Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Szögeden fütyült a Rigó...

 

 

Nem csak kiállást, hanem helytállást is! Ím, ilyen az, amikor a „nagy” és szent életű, elővigyázatosságból, taktikából, gyávaságból, önző érdekből vagy hiúságból letér a tiszta katolikus álláspontról...

 

Fütyül a Rigó! - és lám, megszólalt Szöged püspöke is! Érzéketlenül és szívtelenül, mert- ugye nagy a hitbuzgalma, és kibuggyan belőle is a megértés, a hű keresztényi érzület a menekültügyben! A „Pápa nem tudja mit beszél!”.Jaj! Atyám! Ez ám a lelkesedés... feljogosítja rá Istennek szentelt, „presbyteri” mivoltunk? A Szentlélek maga oktat bennünket: „Mint idősebb, beszélj, mert úgy illik, hogy először te szólj komoly hozzáértéssel.” (Jézus, Sir. f. 32, 4-5.) Ám itt semmi hozzáértés nem látok, nem is hallok... inkább mondanám Prohászka után szabadon, hogy lehetőleg vonulj el... és ha mégsem, a lelki javakra buzdíts! De ily szégyentelenül és bele a kamerába, azért mégse kellene, vagy ekkora benne az önbizalom, hogy a Pápa szavait is felülbírálja - utal egyfajta állapotra, hogy már ő sem tudja mit beszél?

Ez ám a hősies kiállás, meg az is, hogy Orbán áldását kell kérni a magyar kereszténység „tisztikarának”, hogy végezhesse hitbéli munkáját! Tudod püspököm (bocs' a tegezésért), lehetsz akármilyen szent, ezek után szememben nem vagy más, mint egy közömbös, rideg, savanyú, fanyar mellékalak csak! Tiszteletet ne várj, mert nem érdemelsz!

Tett már látogatást valahol is... volt a menekültek között?

Megkedveltetni magát már nem fogja, a kijelentés minősíti munkáját és emberi hozzáállását (apüspökiről nem is beszélve). Mint püspök előttem leszerepelt! - és a műveletlenség vádjával illetem! Aki nem tudja mit beszél, az éppen ő maga!

Pedig létezik náluk is illem-kódex, vagy már nincs érvényben?

Annyi nem elég, hogy a Rigó fütyül a világba és fütyül a világra. Ettől több kellene, hogy mutatva legyen. Nem elég hogy valaki a felsőbb körökben ügyesen forgolódik, és méltóságosnak képzeli magát. Az érdeklődést sem színlelni kellene és mímelni a szolgálatkészséget. Főképp így, hogy a szegénységet lenézve, elítélve az elesettséget, a menekültek inváziójáról beszél... vajon mit érzékel magában csak nem gyűlöletet és undort? Ha magas az állás, fényes lészen a kitüntetés érte? - előkelő a rang és a nagy vagyon segít eltakarni a belső rothadást? Hát?!

Az Úr Jézus mondotta: „ki nagyobb akar lenni, az lesz a ti szolgátok, aki pedig első akar lenni köztetek, rabszolgája lesz mindenkinek, mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem, hogy ő szolgáljon”... (Márk 10. 43-45.)

Ez legyen a programod Püspök: non servari sed servare!

Ma már valóban nem elégséges a közönséges buzgóság és a szolgálatkészség (látva a menekülteket, a rászorulókat) többre van szükség, hogy tüzénél még híveink is apostoli tevékenységre gyulladjanak! Ne az ablakból nézd, mi történik a nagy-világban, a királyi TV-t sem, mert megvezet és megingat jó-szándékodban. De menj közéjük, ahogy illik, és ha mást nem adsz is, adj nékik lelki-vigaszt – az arra rászorulóknak (nem mind muszlim)!

Ám a Szögedi püspök urunk, hihetetlen részvétlenséget mutat! A szeretet kiterjesztése már joggal megbotránkoztatná? De mit is várunk tőle, ha a Szentatya munkásságával szemben is részvétlen. Remélhetőleg, és hamarosan nyugdíjba megy, vagy egy más intézetbe... mert ez nem illő hozzászólás (kiállás) volt részéről.

A Pápához már elment a levél (remélem), folyamodvány az itteni állapotokról, pro foro interno.

Eminentissimo ac Reveredissimo Domino Cardinali Poenitentiario Majori, Stato Della Cittá del Vaticano Italia!

Nem lehet büntetlenül lejáratni a Pápát: mi szerint- „nem tudja mit beszél” - ilyetén, írásomat Correctio fraterna tettem itt! Mert a téves és becsületsértő megjegyzés felháborított, mint Erdősnél is! A különcség nem méltóság és nem is méltóságos! És civilként, ha megdobnak kővel, nem a kenyérért nyúlok...

...és most már hiányzik belőlem is a barátságos szeretet, alázat és kímélet, csak reményleni tudom, szavaim felsértették „nemes magányukban”, a magyar kereszténység „tisztikarának” egyes tagjait, érzésben miként:

a jövőben inkább jóakaratuknak adjanak hangot s nemes szándékukról a rászorulók felé!

...és hogy ne képzelt okok és kifogások falai mögül osszák az észt!

 

képzelődés?

 

...a dolgok kezdete

hogy „nagy” lészen a tett

s kinek tette

nagy lett... szememre vetve

kész is egy új szerepre...

- az Ég is nagyra növessze! -

eleve így - ha szobrát nem ékesíted

már nincs jogod élni sem?

...és ki- futni vágyott

s békét reménylett?

- sebtében találva

egy zárt-szoba

rejtekében (érzelmes képzelődésre)

...ott- emésztheti magát

a tisztátalan gondolattal

ha kilobbant hát

most- eméssze lángja magában!

És képletesen (vagy se)

a hódító - gyönyörébe eltelve

- „hittel hívén amit szégyenkeztem tagadni

hogy üdvösségedet kapod tőlem cserébe” -

s a kegyes csalás:

jobb vállat sem rántani -

...folytonossága puha szép

hogy az ember megindul egyszer és

odaér és odaér” – (szőke)

 

2015. 09. 09.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 261
Tegnapi: 330
Heti: 1 064
Havi: 4 209
Össz.: 373 320

Látogatottság növelés
Oldal: Szögeden fütyült a Rigó...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »