Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

Orbán előre-menekülőben

 

Kedves Miniszterelnököm!

Lelépsz? Elmész? Nagy volt az előzetes zaj? A tiltakozás a kötelező megjelenésre? Maradtál...

Immár a lengyelek sem kíváncsiak rád. Az iskolák színe-java visszadobta a kirendelések parancsszavát... nincs kötelező taps így, mellyel színházat játszhatnál, melyben, hogy főszereplőként mond a nagy szavakat, a magad monológját és mégis – úgy is, hogy keletről jön a fény és nem baj, hogy egy muszka-dzsidás találta meg a nemzeti dal költőjét – a kukoricás mindent eltakart, maradhat a kukoricázás... és mégis - elég vastag a bőr...

A külföldnek szólt az „ünnepi” beszéd, a nemzetnek csak érintőleges tartást ad... nem is másként a „mélység” amiben tágulhatunk, szélesedhetünk és fel nem emelkedhetünk, mert lét-villanásain (a kormány villanásaival) mindig visszakap e nemzet egy-egy kokit, amit előzőleg kiosztott másoknak a hatalom.

Ünnep volt és nemzeti? Március 15-e orbáni: „Viktor, Viktor, Viktor...” és a taps - a „családias”melegsége volt hivatva ünnepeltetni nemzetét? Éljen hát Vezérünk, aki csak mosolyog, mikor kioktatják demokráciából - Európa meg vigyázz, a magyar-lélek már vigyázzállásban és ez nem „uborka...” (bár csak „feje” van és nem gerincre hajolva. Jobb- bal mozgással a cél mégis az erőseké, mert így maradhat fenn- így is elsőbbsége a hatalomé...)!

 

Így maradhat március szépsége az ideák örök világa?

 

Itt a megismerés nem különülhet el a szeretettől – mert Petőfit mindenki szereti... ám ahhoz, hogy szépségében március 15-ike létre jöjjön, azt az átélő és átérző szubjektumnak és a szubjektumtól függetlenül létező objektumnak elébb eggyé kell válnia... ezt feledted Vezér!

 

A te igazságod Orbán (már- hogy, amit megszereztünk – királyi többessel – az meg kell tartanunk... a vagyonokat erővel, a hatalmat hatalmaskodással, erőfitogtatással) - nem lehet már a nép igazsága – soha többé (!)

...a nép igazságossága a lélek egészségén, szépségén, nemességén alapul...

a te lelked meg beteg!

Tegyük hozzá Rogánt is, a torz lelkét még, hogy hazugsággal és hamis magyarázattal mondja a magáét (ez már nemzet-gyalázás is és a teljes leépülés felé visz...)

...és éppen ez váltotta ki megint dühömet:

Rogán szavai szerint 2010, "az igazi szabad választások éve" nagy fordulópont volt, mert bár előtte a 12 pontból "jóformán semmi nem volt érvényben" (most mi van?), az elmúlt évek kemény munkájának, a magyar nemzet és az emberek kemény kiállásának köszönhetően, jelenleg Magyarország "erős, magabiztos, nyugatias ország".

Akkor miért keletről jön a fény megint?

Miért van éhbér, miért a nyomor a szegénység, a megalázó munkák sora...

Miért csak „összeszerelő üzem” Magyarország?

Vicc? Vicc!

Jót nevettem volna, de... (no meg a legjobb úton vagyunk afelé, hogy évenként egyszer ülésezzék az országgyűlés! - a sajtószabadságról már nem is beszélek...)

...szerinte, „a 2010-es választások eredményének és az elmúlt évek kormányzásának köszönhetően Magyarország nincs kényszerpályán..."teljesült 1848 márciusának üzenete, megvan a magyar szabadság, és szabad a haza". Ez már valami (!) - legalábbis szavakban...

...koncepciód hibás Orbán- sőt nem is hiba - már inkább bűn!

Ebből is látszik, hogy neked (és csapatodnak, bár Magyarország miniszterelnökének hívatod magad, csak a Fidesznek vagy 'elnöke)- mit sem számít a tartalom... hogy a nemzeti mit jelenthet, ha szívből nemzeti! Az sem „uborka” és nem is böllenkedés...

 

jelen-lét

 

...tehetetlenség módjain rég a félelem

vonta meg egyenlegét

- a cselekvés-vágy belső neki-feszülése

különbségeiből

rajzolja át az érzést -

ez is

az is

forgat zilál...

Az akarat egy helyben áll

küszködő útjain szívszorongva

szájat tát

és szemet hunyva

képzeleg hatalmat

mindig-más- kárán? – (szőke)

 

2015. 03. 15.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 260
Tegnapi: 330
Heti: 1 063
Havi: 4 208
Össz.: 373 319

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Orbán előre-menekülőben
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »