Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Képzelet- elképzelés-teremtés…

 

Fordulatos fordulatain forgolódva nincs béke… összetartozásban csípős a szó – az érzelmi tartalom hangulati- pillanatnyi- olyan alákonyuló! Immár oldhatatlan nem lesz az együvé-tartozás, átlátszó a „direkt”- nyelv… mind csak győzelmének örülne már!

 

Van, aki meredten néz ki fejéből és nem lát – csak magát a tükörben, ha cicomáz! Már a parancsnokság és mindig- minden szál egy kézben? Ki a sajtot őrzi ekképpen magának… hogy kizárólag vele törődjenek, mert Mestere az országnak- és bajának, dolgaiban csak vele van megoldás, a legnagyobbként aposztrofálja önmagát és kiosztja parancsait, hol majd eligazít, elmondja a tutit – a biztosat, a kézzelfoghatót, tetten éri a hibákat… vagy csak emlékezni akar (?) – hogy az érdemet nézzük? És mi lenne az? Az emberek szenvedése jogán a majdani miniszterelnöki-szék? Erejével a háta mögött és nevében mégis hiteltelen? Csak lényegét nem érti még, de nem is értheti, ha önös a cél… nincs és nem is lehet lényeg, ha máris autokratikus a fellépés - és el-tévedésein (mint aki nincs tudatában?) komolytalanítva saját személyét, súlytalanítva a mondandót- mivel kezdene: "Meglepetésemre Bajnai Gordon /…/nemet mondott." - írja a pártelnök.

Világos! Látjuk és érezzük – erejével él, hogy e mindent és mindennek ellentétére fordító – és forduló, de befogadni akaró szellemnek „sarkantyúi közé” tartozik a becsvágy és a hiúság is! Ki itt, ha nem én! Aspektusait e létnek már meg sem látja – gondolatilag negatív szempontjain, hogy másnak is van dolga… nem érti, ezért beveti a kicsikarni- akaró „kesergését”? - hol érintőlegesen mégiscsak felszín-tükröztetés… itt csak az „én” szabhat irányt, én a Mester… mondom meg, mi legyen - és hogyanjában könyörtelen: "Ezért újra azt javaslom, hogy mivel az alapkérdésekben egyetértünk, ne húzzuk tovább az időt! Ha a szándék megszületett és kimondatott, felesleges júniusig elodázni a megvalósítást" - fogalmaz Mesterházy Attila.”

Most vagyok bajban a véleménnyel, mert minősítésbe csaphatok- könnyen! „Idegen és őrült az egész”!

Amire Bajnaitól meg is érkezett a válasz: e héten tárgyalni még korai (!) - ahogy az év végi megállapodást meg későinek tartja.

„Szerinte tavasszal az a pártok feladta, hogy programjukat megismertessék a választókkal, e nélkül ugyanis nem lehet megfelelően előkészíteni a közös programról majd jelöltállításról szóló tárgyalásokat”.

És tökéletesen igaza van Bajnainak, ebből a „játékból” a választókat kihagyni nem lehet, ők az elsők! Ő legalább megtanulta már, hogy értünk kell dolgoznia és nem háttér-paktumokkal keresni a megoldásokat - gyakran sikertelenül – időt húzva… de bepróbálgat Mesterházy! A választási hangulat öncsalóan mámoros érzését így akarja ránk áttestálni, amikor itt nálunk (lenn a mélyeken) a kifosztottság érzésében tapasztaljuk a keserű tudást – homályos sejtések érzésein munkát akarunk és kenyeret elébb – aztán lehet pofázni! Merész kérés? – nem merészebb, mint az érzelmi állapot… bonyolult igaz? - át kell élni! Olyan ez, mint a halálfélelemmel vegyülő halálvággyal kötődni mindenemmel a változó valósághoz… nyomor van és mindennapos kínja már egymillió embernél, melléje lassan csúszva, de biztos útban - hárommillió létminimum alatt élő ember sorsa – mi már a történelmünkből ismétlés megint, mint már annyiszor… és a folytatása is tudott (szintén a történelemből)!

Vezetni olyan ne akarjon, ki már elszalasztott egy történelmi lehetőséget, csak mert magával volt elfoglalva – nem ismeri a sorrendiséget, ezért is és sok minden másért ne is akarjon megszabni semmit sem… Bajnainál már van gyakorlati tudás is legalább, bár politikailag meggyőzni senkit nem fog, gazdasági mondanivalója hozhat eredményeket – valamivé lehet, ha nem jelmezbe öltözteti az egyéni hangot – minél egyértelműbbé kell azt továbbformálni! Közérhetőségében magabeállítottságának politikai útját!

Mesterházy másoktól várta és várja a csodát… nevezetesen a tőkétől, már hogy jön , vállalkozik és lesz munka vele megélhetés és felfelé-menő- spirálba kerülünk (rosszabb, mint Matolcsy a meséivel volt e Tündérországban!)

Bajnai a gazdaság oldaláról fogja át a kérdést, konkrétság- célszerűség egyedi „képpel”, ide nem kell a laikus lelkendezés – talán önbecsülést is ad, ha lesz munka, hogy együtt felfelé a lejtőn, lassan, de biztosan felérünk a csúcsra… sajnos az idő hosszú – saját időnk kevés és egy hajszál csak, mind bele is pusztulhatunk.

Nincs időnk! Vagy most, vagy soha – mert, ha ez is egy kísérlet - résztvevőiként beledöglünk mind! De- ha mindig és mindenen csak fintorgunk, akkor beleszarhatunk az egészbe, mert itt már soha semmi nem lesz! Valami központi-vezérlést viszont el kell fogadnunk… bonyolultságában nevesített is - van kit választanunk - társadalmi valóságunk épp különbözőségükben van – a jelenségek és programok magyarázatával a megismerés még így is töredékes – Bajnai áll közelebb a néphez, merthogy igyekszik érthetővé tenni, hogy tudattal is élhető legyen a majdani gyakorlata – ha tudatosulhat bennünk és nem széthúzásra késztetve az ember a színvonal is késztetve lesz!

Amíg Mesterházynál csupán körvonalaiban sejthető a valóság még! De! – ha nem azzal kezdik el a programot, hogy munka és kenyér lesz (!) – és azt hogyan képzelik- akár felesleges is belefogniuk. Bokros meg bokrosodjon magának- az összes többivel – róluk – velük volt már megtapasztalásunk (és negatív). Tudom ellentmondtam magamnak és az összefogásnak, de mindegy is és már döntöttem és táv-

maradok minden „fülkétől” – a bezártságot és vagy „forradalmát” még így sem viselem el! De- ha még meg is vezetnek… !?

És a legújabbak közül egy hír: „Mi az, ami összerendezi a Fidesz és az MSZP politikusait? Segítünk: a félelem attól a vizsgálattól, amely arra kíváncsi, hogy a 2007–2013-as fejlesztési ciklusban mennyi uniós támogatás jutott a tisztázatlan hátterű offshore cégeknek.”

Lám ébred a kormányzónk is, ki egy-kézzel egyként irányított bennünket a szakadékba… most megosztaná felelősségét másokkal is. Pl: fiatal közgazdászoktól vár elképzelést (az öregek tapasztalata semmit nem mondott neki?) – ja, hogy kell az ifjonti lelkesedés (ez már valami kapuzárási pánik, hol sejtjei emlékeznek fiatalkori mivoltára?) – csak nehogy e kitérőkkel nagyobb mélységek legyenek… a régi módon kormányozni már nem lehet, káosza meg minden csak nem emberi, hát- talán segítséggel lehet még valami – bár csak gonoszkodásnak vehetem. Kihez akar tartozni, vagy Európa közepén ő lenne a szív (?) - ki történelmi múltjával saját hatalmát máris megalapozta egy prezidenciális rendszert álmodva majd kormányzóként, hol van már cselédnek való szegénység, hárommillió helyett már négymillió a lecsúszó, hol ötszázezer gyermek éhezik és egymillió benne máris koldusszegény-pórként él egyiknapról a másikra… Igaz nem csak az ő hibája, hogy ilyetén vagyunk, de hibája hogy hagyta idejutni az országot!

Ennek ellenére biztos nyerő, akár szavazok, akár nem… a birtoklás a jövővel, a jövőért (de nem jövőnkért) benne van – hangulat-kifejező képességének adva- a csattanó rajtunk, hogy győz már nem kétséges! Sajátos a Fideszi számtan…

 

Európa örök- szegény „rokona”

 

Közöny és fényhiány… és a szégyen velem.
Ez mára a mérleg: tartozik, s követel.
Mérleghintázásra
A remény „koszlik-foszlik” el-zsebelt…
Banki- dolgaira
Külhoni-szó parancsa a teher,
És időre-fogva
Nagy-pénzek forognak felettem.
Aprózva
Sírom magamba
Bizalmatlanságán félelmem —(szőke)

 

„kóválygok köztetek üres kézzel, megszégyenülten, és megint hazátlanul.”

2013.04.23.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 62
Tegnapi: 226
Heti: 62
Havi: 3 207
Össz.: 372 318

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Képzelet- elképzelés-teremtés...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »