó), mert jellemével nem fér össze a vereség. Lehet még akár húsz éve is a politika élén; kiváltképp, ha az ellenzék mai állapotára gondolunk.”

 

Találgatunk... találgatok. Hogy itt mivé leszünk, ha így folytatódik, ahogy eddig is, az életünk – ahol nincs igazság (vagy, ha van is rejtve az), a hatalom kizárólag csakis a maga értelmi belátása alapján dönt, érdek van és külön érdek és engedelmességre kényszerek... hogy Orbán - ki maga a hatalom - fenntarthassa „a gyászos nemzeti előítéletek és elfogultságok” korhadt építményét magának!

Orbánnal kapcsolatban nyilván értelmetlen a lojalitás kérdését vizsgálni.

Illetve mégsem: „azt érdemes mérlegre tenni, hogy ő mit vár el másoktól. Tűri-e a vitát, elviseli-e az ellentmondást, vagy azt várja híveitől, hogy teljes odaadással kövessék őt. Nos, a kérdésre leginkább Simicska Lajos tudna választ adni. A miniszterelnöki poszt – Orbán fejében – nem tűr el barátságot, csak lojalitást. A legjobb barát szavatossági ideje is lejár, ha nem ereszkedik fél térdre akkor, amikor az úr ezt megkívánja. Szolgák és kiszolgálók – ezek veszik körbe a magyar miniszterelnököt. És a királyokhoz, hercegekhez, grófokhoz szokott magyar népet ez nem zavarja.”

 

Találgatunk...találgatok, hogy miért nem az értelem jelszavát hangoztatják, hol van humanitás és tolerancia (ha már egyenlőség nem lehet)!

Önszeretet a hatalomban és önzés az áthidalhatatlan szakadék... a közjó csak maszlag! A tömeg meg vak!

A hatalomban nincs már jóakarat - „Tudtunk jól cselekedni, sokkalta ezelőtt, hogy meg kellett volna tanulnunk nem ártani!” - az erkölcsnek ma rossz-eszméje semminek nem felel meg, főleg nem a keresztényi érzetnek. Szereti az életet? – ki ne szeretné azt – de már nagyon unalmas, hogy mindig annak van igaza, aki vakmerőbben hazudik...

Fontos, hogy a kolbászt

mindkét végén

egyszerre kezdjük rágni

különben a gyilkos

és bírája között

nem lehet kiegyenlíteni a mérleget.”

 

Találgatunk... találgatok – és mellőzöm a részleteket, mert nem értem Orbán szemfényvesztő varázslatát... „csak a kezemet figyeld, mert csalok” (!) - és mint a bűvész, a tárgyról épp ezzel vonja el a figyelmet. „Tucc” Orbán! - hogy hol tanulta mindezt (nem is értem) – mert mindent visz már és „beszerzési áron”! Az „önjog” dívik nála. Környezete hízelkedőkkel teli és a telhetetlen lélek legfőbb boldogságával szolgai is.

A többit meglátjuk, eredményeiket élvezhetjük majd! 

 

Ó! - mily lazán
művelik a struccpolitikát,
hogy legyek, ami látszatvilág...
bár lélekben is
tatárdúlás immár-
rejtve így a bizonyosság,
ahol hekkelve a hőkölés ál...
s áll javára teljességében már
kizárólagos voltán
önérdek és kapkodás:
szégyenre lótás-futás
módra rang- ám-
a csatasorból egy mosollyal
fölébe száll
magának a szélrózsa-szabadság,
és érzetre mondja illemszabályát--(szőke)

 

2015. 08. 28.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 109
Tegnapi: 74
Heti: 109
Havi: 4 409
Össz.: 373 520

Látogatottság növelés
Oldal: Találgatunk... találgatok.
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »