Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán és a propaganda...

...hogy mint a fő-fő szépségeket
ezt se lehet kibírni csak iróniával...

Lám csak, az érdes helyzetrajz (most épp az Országgyűlésben), miként váltódik különös és meggondolkoztató súllyal, metszően éles szavakban - egy új minisztérium kapcsán - a vélemények sora. Propaganda ide- propagandaminiszter oda, ha igencsak rászáradt sara formázza, ily meggyőző hitellel annak negatív voltát adja a felszólalásokban! Az Orbán kormány, ilyetén is a fenyegető erőt kívánja szolgálatába állítani, hogy a propagandaminiszterre bízza az orbáni-eszme igazát igazolni. Nagy hiba (!) - és egyáltalán nem olcsó megoldásban... a tehetetlenségébe bénult politika kátyúba ragadt szekerét egy nagy-dumásra bízni, akinek az előélete sem makulátlan, így már - több mint felelőtlenség.
Hatalmi arrogancia ékes példája! Miként nevetséges is... bár egyfajta elszántságról tanúskodik, mégis szánalmas, merthogy a kormány és munkája – a politikai-tevékenység mélyfutása mellett, mára gazdaságilag is eljutott a semmiig, ekként egy propagandaminisztérium felállítása csak a gondot szaporítja, de mindennél erősebbnek tűnő rendjében Orbán, mégis a kirakatot rendezi. A semmittevés majd szavakban kap sarjadásra (nem volt ez másként előtte sem), és a kirakat szépségével eltakarva a bajt... így hozva elénk- létezésre, azt a megfeszített és áldozatos tevékenységet, melyben az érték kap felbecsülhetetlen helyet az érdek elsődlegessége mellett! Mondom: csak szavakban!
„Orbán Viktor Németországban és Ausztriában dicsérte a maga menekült- és kisebbségi politikáját, amely a bezárkózást, a muzulmán veszély elhárítását és a keresztény magyar nemzet fenntartását célozza.”
A valóság épp a hatalom tehetetlensége és harca mindenki-mindenki ellen- felfogásban kap valóságra, amiként reményeit új rendjéről nem tudta kimosni szívéből, mert vágya (mint látjuk) csak vágy marad önfényezésre (legfeljebb él pár hónapot a gyakorlatban) de- és a visszhang szavait sem találva (csak negatív reagálásban), így hiteltelensége itt, igencsak Orbán egyéni vívódása marad magával, ám- a karmesteri pálcát ő emeli magasba és amíg ő vezényel, addig egységre szabva az ütem... a vérre szomjazóknak és a mások munkájából élősködőknek. Lesújtó az állapot! - és megalázó minden magyar emberre! Az értékítélet, ezért is zavarodott össze – megint- csak azt látom, öntörvényeivel a kételyek csomóját nem oldja fel... ámbár Orbán környezetében mindig történik valami, de miért nem épülésünkre? Az új szólam egy másik szájból (Rogán propagálásával) leveri a fogékony szellemet és drámaian emelkedik a magasba – észt osztani, amikor nincs, nem lehet társadalmi mondandója, máris zuhan: a pusztulás leverő tudatába... ilyetén csak dühöt, félelmet, vad ordítozást válthat ki. Sztrájkok sorával, tüntetésekkel kőkeményen lesz megfogalmazva az ítélet: ez a kormány mindenre alkalmas, csak kormányzásra nem!
„A párt azon van, hogy az országot a világtól elzárkózó, paranoid nemzetté formálja át. És ha végre világos lesz, hogy ami itt történik, az nem magyar érdek, akkor Orbán koncepciója kártyavárként omlik össze”!
„Az oroszlán – mert az oroszlánságok
sorra dőlnek meg – hogy védje uralmát
úgy határozott demokratizálja
abszolutisztikus hatalmát...” ?

Más:
Tegnap este leállt a Facebook! Itt a világvége? Kérdezem... amúgy viccesen jegyezve meg:
persze, az a másfél milliárd ember nem tud róla, aki használja - hogy a Facebookot Gyurcsány Ferenc lopta el, talicskán tolta ki, aztán zsebre vágta, és kizárólag annak köszönhető a mostani működése, hogy a kormány erre specializált különleges szakemberei Rogán Antal vezetésével eltulajdonították tőle. Pillanatnyilag üzemel, de az európai központja Dublin helyett a Pasa parkban van és holnaptól fizetős lesz... Dislike gombról pedig szó sem lehet...
(részlet)
...színház a világ, mert játszani tud
énekel is édesen- hamis szavakkal
Ó! csupa vad-gyönyör
hogy vagyunk -
ám a színfalak mögött
másként zajlik az élet... – (szőke)

S viszi „szele” tovább a híreket:
Míg mi, kedves magyar polgártársak, vígan marjuk egymást a menekülőkről kialakított véleményünk függvényében, Szíriában olyan válság eszkalálódik, ami még a leginkább Vietnamra emlékeztet és az is a funkciója, vagyis a világgazdaság és a hadiipar életben tartása, valamint gondoskodás arról, hogy a rézbányák továbbra is zavartalanul termeljék a lőszernek valót.
Aki a jelen körülmények között pillanatnyi indulataitól elragadva arról vizionál, hogy a szíriai polgárháború igenis elviselhető hely, a menekülők bűnözők vagy álcázott katonák, akik Európát, de ha nem Európát, akkor Magyarországot, legrosszabb esetben is Alsóbükkösletenyefalvát akarják elfoglalni kalifátus alapítása és üzemeltetése céljából, az nincs magánál.
Hogy egy analógiával éljek: mi itt, a délszláv háború tőszomszédságában igencsak bolondnak néztük volna azt, aki annak idején azt állította volna Németországban, hogy a boszniai helyzet nem is súlyos, a mészárlások rémhírek, és a bosnyákok azért menekülnek, hogy ezzel a fortéllyal elfoglalhassák Baden-Württemberget, de legalábbis Mügli am Seet. Nagyon komoly háború zajlik, és egyik résztvevő félnek sincs kedve délibábos marhaságokkal, menekülteknek álcázott menekültekkel foglalkozni, bölcsen teszi, aki szedi onnét a sátorfáját.
„Putyin kizártnak nevezte ugyanakkor, hogy országa szárazföldi harcoló alakulatokat küldjön az Iszlám Állam ellen vívott harcokba. “Ami a szárazföldi csapatokat illeti … egy orosz beavatkozásról szó sem lehet” – mondta.” Ám- hogy Obama és Putyin végül is- miről állapodtak meg, nem tudni! Tehát akkor, tetszik érteni, a szárazföldi csapatok ott sem lesznek, ugyebár, a légierők meg egyeztetni fognak. Kweiris ostroma megmutatta, mennyire nincs jelen az orosz tengerészgyalogság a térségben, friss jelentések legalább két tucat orosz harckocsiról számolnak be, melyek szintén nincsenek ott. Nincs ott még egy csomó minden, de ezek a harckocsik és tengerészgyalogosok valami egészen különleges módon nincsenek ott, valósággal tapinthatóan, érezhetően tartózkodnak nyilván egészen máshol. Egyszóval, megint mindenki hülyének néz mindenkit az ügyben, ráadásul ezt mindenki tudja is mindenkiről, csak udvariasságból senki sem hajlandó világosan beszélni, mert akkor összedőlne a világ. A valós probléma az, hogy a mai technológiai struktúrában nem kell nagyhatalomnak lenni ahhoz, hogy beindítsunk egy világégést, bőven elég egy-két hiba és egy tizenéves hacker, aztán indulhat is Mad Max világa, színesen, szagosan, három dimenzióban, élőben. Akkora nemzetközi karnevál folyik Szíriában, amekkorát az ország a keresztes hadjáratok óta nem látott és akkor is minek – egyes külföldi vendégek kifejezetten rangrejtve érkeztek oda, napokig töprengett az összes szakértő, hogyan kerülhettek Szíriába orosz csapásmérő- és csatarepülőgépek?
Leszögezném, hogy a háború célja sem nem Szíria elfoglalása – egyik érdekelt félnek sem áll igazán érdekében, maximum az orosz támaszpontok sokasodnak majd meg arrafelé – sem nem egy világméretű konfliktus kirobbantása, az már csak a bónusz lesz a végén. Ennek a háborúnak az a célja, hogy a rivalizáló nagyhatalmak között, diplomáciai egyensúlyt teremtsen. És hogy mit szól ehhez a világ, aminek az egyensúlyát lökdösik? A világ nem szól hozzá semmit, a világnak vége van, vagy majdnem, mert tegnap este, egy nappal vérhold-fogyatkozás után egy órán keresztül nem volt Facebook, most is amiatt káromkodik. Ebből is látható, hogy a világnak általában véve igencsak civil és békés természete van.
A vezetőinek kevésbé.


végkifejlet

...és- mert oly könyörtelen az
élet
az ismerős-
és ismeretlen
fény után
mára bennem
a foltos sötétség élvezetére
helyet követel magának az árvaság:
élvezhetem már
a régmúltak zajával
és akként még hogy lapul e földön
a gyűlölet -
ahogy most terem néz lát hall
s kitagadott magából... (!)
így lett torz- valóm... jajra- időm
már végkifejlet – (szőke)

2015. 09. 29.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 74
Heti: 50
Havi: 4 350
Össz.: 373 461

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán és a propaganda
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »