Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni

Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...

 

„Nyalintás...”

 

 

A CÖF legújabb „nyalintása”, s az Obamának írt nyílt levelet úgy zárták, hogy: "meggyőződésünk, hogy országaink vezetőinek személyes találkozása lehetne a legmegfelelőbb forma a kölcsönös bizalom és elkötelezettség megerősítésére". Hideg- vagy meleg-háborús rendszerben, amikor Orbán épp Putyin érdekében lobbizik, vagy már nem? Ja, ha tagadva!

Nem megyek az elejére e levélnek, mert lelki szemeimmel már látom, hogy a CÖF prominens képviselője a papírkosárba miként célozgatja a ronccsá gyűrt panaszleveleket!

Tulajdonképpen szót sem érdemelne, de a mai napon láttam Orbánt (és már nem lelki szemeimmel), ahogy Obama háta mögé belopta magát, orrát is a tenyerébe törölve rángatott fejet... már az észrevevés is forma – itt éreztem igazán mennyire rossz neki az eset: ha bámulnak miközben szenvedek! Az önbizalma viszont a régi még... elsők között a második sorban, hogy egyszerre lehess az, aki vagy, és aki lenni szeretnél – ím' a jó, bár álarcos formáját választotta! Ennyit a jelmezrontástól a maszktulajdonosig...

 

 

Nagy bizalommal már nincsenek feléje, vagyis az a törekvés, hogy erővel vagy csellel, de át ne verné a publikumot- kiismertetett. Kedves CÖF- ezért sem lesz bizalom és főleg nem kölcsönös ekképpen... de amit az önfenntartás (mármint az országé) megkövetel, azt elnézik ott is mindenkinek, de hogy így is kellemetlen, azt elismerem. Nyereségért vagy a biztonságért furakodott, ki tudja? Putyinnal való paksi manőverei lehet, be sem jönnek? - akkor értem a fondorlatot (fordulatot) – mint ahogy ő értékeli magát: Több megbecsülést kicsikarni, ilyetén is! Más jelek miatt a dicsvágy sem mellőzhető, no- és a kikötései tisztelet-ügyben... amely már kordában tarthatná a testületet.

Ebből világosan következik, hogy amíg nincs hatalma mások felett, amely mindenkit kordába tart, addig az állapot sem alapulhat bizalmon, bár a harcos szándéka közismert!

 

 

Mégiscsak visszautalnék egy mondatra a levélből: "Véleményünk szerint komolyan és negatívan befolyásolja egymás megértését azok a közvetlenül, illetve a sajtón keresztül megfogalmazott kritikák és támadások, amelyek többnyire a magyarországi körülmények meg nem-, vagy félreértéséből, illetve tudatos félremagyarázásából fakadnak" (!)

 

 

 

A szentségit- nem semmi! - most kiket akartok lerántani? Negatív- meg sajtó, meg félre- magyarázat? Amerikának nem diktálhattok, hanem tőle - csak szép szóval - kérhettek egy szívességet... ahogy panaszoltok (vagy diktáltok?), másokra ülve egy-egy eltérő vélemény miatt - mert a tény, az tény- ami már a demokrácia hiányát tételezi fel idehaza is, vagy épp egy szó miatt tennétek, vagy csak egy fancsali mosoly szúrja a szemet? Nálatok semmit nem lehet tudni... szóval-vádaskodtok, vagy panaszoltok? Kettős-kulacs a politika, ide is meg oda is- aztán a kölcsönösségre hivatkozunk, meg a bizalomra (?) - lovasnemzetin egy-seggel ülve több lovat? A bizalom – az a kevés is, bizony itthon veszik, mert igazán van félelem (érzése bennünk), van erőszakos halál, állandó a fenyegetettség, a munkanélküliség is, és aki dolgozik az sem tud megélni – a munka társadalmában, ahol a lét magányos, szegényes, csúnya, állatias és rövid!

Központosítás folyik, utána haveroknak a szétosztása, érdekeiknek megfelelően, mert félreértett volna a hatalom?

Félre sem magyarázható a tett, immár Orbán királyi viselkedése. Milyen véleménnyel van hát alattvaló-társairól, amikor tárgyalni indul önámító büszkeséggel felfegyverkezve,, polgártársairól- az emberekről, amikor „bezárja az ajtókat”- társalogni, tárgyalni nem is akar itthon. Szolgáiról vajon hogyan vélekedik és éppen az, aki a törvényeket kibocsátja, hívja segítségül ezért is a CÖF tagjait? Hazugságot igazságra váltani még így sem lehet! De ő azt tudja... nem vádolja-e tetteivel az embereket ugyanúgy, ahogy én a szavaimmal vádolom?

Lám- csak lehet megint panaszolni – hogy aki benne él és érez ebben a társadalomban az csak hazudik, de legjobb esetben is nem mond igazat. Ugye? Uraim! - a fél-ázsiai egyedül vívja harcát, mert ilyen a habitusa, de ugyanakkor mindent el is tagad a közösségre hivatkozva, s a nép háta mögé elbújva – a nép védelmében - mégis megkapja a legnagyobb elismerést a civil összefogástól is... ebből a mindenki mindenki ellen folytatott háborújából következik az is, hogy semmi sem lehet igazságtalan. Mert a helyes és helytelen, az igazságosság és igazságtalanság fogalmáról ilyen körülmények között nem beszélhetünk...

 

Folytatólag még egy megjegyzés: törvények megváltoztatása lehet, hogy jogos, de nem törvényszerű (pláne választások előtt) – aláássa a demokráciát... (mi furcsasága már neve sincs, annak, ami van) ám az igazságosság és az igazságtalanság nem tartozik se a testi, se a szellemi erények közé. Ha odatartoznék, egy olyan emberben, aki egyedül áll már a világban (hiszen mindenhonnan kizárta már önmagát- nyugaton mindenképp, ezért is a bizalmatlanság, mert keletre kacsingat) éppúgy meg kellene találnunk, mint az érzeteket és érzelmeket. Ezek viszont olyan tulajdonságok, amelyek a társadalomban és nem egy fordítva lovagoló „magányosan” élő emberre- emberekre vonatkozik... a diplomácia sem maszkabál!

Persze a „magasabb színt” mindenre feljogosít - még a biztos enyém-tied kormányzásra is!

Ennyit ezekről az áldatlan állapotokról, amelybe a saját természetünk helyez minket (s amire már többször is utaltam- az elmúltakban) – igaz, azt a részben érzelmeinken, részben értelmünkön alapuló lehetőségét is nyújtja nekünk, hogy kikerüljünk belőle...

De rajtunk még az álmodás-óra! Bámulunk és kábulunk... vádolunk és panaszkodunk! - meg a hatalomért lobbizva diktátumokat írunk...

 

 

 

Attól, hogy olvastam valamit

semmi nem változik...

Hogy tűrnöm kell? - vérmérsékletes,

kaptam bút és bajt és nyomort,

nem élvezem -

 

Hogy mi meddig és- hogy mehet így,

tovább tapasztalati:

sötét és hideg ismeretanyag,

ahol a fog vacog, ahol vannak jótevőim...

kedvükre, ami – ha tetszik -

ijesztésemre fondorkodás és portyázásaik

„határanincs”-mézétől keseredhet

a száj – hangulatskáláin már,

ahogy rajtam sárgállik imigyen-- (szőke)

 

 

2014. 09. 05.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 57
Tegnapi: 54
Heti: 373
Havi: 3 518
Össz.: 372 629

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: "Nyalintás..."
Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni - © 2008 - 2018 - jellem-ismeret.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »