Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

Fikció?

 

Mintha hallanám a Vezért:

„Eddig megvolnánk itthon is. Megnyugtat, ahogy végignézek az önök ostoba arcán, kedves barátaim. Ugye ti sem bánjátok, ha lopok?”

Az ellenzék biztos nem, hiszen szólni sem tudnak (vagy nem is akarnak) – hiszen megvan a maguk baja, a sok kis stiklivel ugyebár... (egyetértő egyet nem értésben)

Ha a népnek – az embereknek – lenne is mondandója, inkább szomorúan konstatálja helyzetét. Reménykedik, hogy talán mégsem igaz, ami igaz- vagy megváltozhat még, ami – ha nem is következetesség a tényekkel, de nem szimatol és a jó szerencsére hagyatkozik ekként.

 

Folytatásul: „Már csak az úgynevezett civilek próbálnak még beleköpni a levesembe, ami nem krumpli, hanem cápauszony szarvasgombával és kaviárral, hiszen ízlésem nincs ugyan, viszont semmi se drága. Mert lássuk csak, mit csinálnak ezek a „civilek”? Közbeszerzések körül szaglásznak, miniszterek szállodaszámláit firtatják, jogászkodnak mindenféle ellenzéki alakoknak, de még az én privát kis stadionomon is köszörülik a nyelvüket.”

Hát!? - az „örök békéhez” így vezet el. Kinek szólna a mondandó, ha szólt volna így a Vezér? - csak épp talán a filozófusoknak, akik még álmodják az édes álmot (kevés kivétellel)? Nem firtatom- a népnek biztos nem. A világismerő államférfiúnak még csak rá sem kell hederítenie. Mentő záradékként (clausula salvatoria): a hatalom legjobb formájában most van, kifejezetten- ilyetén biztosítja „művét” minden rosszhiszemű magyarázat ellen... (mert a vélemény, ami feléjük – róluk - elhangzik, az csak rosszhiszemű lehet!).

Hátsó gondolatom a tényekre alapozódik- a régi szemléletnek felel meg - mert azért látok, amit látok – a veszély, amibe már Európát is belesodorták: az a szerzési mód, s ahogy elhasználják az alattvalókat (akik nem alávalók, bár a láttatás más), elhasználják- mint tárgyakat, melyek tetszés szerint kezelhetők – a „valódi” államokosság lám a Fidesznél csak...

Fideszi felfogás szerint: „Az egész mozgalmunk a homályra épül, a tömör sötétségre.” Ugye, kedves barátaim? - mert „Magyarország a Pápánál is pápább”? Ezért is irány Kelet és a keleti diktatúrák („...a nyugati világ számára a történelmi kihívást a keleti új rend gyarapodó erői jelentik, melynek leheletét, jelenlétét, kisugárzását már a bőrünkön érezhetjük.") - annál is inkább, mert az államcsőd már kikerülhetetlen, és mert hatalmaskodásai ellen nem lehet szövetkezni. Bár kívül-belül segítséget keres, mégis úton- útfélen lejáratódik (talán, mert nem is tudja mit is beszél a Vezér) - mondja a magáét és ezzel más államokat is ártatlanul kárába bonyolít! Magyarország akkor is- csak azért is, megtartja pozícióit...

Alkony következik ekként, mert emberi természetébe plántálva a botrány (a harc még), amit - egyéb bajai által - bajként már saját fejére vont... (felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz...)

Tesszük, amit csak akarunk, ha nem tetszik, akkor mostantól majd ütünk is (mondanák vagy mondják is) - „a világegyetemben sincs kitéve sehol a tábla, hogy itt a vége. A végtelent nem lehet túllépni.”

 

Fölöttem gonoszul az érzelem.

Van ki föl bukott...

Van ki le- bukott,

de mind kínnal van

a véletlennek.

Kísértve mennykövekkel,

szájakkal szívtelen,

hol a percnyi szándékok

még módokat keresnek-- (szőke)

 

2014. 08. 26.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 71
Tegnapi: 226
Heti: 71
Havi: 3 216
Össz.: 372 327

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Fikció?
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »