Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Viszonyok...

Nehéz az élet. Tóbiás, az új vezér (MSZP) kultúrát etetne a néppel... és a nyugodt hang fedné el az, amúgy pökhendi és lélektelen politikának eredményeit? Jaj...
Közben meg Orbánék csak jól hangzó érveket keresnek - a jelmondataik mellett - a valóság elfedésére. Lám, a nagy-népi összjáték, mert tudják a hatalmon lévők és az ellenzék is, hogy a nép hajlandó szenvedni a jövőért. Ahol gyermekek vannak (esetleg több is), ott mindent képesek a szülők feláldozni, beáldozni, munkát, bért, verítéket, s vállalják a szegénységet, nélkülözést és az igazságtalanságot is, mert enniük kell, mert a gyermeket felnevelni másként lehetetlen... most így.
Ilyetén magyarázni, hogy minden társadalmi rend mérhetetlen szenvedések közepette jön létre álságos, hiszen az ország 1/3-a nagyszerűen el van látva... és ők azok, akik vezetnek bennünket (időnként orrunknál fogva), amorális normáikon keresztül, elsősorban politikai parancsra. De mert némelyek közülük nem is ismerik fől, nem is érzékelik a szenvedést az országban, ezért az állapot legfeljebb csak megideologizálva lehet... az Mszp-nél majd megoldja a helyzetet, ha kultúrcsoportban szín(t)-játszik a fiatal és az öreg (röhejes, nem?)! A Fidesz miatt meg lekáromkodhatja a nép az eget, mert nem a bért emeli, hanem a munkamennyiséget (már ha van munka- ez meg szánalmas és sírnivaló)! Közben lélektelen és pökhendi hivatalnokok packáznak velünk.
Ezek után több mint furcsa, hogy- mind amellett, hogy tudomást sem vesznek az ország szenvedéseiről, hogy életmódjukban nem azonosulnak, de még meg is követelik az emberektől, hogy ők is (mi is) úgy tegyünk, mintha minden rendbe menne...
No ez az, amit az emberek mára már kurva nehezen viselnek el, hiszen a hazugság sehová nem vezet!
Bocs' de idehozom Nagy Imre szövegét (amit 1954-ben mondott), mert valahogy hajaz az orbáni valóra: „Pártunk elvi-politikai egysége az a gránit alapzat, amelyen dolgozó népünk, szép hazánk boldog /.../ jövendője épül.”
Rákosi erre még rátetézett: Erőt az egység ad, ezért ápoljuk és őrizzük pártunk szilárd egységét, mint szemünk világát!” Valahogy nincs új a nap alatt...
Ám a napi politika iszapbirkózásában vesznek az értékek, a gránit csak mocsaras láp lett – bár még jól zárnak a fiúk – főleg az ötösfogat (Orbán, Lázár, Kövér, Kósa és Rogán)! Egyáltalán nem viselik szívükön a magyar nép millióinak létérdekeit (na jó- részben, pici morzsaként).
Az MSZP sem, és ez a nagyobb baj – hiszik, hogy képesek a megújulásra, de feledik, hogy a baloldal folytonosságát és megújulását csak azok valósíthatják meg, akik a magyar valóságban gyökereznek. Ezért a kínlódás, az arculatváltás (ami képmutatás és a tömegek megvezetése). A hatalomért mindent beáldoztak, így lett végük!
A legnagyobb probléma, hogy az ellenzék egymással ellenkezik, a hatalom meg teszi a magáét... magának! Születnek újabb és újabb nyilatkozatok, de ezek csak szavak és a légben kimondva, azok is maradnak... nincs hitelük már, sem az ellenzéknek, sem a regnáló hatalomnak (erővel meg nem oldódik semmi). A hatalmi harc sokba van az országnak, és még mennyi lesz, azt csak a jó-isten tudja!
Pedig csak Lenint kellene idézniük (bocs'), mely szerint- a szenvedés felismerése és érzékelése egy ország vezetői számára nemcsak morális, elsősorban politikai parancs!
Most megint a gyermekek születése a fő hajtóerő – szenvedésre? - nyugdíjbiztosításnak? - majd közmunkára ítélve? - és tovább húzni a nadrágszíjat?
Kérdés, hogy maradunk-e még a nyomort fátyol alá rejtő ábrándok mellett, vagy megszabadulunk attól és öntudatra ébredünk? A közös helyzet már megteremtette a közös érdeket...

Szűkül a gyomor, s helyem időtlen-terében
verejtékkel összemosott a léttel,
összerándult-mindenem-
álmát félti, álmodom, hogy eszem, míg hiányát
belőlem fázom, hol görcseivel zsibbad kezem,
mindenség súlyával ott és gyötör a félelem- (szőke)

2014. 07. 24.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 78
Tegnapi: 74
Heti: 78
Havi: 4 378
Össz.: 373 489

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Viszonyok...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »