Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

 

Orbán, magyarázva...

 

Izgalmas akkor lesz valóban

mikor kicsiny

határaim széthullanak majd

és ezerféleképpen...”

 

Sajnálom- a fenéket sajnálom: csak úgy egyszerűen- Gyurcsánynak van igaza, a CÖF-fel szemben:

Egyébként a plakátokon megjelenő mondataink igazak és minden demokrata számára büszkén vállalhatóak. Úgyhogy köszi az ingyenreklámot” :))

 

A jobbikos politikus azt javasolja, hogy kapjon helyet a kormányfő – Orbán - Abdel Fattah el-Szíszivel, az Egyiptomi Arab Köztársaság elnökével tartott sajtótájékoztatójának egyik mondata, miszerint “Magyarország az iszlámot az emberiség egyik nagy szellemi és lelki alkotásának tekinti, amely sok százmillió embert segít hozzá, hogy az emberi élet létezésének magasabb értelméhez eljuthasson”. Akkor a keresztényi értékrend, hogy is van? A nagy Szellem a mindennapi élet jelenségeiből lép ki, vagy a természetből- esetleg egy elképzelt természetfölötti világból? Melyik szinten kellene szánkáznom, hogy értsem Orbánt? Csak érteni szeretném és nem megérteni... azt nem fogom soha! Ahhoz elébb embernek kell lennie (mondom ezt akkor is, hogy emberként van jelen itt e földön). A mitikus világkép nem mindenkiben alakul ki, főleg a nép képzeletében nem (ugyanis öt világvallás van) de egy Istennek kellene lenni! - ez a köztudatba is csak hellyel-közzel vihető át! Bár a fantáziát megmozgatja, de értelme így csak ennyi! És mert Orbánnál eszme sem létezik (ő mondta – remélem még tudja mit beszél)... így valóban magyarázatra szorul ténykedése, mondatai, amiket most a CÖF próbál bele-magyarázatokkal (kínnal és – egy- sajátos szemlélettel) értésre vinni! Kosztolányi is próbálgatta ízeit és hétköznapi emlékeket kevert bele egy kozmikus látomásba (részegen lehet nekem is előjönne valami) – józanul sosem vagyok részese a „mennyei bálnak” - szinteken sem szánkáznék- kiszínezve az álmokat, miként Orbán is – megküzdve élményeivel és közben rájön az élet nagy titkára- ezt még Jézus sem állította soha magáról! De mondhatnám Szabó Lőrincet is, (aki nem volt marxista) mégis az anyagot misztifikálta, akként, hogy vallásosan tisztelte azt, mert minden anyag, mert kézzelfogható minden, ami miszticizmus van benne, az is az élő, teremtő vagy romboló anyagnak kisugárzása! _ és folytathatnám, de soha sem tenném Orbánnal, ő csak szánkázzon a szinteken tovább- s egy figyelemfelhívás csupán feléje: vigyázzon a belső tűzre... nehogy túlégesse...

A másik idézet pedig egy Bild Zeitungnak adott interjúból származik, s az szerepel benne, hogy

Én személy szerint tisztelője vagyok az iszlámnak. Az iszlám filozófia nélkül a világ egy része már rég a barbarizmusnak esett volna áldozatul.” Aki mindent tisztel és beszél összevissza, hord így hetet-havat- ott valami nincs rendben... az inkább letisztel és- vagy semmit nem tisztel... amiként, ha értené a lényegét a filozófiának (amit, egyébként tagad, mert nincs szükség sem filozófiákra, sem filozófusokra! - mondotta volt) – akkor tudná, hogy a világ szépsége és öröme mindenkié, azt nem lehet mezsgyék és kerítések mögé rekeszteni „...hordák, korcs nomádok (ahogy - egykor mi sem voltunk mások), ostoros képégetők elől” sem... ilyetén már tükröt vet a világ kiderült lelkeinkben!

CÖF-ös purparlék:

Mostanra bizonyossá vált, hogy a Magyar Szocialista Párt ostoba, dilettáns hazudozók gyülekezete, akik arra sem emlékeznek mit mondtak néhány hónappal ezelőtt.” Bedobtak még két szocialista idézetet, amelyben a „bevándorlás” kifejezést használták szocialista politikusok.”

Amint a gyakorlat mutatja: csak átvándorlás az! A hazudozásban a CÖF sem utolsó, a másítás mesterei ott is fellelhetők: teltség, bőség és seggnyalás jelenti számukra az együtt-légzést a világgal! És képzelet nélkül is érthetők vonásaikkal... a diktátort így éltetik közös értelmezésre, ahogy az a feladatok közé nem is tartozna... ahogy az szokás, hogy pénzelve ilyetén is fennmaradjanak!

Szigetvári Viktor nem először veszi a bátorságot, és a CÖF-CÖKA pénzügyeit firtatja álságos, valótlan kijelentéseivel. Eddig jelentéktelensége okán elnéztük gyerekes acsarkodásait, de azon kijelentését, hogy »lopott adófizetői pénzből« működik szervezetünk, lehet, hogy bíróság előtt kell bizonyítania.” (Az már évekkel ezelőtt kiderült, hogy a CÖF kap pénzt a Fidesz pártalapítványától is.) Segítenek elherdálni a közpénzt- ez, így helyesebb? Ha közszereplők, márpedig az értelmezés szerint – igaz önkényesen - magukat emelték azzá, akkor ennél többet is el kell viselniük... és nem a bírósággal fenyegetőzve- a-mögé elbújva... nevetséges mindahány!

Nem csodálkoznak, hogy a Jobbik elnöke mossa kezét, mint Pilátus, ám „gyenge próbálkozásnak tartjuk a kormányfő szavainak felemlegetését, mert egy 6 éves gyermek is különbséget tud tenni azok között”, majd elmagyarázták, hogyan értette gondolatait Orbán Viktor.

Szegény miniszterelnök, ha már a CÖF-nek kell magyarázni és értelmezni szavait, akkor ott valami baj van... még pedig nagy baj! Lám a kettős-beszédek eredménye, miként is, ki- hogy akarja, úgy értelmezi... a pávatáncos valóságát is, amit abba a CÖF belemagyaráz: mintha a cselekvés-vágy és a tehetetlenség drámáját szimbolizálná! Kincs, ami nincs: az emberi érték... Orbánnak nincs jövőképe (a háttal ülő hajós példáját hozta), csak ami a szemsíkba kerül addig van a létezéssel... a többi már csak kuszasága? - a CÖF-fös szervezetével együtt is! Magabiztos merészség magyarázni bármit is, amikor a Főt a múlt álmai béklyózzák le... valósága maga a rémület – tömjénfüstös szagával együtt!

 

(részlet)

 

ám a mindenségből bőség nélkül

botjával elzavar az akarat

és csak nyája közt

lágy kérésekre enyhül

a harag

...ott mindig elönt a láz

ha véred hajt

s nem keserít el puszta

henyélés vagy a munka

ha fönn az űr

s te népeddel- így közöttünk

alant

nem zilál nem is forgat zűr

csak vagy magadnak – el vagy! – (szőke)

 

 

2016. 10. 06.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 74
Heti: 7
Havi: 4 307
Össz.: 373 418

Látogatottság növelés
Oldal: Orbán, magyarázva...
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »